Повдигане на голф 3. Как и ще вреди ли това.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Повдигане на голф 3. Как и ще вреди ли това.

Мнениеот dj_nako » Вто 22 сеп 2009 19:02

Поради настъпването на зимния период и нежеланието за работа на службите заети със снегопочистването в малките градове ми се налага да се замисля за проходимоста ми през месеците около нова година. Решил съм да повдигна малко голф-а но по начин който не променя окачването а само параметрите на гумите и джантите. Така че въпроса ми е мога ли да сложа:
по-големи гуми и да запазя цолажа на джантите
или да сложа по големи джанти и да запаця цолажа на гумите
или да сложа по големи гуми и по големи джанти.
В момента съм с 175/70/13. Върти ми се из главата нещо като 175/80/13 или 175/70/14 - 15. Давайте инфо има ли такива размери гуми който ще ми помогнат. Ще ми навреди ли това повдигане. През зимния период разхода на гориво не ми е проблем.

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Re: Повдигане на голф 3. Как и ще вреди ли това.

Мнениеот actros1846 » Вто 22 сеп 2009 19:07

Колега препорачвам ти 175/80/13 най-добрия вариянт за зимата :да:

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Вто 22 сеп 2009 20:54

Слагаите гуми с размери препоръчани от производителя...сиреч на вратичката на резервоара...Всяка промяна трябва да е в допустими граници ( диаметъра на гумата е от значение!!! ).... 175/70/--става ама на 13 не на 14 или 15.... Най-лесно става като проверите в някой сайт за гуми.Там често поставят и калкулатори за размерите на гумите.... http://www.avtogumi.bg/oscommerce/

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 22 сеп 2009 21:00

GTspecial написа:Слагаите гуми с размери препоръчани от производителя...сиреч на вратичката на резервоара...Всяка промяна трябва да е в допустими граници ( диаметъра на гумата е от значение!!! ).... 175/70/--става ама на 13 не на 14 или 15.... Най-лесно става като проверите в някой сайт за гуми.Там често поставят и калкулатори за размерите на гумите.... http://www.avtogumi.bg/oscommerce/

Колегата е адски прав, не напразно е написано всяка кола с какви гуми да се кара, а точно зимата трябва да се кара с тязни гуми за да може да е по-проходима колата. Колко и висока да я правиш колега, управия няма. Ако не е почистено трудно ще се придвижваш по улиците. За какво ти е да е по-висока я дай снимка на колата ако имаш? Страх те е ножа да не закачиш или какво? От снега няма страшно, по би ме стреснало ако има Лед там управия няма :bishop

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Вто 22 сеп 2009 21:17

...................................

Последна промяна от GTspecial на Вто 22 сеп 2009 22:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Вто 22 сеп 2009 22:16

хахах колко сте смешни, не говоря за 20 30 сантима сняг а маалко повечко, аз сега 20 30 сантима си ги газя без проблем, а тва за калкулатора на гуми не ме интересува щото той показва каква е разликата в скороста и скороста показвана от километража. не ми давайте акъл какво пише на капачката на резервоара и какви са препоръчителните размери...знам ги. интересува ме какви максимални големини на гуми мога да сложа за да получа това което искам и да не опира в калниците все пак,интересува ме какво ще се получи ако сложа големи гуми....демек карета и полуоски и кутия как ще им се отрази. Искам конкретни мнения а не философия и тука разни историики как кой минавал по непочистени улици през 1929 година.

п.п. смятам че се изразих културно,ясно и се надявам да не се расърдите а просто да напишете свястни мнения. :обичам ви

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Вто 22 сеп 2009 22:24

dj_nako написа:хахах колко сте смешни, не говоря за 20 30 сантима сняг а маалко повечко, аз сега 20 30 сантима си ги газя без проблем, а тва за калкулатора на гуми не ме интересува щото той показва каква е разликата в скороста и скороста показвана от километража. не ми давайте акъл какво пише на капачката на резервоара и какви са препоръчителните размери...знам ги. интересува ме какви максимални големини на гуми мога да сложа за да получа това което искам и да не опира в калниците все пак,интересува ме какво ще се получи ако сложа големи гуми....демек карета и полуоски и кутия как ще им се отрази. Искам конкретни мнения а не философия и тука разни историики как кой минавал по непочистени улици през 1929 година.

п.п. смятам че се изразих културно,ясно и се надявам да не се расърдите а просто да напишете свястни мнения. :обичам ви
http://www.vbox7.com/play:798df4c5
П.С. .. spam ..повдигане само от окачване..ако искаш да повдигаш от гумите жестоко си се излъгал....

Последна промяна от GTspecial на Вто 22 сеп 2009 22:42, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 22 сеп 2009 22:29

dj_nako написа:хахах колко сте смешни, не говоря за 20 30 сантима сняг а маалко повечко, аз сега 20 30 сантима си ги газя без проблем, а тва за калкулатора на гуми не ме интересува щото той показва каква е разликата в скороста и скороста показвана от километража. не ми давайте акъл какво пише на капачката на резервоара и какви са препоръчителните размери...знам ги. интересува ме какви максимални големини на гуми мога да сложа за да получа това което искам и да не опира в калниците все пак,интересува ме какво ще се получи ако сложа големи гуми....демек карета и полуоски и кутия как ще им се отрази. Искам конкретни мнения а не философия и тука разни историики как кой минавал по непочистени улици през 1929 година.

Ем колега, отиваш в един сервиз за гуми слагаш най-голямите който имат за твоята кола и караш 1 зима и после сподели какво ще стане, колата ще ти е като дървена Паянта, да духне малко зимен насрещен ветрец и може да те обърне по таванеЦ! И може ли да кажеш каква е целта на това занаятие? За да мoже по Компетентните да изкажат Опит с това?!

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Сря 23 сеп 2009 17:29

ми целта е да мога да и парпоря в малко по-дълбок сняг.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 23 сеп 2009 17:45

От гуми няма да можеш да повдигнеш кой знае колко. Не мисля че 1-2-3см, колкото е горе-долу максимума преди да започне да опира, ще се окажат решаващи при каране в много дълбок сняг.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 23 сеп 2009 17:49

И как си мислиш да пърпориш с лек автомобил с предно предаване в сняг над 20-30 санта? Ти май се бъркаш с Лада Нива. Зорлен се чудите как да си о@ерете колите mhihi

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 23 сеп 2009 17:58

Хората се опитват да ти помогнат,ти ги наричаш смешни.Да не ти давали акъл.Ми като не ти трябва акъл що питаш?Калкулатора не ти показва само каква ти е скоростта,а и каква ти е разликата в гумите на височината.Защото има разлика между 175/70/14,и 175/70/13,като разликата е с 25мм по-висока гума, каквито са 14-ките с този размер.Което значи,че като ги сложиш и можеш да се озъбиш,защото като ти опрат в калниците,тогава ще си ги сложиш у вас за спомен.А ако сложиш 175/80/13,разликата става още по-голяма спрямо 175/70/13.Колата ще ти стане като куц кон,ще ти се вдигне разхода,и още куп неща.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 23 сеп 2009 18:06

dj_nako написа:хахах колко сте смешни, не говоря за 20 30 сантима сняг а маалко повечко

И къде има повече от 20-30 сантима? Попринцип в София най-лошия сняг който съм виждал е около 30-40см на паркинга пред блока. По пътя първата кола и вече сгена е отъпкан. Или може би мислиш че ще сложиш малко по-големи гуми, няма да бараш окачването и с голф3 ще отидеш на планина на връх Коледа, където зорлем стигат джипове за 50 бона.

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Сря 23 сеп 2009 18:29

вии в софия нямате сняг бе.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 23 сеп 2009 18:48

А на теб каква ти е идеята? Ще караш по канавките? По планините през зимата? Щото е супер безсмислено това, което мислиш да правиш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”