препоръчаите ми масло за Голф 2 ...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Re: препоръчаите ми масло за Голф 2 ...

Мнениеот Don_Castelano » Сря 07 окт 2009 19:07

Много разводнихте темата и ще объркате човека. Той предложи темата да се заключи. :lock:

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Сря 07 окт 2009 19:22

theultimate написа:
zone967 написа:
Deo88 написа:Какво масло да използвам на моят Голф 2 1.6 карбуратор . Сегашното ми е Mobil Super M 15W40 и доиде време да сиго сменям , понеже ще се отплесна ... Дали да използвам пак същото масло или да го сменя с друго . Синтетичното по-добро ли е за моят двигател или полу синтетиката . Да продължа ли да карам със Mobil Super M 15W40 ?

На тия дърти таратайки само Приста ойл. Сто години ли ще го караш тоя Голф да му сипваш масла за по 60 кинта!?

Във форума на трабант рязах глави за такива мнения, за съжаление тук съм обикновен потребител. Да - колата ми е дърта, но понеже карам с масло от 60 кинта и слагам само маркови части и консумативи, карам нормална кола, която общо взето не създава никакви проблеми. Който сипва приста ойл и пести от всичко понеже колата му е стара - обикновено кара таратайка. Хубаво пестите - въпрос на личен избор. Но е адски некоретно да препоръчвате на останалите да си съсипват колите. Някой хора разбират по трудния начин че каквото спестиш от поддръжка - връща ти се тъпкано в ремонти и аварии.

Ами аз на моя Голф само маркови части и масла му слагах и пак се скъсваше от ремонти и аварии. Горното мнение е продиктувано от личен опит. Не си струва да се наливат пари в толкова стари "нормални" коли.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 07 окт 2009 23:08

А моето мнение е продиктувано от това, че единствените сериозни аварии по голфа са от скапано масло. 4 години някакво евтино ОМВ минерално -> повдигачи с труда 150лв иначе стана дизел. 4 години Приста Ойл в скоростната - втора вече влиза без хъркане само със специални движения. Е какво съм спестил - нищо. И мненията са си баш по темата. Просто препоръчвам на човека да вземе хубаво масло, колкото и да струва, вместо да си причини главоболия за спестени пари за едно излизане на дискотека.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Сря 07 окт 2009 23:10

quote="Don_Castelano"]Много разводнихте темата и ще объркате човека. Той предложи темата да се заключи. :lock:[/quote]

Ами мисля че не всеки има възможност да поръчва и купува НАЙ-доброто ! Що се отнася до мен , ще си сменя маслото пак със същото Mobil Super M 15W40 . Не само по мненията на някои колеги , е това че всеки пише различна марка масло , едвали да значи че трябва да смеша 10 марки и така да се угоди на всеки . Аз мисля че форумът е да си помагаме , следователно някои като се колебае м/у две марки масла , то другите би трябвало да дадат съвет . Които не знае , по-добре да не пише , от колкото да вкарва в размисли някои които едва ли не би се насочил към грешната посока . Тук малко по малко се получава малко (бая "малко" а :Mr Green Fun ) като във Замундата . Гледаш коментари примерно на филм и всеки писал , цитирам : хубав е ; не е лош ; гаден е ; 5-ца на ъпа ; 2-ка на качеството ; жанра е боза , и такива ти маний .
Както някои колеги ми препоръчаха 10W40 на Mobil Super S , и аз веднага се позаинтересувах за това масло . Е , с 20 лв. е по-скъпо , сигурно ще е и по-добро , но разликата в цената не винаги показва кое е по-доброто . Както и да е , мисля че няма нужда от (едва ли не ) глупави обсъждания . Осещам че се очертава и в тази тема да стане напечено , и да има изблици на ярост и гняв от страна на някои колеги , така че мисля че е по-добре темата да бъде изтрита .
Благодаря на всички колеги за съдействието , Евала :bowdown

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Сря 07 окт 2009 23:12

theultimate написа:А моето мнение е продиктувано от това, че единствените сериозни аварии по голфа са от скапано масло. 4 години някакво евтино ОМВ минерално -> повдигачи с труда 150лв иначе стана дизел. 4 години Приста Ойл в скоростната - втора вече влиза без хъркане само със специални движения. Е какво съм спестил - нищо. И мненията са си баш по темата. Просто препоръчвам на човека да вземе хубаво масло, колкото и да струва, вместо да си причини главоболия за спестени пари за едно излизане на дискотека.

Да колега , прав си . Надявам се , че с маслото с което ще продължа няма да сбъркам (Mobil Super M 15W40) , ако е така само ми кажете :)

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Чет 08 окт 2009 19:30

Колеги , днес си смених маслото :) Нямаше от това Mobil Super M 15w40 , а имаше някакво друго , за което продавача ми каза че е същото ( дали е така незнам ) Маслото е Мобил Супер 1000 х1 ( нещо от сорта ) Дали действително е същото , или не ?

пак е със същия показател 15В40 :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”