! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Traytor » Чет 17 сеп 2009 22:59

ghuhi написа:Никога не съм вярвал, че и аз ще трябва да се разпиша...
Добре де, прочетох цялата тема и бих казал, че поне в 50% от случаите оплакванията са срещу шофьор на голф. Та питам аз, защо така се получава? Нима има някаква специфика в шофирането на голф или? Вече се замислям, че хората с право са си поставили клишето голфаджия, а аз не вярвах на това и дори и аз си купих такава кола, защото си ме радваше.
Днес се прибирах с гаджето от работа и караше тя нейната си кола, която не е VW. Спира тя да изчака едни коли и да се включи в движението за най-лява лента. Тоест трябва да пресече целия булевард. Та спира някой зад нея и изведнъж се разсвири. Първо си помислихме, че свирка на някой друг, но след 2 секунди пак бибитка, а тя нямаше как да тръгне понеже имаше голям поток автомобили, на които дефакто сече пътя. Накрая тръгва тя да пресича булеварда за към най-лява лента след като вече нямаше коли и виждаме как един Г3 сив металик се движи до нас и шофьора, на видима възраст 19-20 започва да ръкомаха и да я псува. После се отправи към светофара да се предрежда за левия завой. Добре бе да му се не знае, момичето си беше оставило място за тези които няма да ходят към най-лява лента да си минават отдясно. Не направи нищо по-различно от това, което правят всички, които се движат по нашето трасе. Какво му стана на този келеш и за какво така стресира девойката не знам, но е КРЕТЕН и да знае, ако чете форума, че заради такива тъпаци като него ни излиза име на всички дето караме голф.

Казвал съм го и преди ще го кажа и сега... В града като гледам се проявяват като задници, колегите "голфаджии"(мда колеги им казвам защото простия факт че притежавам такава кола е достатъчен да ми лепнат етикет и постоянно съм наричан така...), но идва хубавия момент в който излизаш на извънградско... А тогава виж чичковците в скъпи возила как карат... Няма значение от марката... Даже с един приятел като си кажем "безсмъртен" знаем че става въпрос за точно такъв чичко с хубава кола за който няма забрани за изпреварвания, няма умисъл... Изпреварванията се извършват без видимост, на завой... Оня сладур е напсувал девойката... а тия "професионални" шофьори заплашват животи... Ама... уви за хората все още ние притежателите на Голф оставаме най-лошото което можеш да срещнеш, щото хората сме като стаден добитък... един каже/направи нещо и сички "юруууш"...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 17 сеп 2009 23:41

Не съм съгласен. Колкото изпреварват "безсмъртно" с джипове и спортни коли, толкова го правят и с масови народни коли, в много случаи умреляци. Неведнъж съм виждал как някой тръгва да изпреварва на завой едвам едвам, понеже колата му толкова си може.

Пък за голфаджиите - простотии правят и другите пак толкова. Просто Голф2 е може би най-евтината нормална кола която може да си купиш и съответно е мечта на всеки беден комплексар, който ако събере пари обикновено се ъпгрейдва на BMW E36, защото може да прави дрифтове. От това страдат нормалните шофьори на Голф, за които това е просто кола, а не място за избиване на комплекси, но няма начин...

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 18 сеп 2009 4:34

theultimate написа:Не съм съгласен. Колкото изпреварват "безсмъртно" с джипове и спортни коли, толкова го правят и с масови народни коли, в много случаи умреляци. Неведнъж съм виждал как някой тръгва да изпреварва на завой едвам едвам, понеже колата му толкова си може.

Пък за голфаджиите - простотии правят и другите пак толкова. Просто Голф2 е може би най-евтината нормална кола която може да си купиш и съответно е мечта на всеки беден комплексар, който ако събере пари обикновено се ъпгрейдва на BMW E36, защото може да прави дрифтове. От това страдат нормалните шофьори на Голф, за които това е просто кола, а не място за избиване на комплекси, но няма начин...

Това е положението голфаджия си е титла/ранг каято не се маха и си остава за виниги!
Аз лично правя нарушения не по-малко от типче с е36 или рено меган итн, но от тази титла не можеш да се отървеш!
Дори със старата ми кола пак си бях голфаджия, имам една приятелка която имаше г3 който го караше 5г но я удариха и сега има рено клио, но тя си остава голфаджийка по-поведение и сама си го казва!
Няма от какво да се срамувате това си е супер яко винаги се опличаваш на пътя, всеки от всяка друга кола си вика да е.а тоя нахален голфаджия /вътрешно в себе си сигурно си мечтае за такавая кола/!
Голфаджията не е по-нахален от другите шофьори просто се отличава!
Ха, даже по-някой път ми е весело, като съм с приятели в колата и се нареда на криво или напречно на някой светофар и сам си казвам аз съм голфаджия и ми е позволено heavy metal zork :beer :Mr Green Fun
Винаги ми е било супер яко като вида накой наточен г3/gti/abf как на светофара или където и де е еб.ва майката на някоя 10 пъти даже 20 пъти по-скъпа кола, е после как да не ни мразят :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 18 сеп 2009 9:10

Ми просто е хубав модел/марка и много от собствениците са си фенове на колите си, просто си ги харесват... естествено че няма да се казва меганджия или пежаджия, то няма кво да им харесваш на тея коли :lol: Иначе карането е до възпитание не до колата :arrow:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 18 сеп 2009 9:14

doaiena написа:Винаги ми е било супер яко като вида накой наточен г3/gti/abf как на светофара или където и де е еб.ва майката на някоя 10 пъти даже 20 пъти по-скъпа кола, е после как да не ни мразят :да:

това не е "голфаджия"
това е "селянин" с комплекси

Потребителски аватар
googoо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googoо » Пет 18 сеп 2009 9:16

santo_trafficante написа:
doaiena написа:Винаги ми е било супер яко като вида накой наточен г3/gti/abf как на светофара или където и де е еб.ва майката на някоя 10 пъти даже 20 пъти по-скъпа кола, е после как да не ни мразят :да:

това не е "голфаджия"

И се среща във всички марки коли :)

theultimate

Мнениеот theultimate » Пет 18 сеп 2009 11:50

Скъпата кола има далеч повече достойнства от конете под капака. То и с разпилена лада или трабант със сменен двигател можеш да минеш повечето нови коли по светофарите но това не ги прави по-коли.

Иначе е вярно - често ако някой направи простотия с нормална кола го псуват и толкоз. Ако го направи шофьор на голф и/или с регистрация ПК - гледай го тоя селянин голфаджия. Доста кофти определение но какво да правим.

Същото нещо е с трабанта - за 99% от хората това е бавна кола, която пуши и се разваля на пътя. Нон стоп ти се смеят, въпреки че ги изпреварваш и части от секундата да се забавиш на светофара ти свиркат "Аре бе кво правиш задръстване с тоя кашон", въпреки че както тръгна, така остават в далечината, понеже се кара винаги се кара до 3-4 000 оборота..

Така че трябва да взимаме пример от европейците - всеки да си гледа колата да му харесва на него си и да му е все тая какво мислят другите по въпроса. Иначе с каквато и кола да си се намира някой да каже нещо - я че си клошар, я че си селски рейсър, я че си мутра и парите са ти незаконни....

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Пон 21 сеп 2009 16:21

Аз познавам няколко души, които от край време искат мощна кола, но ако може да е с минимална сума пари. Повечето от тях в момента карат Голф 3 АБФ 150 коня за около 3000лв. А не може да отречем че този голф си е меко казано бегачка. Хубавото е, че дори за тях има избор - за малко пари могат да си купят бегачка и евтина поддръжка и добър двигател. Защото има коли по 150 коня, ама са много далеч от 3000лв. След което се започват едни безсмъртни каскади и състезания предимно ГРАДСКО и цедене до поне 5000 оборота, демонстративно задминаване на други автомобили (и в забранени за това места) резки пристроявания,надбягвания с вятъра и т.н.

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Пон 21 сеп 2009 22:31

Сефте в Пловдив да видя велоалея и на нея някъв селянин се исрал с кошницата си...

Изображение

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Вто 22 сеп 2009 8:25

Е това се вика паркиране :D

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 22 сеп 2009 22:27

santo_trafficante написа:

това не е "голфаджия"

:да:

Днес по пътя от Кулата към София се нагледах на простотии, но за по-конкретно ще дам пример с един Г3 СА 4944 (или беше 4494, забравих), който си караше върху средната, непресечена линия. Така той разбираше изпреварването. Просто не се прибираше в платното а караше плътно до колоната и като видеше кола отсреща малко понатискаше колата в дясно от него, че да се разминат трите коли.

п.п. В дни като днешния, когато всички се прибират към София, трябва да забранят на ТИР-овете да се движат. 4-5 тира е*аха мамата на всички!

theultimate

Мнениеот theultimate » Вто 22 сеп 2009 22:32

Покрай коледните празници имаше доста добра идея. Във Владая са 2 ленти в едната посока, 1 в другата. Та покрай Коледа пускаха по 2 ленти на където е трафика. Обаче няма как да го правят всеки уикенд. Този път е трагичен, независимо дали има или няма тирове. Последния път Петрич - София (180км) в понеделник 5:30 сутринта тръгнах, за 2 часа бях до Перник и после още 2:30 докато се прибера в София, като дори минавах през малки улички, не през Борис......

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 22 сеп 2009 22:38

Ония ден 20.09.2009г излизам от Благоевград посока Кулата, и виждам пред мен голяма колона коли, поглеждам в огледалото за обратно виждане няма кола, чукам мигача и почвам да задминавам, изпреварвам 2 тира и пред тях някаква Лада 7-мица ли беше не видях и почнах да я задминавам и нея, обаче виждам че напред 2-те ленти се сливат в една, видях че тоя с ладата е до мен и натиска газ-та, минах на 4-та за да може да го мина по-бързо, обаче героят натиска та натиска тоя ПЕДАЛ на газ-та и тъкмо си влязох в платното ония с ладата реши да ме минава отдясно :screwy и започна да свири с клаксона и да ръкомаха в колата, каточели съм тръгнал да се гоня с него просто си карах нормално но човека е преценил че трябва първо да търся разрешение от него преди да го изпреваря, Та някой хора неможаха ли да разберат, че когато ги изпреварват не трябва да дават газ, Пуснете човека който ве изпреварва пък после когато ви изпревари и се пусне в движението го изпреварете, но не и по този селски начин :beat_butt2

Потребителски аватар
wierdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wierdo » Сря 23 сеп 2009 7:12

IceHeart написа:Ония ден 20.09.2009г излизам ...

ЗзДП
Раздел IХ
Чл. 42.
(3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.

На мен ТИР ми е правил подобен номер. Аз бях със слаба кола и до 130 ускорява с мен, а зад него се бях лепнали други два тира на по 30 см. При прав участък без наличие на автомобили движещи се насрещното изпреварването отне една камара време.
По мое мнение това е опит за предомишлено убийство.

Потребителски аватар
googoо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googoо » Сря 23 сеп 2009 7:15

IceHeart написа:Ония ден 20.09.2009г излизам от Благоевград посока Кулата, и виждам пред мен голяма колона коли, поглеждам в огледалото за обратно виждане няма кола, чукам мигача и почвам да задминавам, изпреварвам 2 тира и пред тях някаква Лада 7-мица ли беше не видях и почнах да я задминавам и нея, обаче виждам че напред 2-те ленти се сливат в една, видях че тоя с ладата е до мен и натиска газ-та, минах на 4-та за да може да го мина по-бързо, обаче героят натиска та натиска тоя ПЕДАЛ на газ-та и тъкмо си влязох в платното ония с ладата реши да ме минава отдясно :screwy и започна да свири с клаксона и да ръкомаха в колата, каточели съм тръгнал да се гоня с него просто си карах нормално но човека е преценил че трябва първо да търся разрешение от него преди да го изпреваря, Та някой хора неможаха ли да разберат, че когато ги изпреварват не трябва да дават газ, Пуснете човека който ве изпреварва пък после когато ви изпревари и се пусне в движението го изпреварете, но не и по този селски начин :beat_butt2

Подобна случка. Карам си по пътя през Орландовци и после към околовръстното. Някакви два бавнодвижещи се индивида бавят цялата колона коли и дразнят много. Аз бях точно зад тях, но все нямаше възможност за изпреварване. Шофьора на втората кола реши на удобно място да се поприбере в дясно и да ни пусне да минем. Беше мъж с някакъв джип. Но както и да е, ляв мигач изпреварвам го и вече със засилката настигам първата бавеща кола. Беше чисто за изпреварване и реших да се опитам да задмина и първата кола. Да ама не. Дъртата лелка с Фиатче Синкуеченто 1000 имаше друго намерения - както сме почти врата до врата реши, че трябва да ускорява. То нейната кола не върви, аз с дизеловия Кадетт на баща ми и нищо не правим. Примирих се с простотията и, прибрах се зад нея, поздравих я леко и продължих да карам по нея. След малко тя пак намали до дразнещият си темп на каране.

heavy metal zork

Върни се в “Пътеводител”