Избор на зимни гуми.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Избор на зимни гуми.

Мнениеот galyaradeva » Пет 09 окт 2009 0:32

Здравейте колеги. Наред със ежедневните проблеми по нашите автомобили идва ред и да помислим малко и за нас. А именно, нашата сигорност на пътя през зимата. Попаднах на статия в един вестник където горещо се препоръчват разни модели зимни гуми, който честно да си призная повечето не съм и виждал на живо. И затова изках да се допитам до вас.. Със какво ще карате вие тази зима. И естествено вечния въпрос. Колко струва? Лесно е да влезеш в един магазин и да кажеш искам зимни гуми. Да но какви? Добре но кой размер? Хубаво но със шипове или бес? Изборът е огромен и не толкова лесен. А ето и моделите който чета в момента... :019:

Зимни гуми със шипове:

Michelin X-Ice North xin2
Nokian Hakkapeliitta 7
Continental ContiWinter - Viking 2
Pireli Winter Carving Edge
Wedesrein Arctrac

Зимни гуми без шипове:

Michelin X-Ice XI2
Nokian Hakkapeliitta R --> Имам познат който ги е карал миналата зима и е много доволен от тях.
Yokohama Ice Guard ig30

Лично за мен съм решил, новичките гуми който ще взема да са със шипове, заради спецефичното място кадето живея. Но въпреки всичко ще се радвам и на малко чужда помош, коментари и други предложения.
Имам Голф 3 Цл така че ще се радвам да ми препоръчате и размер. Знам само че зимата се кара със по тесни гуми.

Извинявам се ако мястото на темата не е за тук.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на зимни гуми.

Мнениеот rosen79 » Пет 09 окт 2009 7:44

1.Гумите с шипове са забранени за движение по пътната мрежа :!: Можеш да ги използваш само на места,извън пътната мрежа.
2.Поразрови се в основния раздел,и в офф-топик автомобили има тема с емнайсе страници изписани за зимните гуми.
viewtopic.php?f=1&t=27863&hilit=%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8

viewtopic.php?f=59&t=60925&hilit=%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на зимни гуми.

Мнениеот mania » Пет 09 окт 2009 8:22

BFGoodrich, не си ги писал, но според мен са си идеален избор. От години карам с такива и тази и предишната ми кола и не съм имал проблми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”