Висок разход след смяна на гумички В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Висок разход след смяна на гумички В3

Мнениеот kolia76 » Пет 25 сеп 2009 16:54

Привет фенове,
говорим за ВЗ 1.8 MI 1990 комби 90 к.с.,
та така, след смяна на гумички вдигна разхода на газ на 16/100. Преди това беше между 11 и 12. Колата вървеше спънато. Отидох на реглаж на АГУ-то с нов въздушен филтър под мишница. Човека прави ко прави вика готово! Карам аз - пак 15.5/100. Айде пак при майстора с гумичките той пипа по аванса на делкото. Колата започна да върви как си трябва. Намали ми притока на газ защото понамирисваше от ауспуха. Сега Пасатко си върви но пак ми даде разход 15.

angel1250p
Автомобил:
Двигател:

Re: Висок разход след смяна на гумички В3

Мнениеот angel1250p » Пет 25 сеп 2009 17:40

Майстора на газта ти бара аванса,ама гледа ли колко точно градуса е.Проверете и зацепването на ремъка дали е на центровка може да ти бяга и на разпределителния вал белега пак има същия ефект.Случвало ми се е да видя ангренажното колело на разпределителния вал обърнато на обратно точно на такъв мотор проверете ако са ти сменяли и семеринга .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 25 сеп 2009 20:04

angel1250p написа:Проверете и зацепването на ремъка дали е на центровка може да ти бяга и на разпределителния вал белега пак има същия ефект.

:да:

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolia76 » Съб 26 сеп 2009 8:16

Ами момчето ми сменя всеки път ремък и ролка. Би трябвало да знае как да напасне ремъка но ще се разхода пак до него :(

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 26 сеп 2009 8:40

Общо взето вариантите не са много - ангренаж,отместен с някой и друг зъб или предварение на запалването...друго няма какво да се обърка при гимички на клапаните понеже се разкача ангренажа и се отхлупва капака на главата.Съответно другото си е механично,което няма как да се обърка - развива се вала,маха се,вадят се повдигачите и пружините и се сменят гумичките...после по обратния ред.
При зацепването на ангренажа се гласят на белези както предполагам момчето ти знае коляновия вал,разпределителния вал и делкото.И това е.Оттам нататък ако върви различно от преди вероятно преди е била с повече предварение на газ...съответно газаджията си го бута там на 9 или колкото градуса си го прави и...засипва отново.
Или сте разминали някой зъб на ангренажа или предварението и не е в ред.
Зависи и къде и е газовата плочка понеже ако е сваляна и тя може сега оттам да дърпа въздух или от друго място след нея и да разржеда сместа - върви кофти и харчи много....огледай къде е плочката - принципно се слага на самото моно под дзата...и не би трябвало да е пипана въобще понеже с нишо не пречи.
Успех!

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Съб 26 сеп 2009 19:25

Уточни къде е този разход градско или извънграско ... мойта градско стига до 14+ ..извън около 8.5 ...... Как ти я регулира газаджията със докторски антифони mhihi или с газ анализатор ?

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolia76 » Пон 28 сеп 2009 14:51

.... разбира се градско - ГАЗ! Извънградко ми дава между 7.5 - 8.0. Уточнявам, че не карам бързо щото жената се цупи. До 130.

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolia76 » Пон 28 сеп 2009 14:57

Газаджията я слага на газ-анлизатор. После момчето дето ми сменя гумичките я настройва на ухо като душеше ауспуха. На него му вярвам за реглажа щото редовно обсъждаме разхода на газ и реглажа. Забравих и да напиша че изпразнихме резервоарчето на изпарителя, както знаете там се отлага една гъста течност. Нямам време да избягам от работа да му я закарам да видим нещата около делкото и ремъците дето ги написаха колегите по-нагоре. Като го направя ще ви драсна резултата. :roll:

Serg71
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Serg71 » Пон 28 сеп 2009 15:20

ПРоверете зацепването на ремака да е на белези заедно с беляка на маховика и тогава правете реглаж на АГУ (беляка е на скороснато кутия под гумена тапа) Пиши после какво е станало имаш съшият проблем затова

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolia76 » Вто 27 окт 2009 14:48

Здравейте,
отново ще пиша по проблема тъй като след ходене по сервизите нещата не се оправиха. Последен засечен разход на пълна газова от 42 литра - 15.4л/100км. :( Вече не знам какво да направя. Ремъка го провериха, после светиха с една мигаща лампа, гледаха по делкото, нищо. Очаквам вашите съвети ...
следва ...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 27 окт 2009 15:09

Я провери и електро-магнитния клапан за високото налягане да не ти изпуска!Ако е този вариант ,през ноща газта си излиза на свобода! mhihi

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 27 окт 2009 23:19

kolia76 написа:.... разбира се градско - ГАЗ! Извънградко ми дава между 7.5 - 8.0. Уточнявам, че не карам бързо щото жената се цупи. До 130.

Сега пак ще се доуточня ... последно 13.6 градско при тези леки студове ... не я чакам да загреее тръгвам веднага .И градското ми е в Русе не е много натоварено но колата си остава студена докато стигна работа е на 70 градуса .Като налегне по голям студ гаранция поне още литър отгоре . Ти си от София предполагам там за градското да не говорим :horror: ... аз лично дори си мисля че моя е малко спънат . Щом са ти го регулирали с газанализатор би трябвало да са ти го натъкмили поне да гори нормално . А и честно казано още не съм виждал пасат да гори 9 градско газ .../ сега може да ме клъвнат някои хора :mrgreen: /
а средно идва ... Изображение

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolia76 » Сря 28 окт 2009 11:14

Поне искам да се върна на 11.5 - 12.5/100. А при мене като тръгна от Люлин още на тунела е качила 70 градуса.

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolia76 » Пон 09 ное 2009 10:51

:deal след професионалната намеса на Ваското 1 по настроъката на т.н. "Преварение" по белега под тапата до скоростната кутия :bowdown :applause: :да:
и Любо от газ-сервиза в Филиповци Пасатко влезе в норми. Любо отвори изпарителя, почисти САМО външната мембрана със WD40 и подмена на една малка гумичка която се натиска от механичния клапан.
Сега падна разхода на 12/100 ГАЗ :applause:
на Ваското 1 му имате телфона
на Любо е 0888 72 99 88

край на този епизод ! :lol:

Върни се в “Passat”