Гасне след запалване.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
veso-golfa
Автомобил: Golf 3
Двигател:
Контакти:

Re: Гасне след запалване.

Мнениеот veso-golfa » Пет 02 окт 2009 17:54

преди 5 дни имах същия проблем почна се така на 10 пъти 2 пъти пали и накрая отказа тотално 20 лв елкон 100 на майстора и всичко е топ... сега съм без имобилайзер

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Пет 02 окт 2009 18:01

Vladko написа:
Ясер написа:...Отвори корите около патрона, зкарай буксичката на бобинката, която е около патрона, почисти контактите и при нужда леко напъни пластинките, за да може да правят по-добър контакт с буксата на бобината. Често се случва, зашото при въртенето на патрона се получават някакви мижави вибрации, които в даден момент нарушават контакта на буксичката...

Колега имам високо мнение за знанията ти,но тук определено грешиш :idea: Виждал ли си четеца при Голф 3?Каква букса,какви пластинки,какви контакти :?: -там всичко е отлято(няма букса)-букса има чак при иммобилайзера :idea:Няма как каквито и да е вибрации да нарушат какъвто и да е контакт. Нека да почисти буксите при иммобилайзера и да чака резултат,но в повечето случаи проблемът си остава.

Извинявам се, в главата ми се въртеше , че е Голф4, което по нищо не прилича на Голф3 :-)
Само това, че и двата типа системи създават едни и същи главоболия.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пет 02 окт 2009 20:40

:beer Не съм искал да те обидя колега,както казах и преди сигурен съм че разбираш и че просто си се объркал-човешко е :beer

Потребителски аватар
SIMETO1
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 1999

Мнениеот SIMETO1 » Сря 07 окт 2009 9:14

Колеги от известно време го прави същия проблем и при мен въртя да пали и гасне,това се повтаря до когато си поиска то веднъш така въртях и накрая реших да сложа другия ключ след което запали веднага.Явно ще е в чипа проблема.Но може и да не е.Днес пак се ядосвах че ми я направи тази гадост и неможах да запаля 20 мин.Докато запали когато си поиска то.ТА да питам колегата дали разбра от какво му се е получавало така.ПОЗДРАВИ

ABetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ABetik » Чет 08 окт 2009 13:47

Вчера и при мен се получи подобен проблем. Вдига 500 оборота, аха да запали и веднага гасне. На компютъра няма грешка, налягането на бензин е ОК. Разкачих дебитометъра и веднага запали от раз. Странното е че при закачането му обратно колата продължи да си работи и си запали от раз.

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Пет 09 окт 2009 15:51

Ами може да е било слаба връзка в това, което си разкачил.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”