И понеже буса се намира в едно село,което е на 40 км от град Видин,си поръчах по един приятел да ми купи гарнитурата.Пораженията по клапана са поносими,както и нараняванията по главата и трети цилиндър,и по мнението на майстора който ми отвори двигателя,решихме да изчистим парчетата и нагара по цилиндрите и да го затваряме.Тук е мястото да спомена ,че гарнитурата ми струваше 53лв. и някакви стотинки,а майстора ми взе 130лв за операцията.
И така,докато чаках гарнитурата се заех да напасна водната помпа.Преди да разбера за проблема с превъртането на двг-то,ходих до града за водна помпа и лагерчето на маховика.С което се оказа ,че също има проблем.Самото лагерче по стандарт нa VW e 15мм върешно и 21мм външно.Само че опашката на скоростите се оказа 14мм.В друг магазин на SKF намерих 14мм вътрешно и 20мм външно.Поставих второто ,като за уплатняване ползвах латун.Пасна идеално.
При монтажа на водната помпа се натъкнах на следния проблем.В едната от дупките нямаше резба. На помпата имаше само водач,които влиза в съответната дупка и се наложи да нарязвам резба.Също пречеше едно от ребрата по блока и се наложи да играе флекса: