препоръчаите ми масло за Голф 2 ...
- Don_Castelano
- Автомобил: seat cordoba
- Двигател: ABD 94
Re: препоръчаите ми масло за Голф 2 ...
На старата си двойка (1,6 EZ) сипвах 10w40 - "Titan" и останах доволен. Сега търкалям двойка 1,8 PB и наливам от същото масло в двигателя. Германско е и е на приемлива цена. Успех !! 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
danaildel4ev написа:Deo88 написа:Какво масло да използвам на моят Голф 2 1.6 карбуратор . Сегашното ми е Mobil Super M 15W40 и доиде време да сиго сменям , понеже ще се отплесна ... Дали да използвам пак същото масло или да го сменя с друго . Синтетичното по-добро ли е за моят двигател или полу синтетиката . Да продължа ли да карам със Mobil Super M 15W40 ?
колега и аз ползвам мобил 15 40 на г2 и съм доволен но след като си след основен може да му сложиш 10 40 полусинтетика пак мобил
Ами те може да са и повече от 20000 но несъм напълно сигурен , и все пак , Mobul 10W40 да използвам , нали ? Не е ли по-добре да използвам пълна синтетика , или нашраво полусинтетично ?
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз моят ГОЛФ2 сам го карал с различни масла и винаги е потропвал за секунди при студено палене от три години го карам с MOTUL 15W40 и нямам никакъв проблем сменям го на 8000км.и въобще не доливам,не го пипа.
-
danaildel4ev
- Автомобил:
- Двигател:
Deo88 написа:danaildel4ev написа:Deo88 написа:Какво масло да използвам на моят Голф 2 1.6 карбуратор . Сегашното ми е Mobil Super M 15W40 и доиде време да сиго сменям , понеже ще се отплесна ... Дали да използвам пак същото масло или да го сменя с друго . Синтетичното по-добро ли е за моят двигател или полу синтетиката . Да продължа ли да карам със Mobil Super M 15W40 ?
колега и аз ползвам мобил 15 40 на г2 и съм доволен но след като си след основен може да му сложиш 10 40 полусинтетика пак мобил
Ами те може да са и повече от 20000 но несъм напълно сигурен , и все пак , Mobul 10W40 да използвам , нали ? Не е ли по-добре да използвам пълна синтетика , или нашраво полусинтетично ?
колега 10-40 полусинтетика мобил мисля че ште ти е най подходящо за голф2 за пълната синтетика незнам дали е подходящо за г2 нека се изкажат повече колеги
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
10W40 е маслото за твоята кола.То е полусинтетика.
0W40,5W40 и 15W40 не са подходящи за твоята кола.
А марката на която си се спрял-Мобил е доста добра и ти я препоръчвам.
Ама друго си е Мотул...
0W40,5W40 и 15W40 не са подходящи за твоята кола.
А марката на която си се спрял-Мобил е доста добра и ти я препоръчвам.
Ама друго си е Мотул...
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги , а какво ще кажете за това масло "MOTUL 4100 Turbolight 10W40" по-добро ли е от "Mobil Super s 10W40" ? Ще видим но сигурно ще си го сменя пак със това с което си карах до сега 
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мотул rules 
15W50 полусинтетика

15W50 полусинтетика
- Dead man
- Контакти:
Мотул rules
MOTUL 4100 Turbolight 10W40....

-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dead man написа:Мотул rules
MOTUL 4100 Turbolight 10W40....![]()

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
ама е два пъти по-скъпо от Mobil Super M 15W40
незнам , ще го премисля и ще видим . Сега не е момента да давам много пари , но ще го премисля .
Колиги , горе доле разбрах каквото ми трябваше , едно от двете масла ще е , можи да си продължа със старото с което си карах , ще видим
Можете да Триете темата
п.с. По-добре да се изтрие , няма какво да се научи според мен
Колиги , горе доле разбрах каквото ми трябваше , едно от двете масла ще е , можи да си продължа със старото с което си карах , ще видим
Можете да Триете темата
п.с. По-добре да се изтрие , няма какво да се научи според мен
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
колеги за мен на тоя мобил му е останало само името :не: .сипах такова на една 124ка и клапаните се разтропаха,и после правих две смени на по 5000km с мотул 15W50 и колата за щастие се оправи. :bowdown
- Dead man
- Контакти:
ivoststefanov каза:
Май Мобила който си сипал е бил менте.
Аз карам и ладата си,и Фиата с Мобил и съм много доволен.Сега ще сипя и на Опела си Мобил 1...
Ама съм сигурен че е не е менте-взимам го от вносителя вече почти 10 години и не съм забелязъл промяна в качеството на маслото.
Ако искаш мога да ти го взимам аз маслото за следващата смяна + филтрите.Ще усетиш разликата.
При интерес на лично.

- zone967
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Deo88 написа:Какво масло да използвам на моят Голф 2 1.6 карбуратор . Сегашното ми е Mobil Super M 15W40 и доиде време да сиго сменям , понеже ще се отплесна ... Дали да използвам пак същото масло или да го сменя с друго . Синтетичното по-добро ли е за моят двигател или полу синтетиката . Да продължа ли да карам със Mobil Super M 15W40 ?
На тия дърти таратайки само Приста ойл. Сто години ли ще го караш тоя Голф да му сипваш масла за по 60 кинта!?
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
zone967 написа:Deo88 написа:Какво масло да използвам на моят Голф 2 1.6 карбуратор . Сегашното ми е Mobil Super M 15W40 и доиде време да сиго сменям , понеже ще се отплесна ... Дали да използвам пак същото масло или да го сменя с друго . Синтетичното по-добро ли е за моят двигател или полу синтетиката . Да продължа ли да карам със Mobil Super M 15W40 ?
На тия дърти таратайки само Приста ойл. Сто години ли ще го караш тоя Голф да му сипваш масла за по 60 кинта!?
Нете разбрах на къде биеш колега , или по-точно на къде от двата смисъла ??? Какво искаше да кажеш с това което каза ? Че ще дам малко пари , или много пари за едно масло за 60 лева ? Малко ли са или много ??
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
zone967 написа:Deo88 написа:Какво масло да използвам на моят Голф 2 1.6 карбуратор . Сегашното ми е Mobil Super M 15W40 и доиде време да сиго сменям , понеже ще се отплесна ... Дали да използвам пак същото масло или да го сменя с друго . Синтетичното по-добро ли е за моят двигател или полу синтетиката . Да продължа ли да карам със Mobil Super M 15W40 ?
Във форума на трабант рязах глави за такива мнения, за съжаление тук съм обикновен потребител. Да - колата ми е дърта, но понеже карам с масло от 60 кинта и слагам само маркови части и консумативи, карам нормална кола, която общо взето не създава никакви проблеми. Който сипва приста ойл и пести от всичко понеже колата му е стара - обикновено кара таратайка. Хубаво пестите - въпрос на личен избор. Но е адски некоретно да препоръчвате на останалите да си съсипват колите. Някой хора разбират по трудния начин че каквото спестиш от поддръжка - връща ти се тъпкано в ремонти и аварии.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”