Голф 3 1.8 mi, ABS подържа 100 градуса

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 3 1.8 mi, ABS подържа 100 градуса

Мнениеот javor_bg » Нед 04 окт 2009 19:27

Колега, exp626, лазарен термометър откъде може да се намери можеш ли да ми кажеш ? Интересна работа, че само със 6 ома последователно съпротивление може да се направи офсета. На предишната ми кола като загрееше съпротивлението на датчика беше към 300 ома. Явно при VW е по-малко. Този потенциометър дето е в таблото за калибрация на уреда ли се използва ?

Потребителски аватар
exp626
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.8 mi, ABS подържа 100 градуса

Мнениеот exp626 » Нед 04 окт 2009 19:48

Здравейте

Относно лазерния тернометър, аз лично си го намерих от работното място(разполагам с такива прецизни уреди), иначе ги продават, но не са едни от най-ефтините.Има ги в магазините за електронни елементи.
Не е задължително резистора да е 6ома.При мен показва реални стойностти с такова съпротивление.
Пак да повторя, че първо сложих 11,5-12ома, но тогава стойностите ми бяха прекалено ниски от тези на тернометъра.Вторият ми опит беше с 6-ома приблизително(5,8-6 някъде според мултицета)и нещата се успаха.
Относно потенциометъра на таблото- да той е за калиброване на уреда,но не се знае при завъртането му на ляво или на дясно, какво може да стане все пак не е първа младост голфа ми(1993г)и за това предпочетох да не барам там.

Ако сте някъде в младост мога да окажа съдействие,няма проблем в това отношение.

Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”