Повдигане на голф 3. Как и ще вреди ли това.
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Повдигане на голф 3. Как и ще вреди ли това.
Поради настъпването на зимния период и нежеланието за работа на службите заети със снегопочистването в малките градове ми се налага да се замисля за проходимоста ми през месеците около нова година. Решил съм да повдигна малко голф-а но по начин който не променя окачването а само параметрите на гумите и джантите. Така че въпроса ми е мога ли да сложа:
по-големи гуми и да запазя цолажа на джантите
или да сложа по големи джанти и да запаця цолажа на гумите
или да сложа по големи гуми и по големи джанти.
В момента съм с 175/70/13. Върти ми се из главата нещо като 175/80/13 или 175/70/14 - 15. Давайте инфо има ли такива размери гуми който ще ми помогнат. Ще ми навреди ли това повдигане. През зимния период разхода на гориво не ми е проблем.
по-големи гуми и да запазя цолажа на джантите
или да сложа по големи джанти и да запаця цолажа на гумите
или да сложа по големи гуми и по големи джанти.
В момента съм с 175/70/13. Върти ми се из главата нещо като 175/80/13 или 175/70/14 - 15. Давайте инфо има ли такива размери гуми който ще ми помогнат. Ще ми навреди ли това повдигане. През зимния период разхода на гориво не ми е проблем.
- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
Re: Повдигане на голф 3. Как и ще вреди ли това.
Колега препорачвам ти 175/80/13 най-добрия вариянт за зимата 

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Слагаите гуми с размери препоръчани от производителя...сиреч на вратичката на резервоара...Всяка промяна трябва да е в допустими граници ( диаметъра на гумата е от значение!!! ).... 175/70/--става ама на 13 не на 14 или 15.... Най-лесно става като проверите в някой сайт за гуми.Там често поставят и калкулатори за размерите на гумите.... http://www.avtogumi.bg/oscommerce/
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
GTspecial написа:Слагаите гуми с размери препоръчани от производителя...сиреч на вратичката на резервоара...Всяка промяна трябва да е в допустими граници ( диаметъра на гумата е от значение!!! ).... 175/70/--става ама на 13 не на 14 или 15.... Най-лесно става като проверите в някой сайт за гуми.Там често поставят и калкулатори за размерите на гумите.... http://www.avtogumi.bg/oscommerce/
Колегата е адски прав, не напразно е написано всяка кола с какви гуми да се кара, а точно зимата трябва да се кара с тязни гуми за да може да е по-проходима колата. Колко и висока да я правиш колега, управия няма. Ако не е почистено трудно ще се придвижваш по улиците. За какво ти е да е по-висока я дай снимка на колата ако имаш? Страх те е ножа да не закачиш или какво? От снега няма страшно, по би ме стреснало ако има Лед там управия няма

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
...................................
Последна промяна от GTspecial на Вто 22 сеп 2009 22:23, променено общо 1 път.
- dj_nako
хахах колко сте смешни, не говоря за 20 30 сантима сняг а маалко повечко, аз сега 20 30 сантима си ги газя без проблем, а тва за калкулатора на гуми не ме интересува щото той показва каква е разликата в скороста и скороста показвана от километража. не ми давайте акъл какво пише на капачката на резервоара и какви са препоръчителните размери...знам ги. интересува ме какви максимални големини на гуми мога да сложа за да получа това което искам и да не опира в калниците все пак,интересува ме какво ще се получи ако сложа големи гуми....демек карета и полуоски и кутия как ще им се отрази. Искам конкретни мнения а не философия и тука разни историики как кой минавал по непочистени улици през 1929 година.
п.п. смятам че се изразих културно,ясно и се надявам да не се расърдите а просто да напишете свястни мнения.
п.п. смятам че се изразих културно,ясно и се надявам да не се расърдите а просто да напишете свястни мнения.

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.vbox7.com/play:798df4c5dj_nako написа:хахах колко сте смешни, не говоря за 20 30 сантима сняг а маалко повечко, аз сега 20 30 сантима си ги газя без проблем, а тва за калкулатора на гуми не ме интересува щото той показва каква е разликата в скороста и скороста показвана от километража. не ми давайте акъл какво пише на капачката на резервоара и какви са препоръчителните размери...знам ги. интересува ме какви максимални големини на гуми мога да сложа за да получа това което искам и да не опира в калниците все пак,интересува ме какво ще се получи ако сложа големи гуми....демек карета и полуоски и кутия как ще им се отрази. Искам конкретни мнения а не философия и тука разни историики как кой минавал по непочистени улици през 1929 година.
П.С. ..
..повдигане само от окачване..ако искаш да повдигаш от гумите жестоко си се излъгал....
Последна промяна от GTspecial на Вто 22 сеп 2009 22:42, променено общо 2 пъти.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
dj_nako написа:хахах колко сте смешни, не говоря за 20 30 сантима сняг а маалко повечко, аз сега 20 30 сантима си ги газя без проблем, а тва за калкулатора на гуми не ме интересува щото той показва каква е разликата в скороста и скороста показвана от километража. не ми давайте акъл какво пише на капачката на резервоара и какви са препоръчителните размери...знам ги. интересува ме какви максимални големини на гуми мога да сложа за да получа това което искам и да не опира в калниците все пак,интересува ме какво ще се получи ако сложа големи гуми....демек карета и полуоски и кутия как ще им се отрази. Искам конкретни мнения а не философия и тука разни историики как кой минавал по непочистени улици през 1929 година.
Ем колега, отиваш в един сервиз за гуми слагаш най-голямите който имат за твоята кола и караш 1 зима и после сподели какво ще стане, колата ще ти е като дървена Паянта, да духне малко зимен насрещен ветрец и може да те обърне по таванеЦ! И може ли да кажеш каква е целта на това занаятие? За да мoже по Компетентните да изкажат Опит с това?!
- dj_nako
ми целта е да мога да и парпоря в малко по-дълбок сняг.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
От гуми няма да можеш да повдигнеш кой знае колко. Не мисля че 1-2-3см, колкото е горе-долу максимума преди да започне да опира, ще се окажат решаващи при каране в много дълбок сняг.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И как си мислиш да пърпориш с лек автомобил с предно предаване в сняг над 20-30 санта? Ти май се бъркаш с Лада Нива. Зорлен се чудите как да си о@ерете колите 

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
dj_nako написа:хахах колко сте смешни, не говоря за 20 30 сантима сняг а маалко повечко, аз сега 20 30 сантима си ги газя без проблем, а тва за калкулатора на гуми не ме интересува щото той показва каква е разликата в скороста и скороста показвана от километража. не ми давайте акъл какво пише на капачката на резервоара и какви са препоръчителните размери...знам ги. интересува ме какви максимални големини на гуми мога да сложа за да получа това което искам и да не опира в калниците все пак,интересува ме какво ще се получи ако сложа големи гуми....демек карета и полуоски и кутия как ще им се отрази. Искам конкретни мнения а не философия и тука разни историики как кой минавал по непочистени улици през 1929 година.
Хората се опитват да ти помогнат,ти ги наричаш смешни.Да не ти давали акъл.Ми като не ти трябва акъл що питаш?Калкулатора не ти показва само каква ти е скоростта,а и каква ти е разликата в гумите на височината.Защото има разлика между 175/70/14,и 175/70/13,като разликата е с 25мм по-висока гума, каквито са 14-ките с този размер.Което значи,че като ги сложиш и можеш да се озъбиш,защото като ти опрат в калниците,тогава ще си ги сложиш у вас за спомен.А ако сложиш 175/80/13,разликата става още по-голяма спрямо 175/70/13.Колата ще ти стане като куц кон,ще ти се вдигне разхода,и още куп неща.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
dj_nako написа:хахах колко сте смешни, не говоря за 20 30 сантима сняг а маалко повечко
И къде има повече от 20-30 сантима? Попринцип в София най-лошия сняг който съм виждал е около 30-40см на паркинга пред блока. По пътя първата кола и вече сгена е отъпкан. Или може би мислиш че ще сложиш малко по-големи гуми, няма да бараш окачването и с голф3 ще отидеш на планина на връх Коледа, където зорлем стигат джипове за 50 бона.
- dj_nako
вии в софия нямате сняг бе.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А на теб каква ти е идеята? Ще караш по канавките? По планините през зимата? Щото е супер безсмислено това, което мислиш да правиш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”