"Коледни лампички" под капака

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: "Коледни лампички" под капака

Мнениеот Ugeorge » Нед 04 окт 2009 11:14

VW GOLF3 написа:Тъкмо преди малко отново вдигнах капак на колата в гаража на тъмно естествено и забялязах , че се вижда дори и палеца като се върти , т.е. се вижда една синя светлинка която се върти в капачката :?

В капачката прескача искра което е съвсем нормално, явно бакелита не е чак толкова непрозрачен.
Да не те притеснява. Важно е само през известно време капачката да се забърше отвътре понеже се наслоява фин графитен прах от капачката и след време колата започва да прекъсва основно на влажно.

Потребителски аватар
exp626
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот exp626 » Пон 05 окт 2009 7:52

Аз карам с BREMI вече една година и няма проблем, но цената им беше 70лв. от Киров, даже бяха с една година гаранция, оято вече изтече. Пак казвам за сега всичко е ок.

Поздрави

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Пон 05 окт 2009 14:24

Аз съм също за качествени нови кабели вместо да се преправят старите, но само искам да допълня нещо. Един от колегите предложи да се използва самовулканизираща лента "Bishop". ако някой реши да го прави да внимава като купува лентата. Има разновидности. Една от тях е с графит и си е проводник, а не изолатор. Разбира се използва се за други цели, а не в електротехниката. Част от продавачите не правят разлика.Мисля, че на него пише "Bishop" Carbon.
Аз наскоро сменях кабели.Имам познат във "Франц ауто". Предложи ми чешки кабели за Golf.Каза, че били най-доброто, което се предлага на пазара. Кабела бил Американски, а чехите правели само накрайниците. Цена - 46 лева.

Потребителски аватар
BanBan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BanBan » Пон 05 окт 2009 17:56

Колега аз пък нямах "коледни лампички" да ти кажа мойта история....
Колата ми е Бора 1.6 СР двигател 99г.Карах я сигурно 4 месеца с един пробелем...настъпвам газта примерно на 2-ра при об.от 1200 и до 2500 колата ми "сецаше" какво ли не гледах и не и не,мислех си бензин,ала бала.... гледах вечер дали мята някъде точец и не!Докато един ден пак да вида какво може да и е (никъф майстор не съм ) почнах да гледам тва онова докато не пипнах кабелте за свещите....колата нямаше коледни лампички,аз станах коледна лампичка пред капака на колата....такъф ток ме удари чак единия ми бабрек ме заболя...изкл.колата погледнах доста по-отблизо колата и имаше малки дупчици от мишки гризли там к*п*еленца нещасни...и смених кабелите с нови на БЕРУ 100 лв.и сега машинката мърка....така че слагай качествени неща за да не се набуташ двойно та дори и тройно!!!!

Усспехх :да:

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пон 05 окт 2009 19:26

от личен опит- хванеш ли кабела с ръка и те бие тока ,кабелите са за боклука,хубавите кабели трабва да ги държиш с ръка при запален двигател без да те удря ток

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Пон 05 окт 2009 19:55

Много точно го каза колегата горе това е критерия и според мен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”