щипки и/или залепване на лайсна

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

щипки и/или залепване на лайсна

Мнениеот VWGT » Сря 05 апр 2006 14:56

имам лайсна, но нямам щипки. Тръгвам днес по магазините да търся щипки и се оказва, че има два вида: дълги и къси. Един вика за задните врати трябват такива, друг вика за кола след 95-а трябва да са онакива, трети ми каза, че трябвало да са комбинирани открая дълги, по средата къси ... и сега незнам какви да взема, защото една щипка е левче, трябват ми 5, а ако трябва да изпробвам всички комбинации ще отидат 20 лева само за щипки :evil: та някой може ли да ми помогне, колата е г3 96-та, става дума за задна дясна лайсна.
И още един въпрос, мога ли да мина без щипки, а само да я залепя с нещо (тъй като и без това мисля да ги лепя, за да не ги свалят)

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Сря 05 апр 2006 15:09

Първо - много дебело си ги намерил тия щипки, купувах по-евтино от Ауто+ За размера - от nick-а ти съдя, че си ГТ, което ще рече по-широките лайсни, като на ГТИ(т.е. моите). На мен също ми липсваше 1 щипка - крайна и също ме убедиха, че трябва да е от по-дългите, ама аз предвидливо взех 2... Та оказа се, че моите всичките са само от късите... Иначе дългите се водят само крайни и мисля, че са само за по-тесните лайсни..

Ако пак не си сигурен си вземи първо от късите 2бр. и ги тествай тях...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 05 апр 2006 16:20

bomini, обратно е:
"Дългите" щипки са в средата, тяхното краче е по-дълго понеже средата е по-вдлъбната. Късите щипки са от края на лайсната. И цената е добра ако са заедно с гуменото тампонче.

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Сря 05 апр 2006 16:26

:oops: Оки.. Но на моите лайсни всички щипки са еднакви - от късите... И все си мисля, че с тампончето ги купувах под 1лв., ама може и да бъркам де...

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 05 апр 2006 19:06

Аз точно тази (задна дясна) си я залепих със силикон и няма проблеми, да чукам на глава. Сега гледам на задна лява отпредната страна май се е счупила щипката.Ама тук да им е*а м****а на тия в ауто+ са егати и охлювите.Като идиш и им кажеш че си за дребни неща и почват да гледат дали летят мухи, аве направо ще ги напсувм някой път. Някой имали представа колко струват тези решетки за насочване на въздуха по таблото че лявата на водача е наполовина счупена пък тези посредата като пусна климатика и стават неуправляеми.

Сори за офчето :oops:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 05 апр 2006 19:32

левче са със зеленото тампонче в ЕМ комплект 33

ще взема 2 където станат станат пък другото ще го лепя :)

мерси за отговорите

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Чет 06 апр 2006 22:27

VWGT написа:левче са със зеленото тампонче в ЕМ комплект 33

ще взема 2 където станат станат пък другото ще го лепя :)

мерси за отговорите

мини до "кобра"(желателно е след 4ч),помоли помчетата да я залепят и ги почерпи нещо.гарантирам че за последен път ще видиш тая лайсна отлепена :wink:

Потребителски аватар
Jousi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jousi » Чет 06 апр 2006 22:56

gas написа:мини до "кобра"(желателно е след 4ч),помоли помчетата да я залепят и ги почерпи нещо.гарантирам че за последен път ще видиш тая лайсна отлепена :wink:

Когато си взех Голфа, знаех че се крадът много лайсните, брат ми има познат в Кобра и закара там колата да ги залепят с някакъв здрав(силен) силикон, но не мина и месец и двете ми лайсни на вратите ги откраднаха посред бял ден пред работата ми :evil:
След това си купих лайсни и съм ги закрепил с болтове, грозно е наистина, но не съм имал проблеми с лайсните повече, явно не ги крадът щом са надупчени...
За щипките може да ги видиш туккакви са. Тези лайсни на снимката са свалени пред мен от собственика и предполагам, че щипките така седят "оригинално" . Даже и те бяха залепени със силикон и човека си ги свали спокойно с помоща на едно ножче, така че не вярвам и за ш....те крадци да е проблем да ги свалят.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 07 апр 2006 13:25

лепенето не върши никва работа :( аз моите ги свалих с идеята да ги залепя, изпочупих щипките междувременно, но се оказа, че тва лепене почти никва работа не върши, и по старата изпитана схема - БОРМАШИНА - ДУПКИ - ЧЕРНИ РАПИДКИ - ЗАМАЗВАНЕ С ЧЕРЕН СИЛИКОН = резултата е грозотия ама са още там :twisted:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 07 апр 2006 13:37

коларски болтове най добре
там ще стърчат като на римска колесница и ако някой мине по близко
ще има " грешка грешка голяма грешка..." :) :)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 07 апр 2006 13:56

а някои пробвал ли е да навие рапидките от вътрешната страна, т.е. след като се махне тапицерията на вратата, без да дупчи лайсната

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 07 апр 2006 14:15

VWGT написа:а някои пробвал ли е да навие рапидките от вътрешната страна, т.е. след като се махне тапицерията на вратата, без да дупчи лайсната

губи се ефекта - джамбазите няма как да видят, че са нитовани и ще стане по-зле като изкривени ламарини например :idea:

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Пет 07 апр 2006 19:35

evgenyh написа:лепенето не върши никва работа :( аз моите ги свалих с идеята да ги залепя, изпочупих щипките междувременно, но се оказа, че тва лепене почти никва работа не върши, и по старата изпитана схема - БОРМАШИНА - ДУПКИ - ЧЕРНИ РАПИДКИ - ЗАМАЗВАНЕ С ЧЕРЕН СИЛИКОН = резултата е грозотия ама са още там :twisted:

приятел работих доста време в кобра,м/у черен силикон(от железарията) и двукомпонентен автостъкларски силикон има разлика от земята до небето.за да потвърдя думите си ще залепя всяко нещо което кажеш и после ще си говорим.няма по-яко лепило от това.колегата с лайсната-ако не се справиш с проблема пиши ми л.с. поемам ангажимент да ти залепя лайсната с мой силикон(безплатно)грозотията и замазването идват не от силикона а от човека който го слага

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”