Теч на масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Теч на масло

Мнениеот mania » Пет 09 окт 2009 19:20

Колеги, помогнете. Г3 ГТИ 115. От около година и нещо имам странен проблем. Когато карам в града маслото не спада, а изляза ли извънградско спада и то сериозно. Предишното ми масло беше старо и спадаше дори и при градско каране. Новото ми е Манолл. 2 месеца н ебеше мръднало, беше малко над максимума, онзи ден отидох и се върнах от Сливен, аз живея в Пловдив. Около 330 км излезе. като г опогледнах беше паднало с милиметър и нещо под максимума, т.е. с 2-3 милиметра на щеката. Някакви идеи защо става така? Мислех си, че е от старото масло, но пак става така.

anton123
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч на масло

Мнениеот anton123 » Пет 09 окт 2009 19:25

и при мен е така не се къхари.2е двигател

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 09 окт 2009 19:26

на магистралата пловдив стара загора понапъна ли каляската?ако да е нормално да глътне масълце малко
отделно- ако тече от някъде -запали колата да работи за 10-15 минути и виж под двигателя дали ще прокапе нещо
пп:тоя манол mhihi какво ви е харесал незнам

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 09 окт 2009 19:43

Та в другата тема викаш е готино това масло а ? mhihi
По верочтно е да го гори колега , не да тече на дълъг път само mhihi

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 09 окт 2009 20:00

лапка си масалце! пробвай с друго масло ако е някав ментак може и да го яде.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 09 окт 2009 20:19

Не беше мръднало до преди това. Не съм я пънал, през целия път карах с 80-90, а на магистралата макс 130 пр иизпреварване на камиони. Беше в деня на дъждовете (миналата събота) и и да исках не можех да я напъвам.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 09 окт 2009 21:41

ако с друго масло не ти е правела така колата значи масалцето МОНИО(МАНОЛ) ти е ментак и за тва ти го гори

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 10 окт 2009 10:00

И с предишното го правеше. Аз заова изчаках да го сменя и тогава да пусна темата.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Нед 11 окт 2009 14:53

mania написа:И с предишното го правеше. Аз заова изчаках да го сменя и тогава да пусна темата.

Смени го с хубаво масло и тогава виж дали ще ти го гори.
П.С. каква марка ти беше предишното масло ?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 11 окт 2009 16:00

AGIP, ако не се лъжа 15W40.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Нед 11 окт 2009 18:28

Възможен е и теч от самаринга на коляновия вал към скоростите. Симптомите са същите. Капе значително повече при високи обороти, затова при градско каране почти не мърда нивото. Капки под колата може и да не видиш защото капе само при движение и много рядко при по дълго извънградско може да има една-две. Огледай хубаво отдолу за омасляване. Ако се окаже действително проблема такъв засечи загубата, ако е поносима по-добре си карай така и доливай от време на време защото сманата на семеринга струва много пари (сваля се скоростна кутия),а ако е много няма начин сменя се.

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Нед 11 окт 2009 21:42

Не не вие сте нема такива хора семеринги други масла едно трето пето ако искате му кажете че буталата си мажат масло на филийка.
Ще ти дам един пример едно момче също като тебе си слагаше масло малко над макса и след това го гледа под макса и се си доливаше и се си мислеше че му гори масло гледа компресия гледа какво ли не само основен ремонт не е правил, но се оказа следното. Двигателя има една много интересна характеристика ако маслото му е малко над нормата ще го изгори и ще си дойде на но нуйното му равнище а ако вече си го улял със 2 литра над макса тогава ще ти избие семеринг. Що не пробваш да си вземеш една тубичка масло да си излезнеш пак извън градско и маслото да ти е торно под макса и след това да видиш как е. Единственото което ще се прецакаш е че си си взел една тубичка масло която ще ти е прчила в багажника. Само да поясня че и аз карам с Манолл но при мен харчи по обясними причини.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 12 окт 2009 11:49

anton123 написа:и при мен е така не се къхари.2е двигател

Колега, не съм съгласен със теб за 2Е мотор.
Моя след като го ремонтирах - нови гумички на клапаните, нови сегменти , нови гарнитури навсякъде и нови семеринги , изобщо не намалява маслото.Сменям го през 10000км и не доливам, колкото е налято толкова си стои.Така че за загубата на масло има причина и колегата трябва да я открие.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 12 окт 2009 21:32

Моторът е AGG.

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Пон 12 окт 2009 22:00

колега vladovelin имах предвид че при толкова малък разход няма смисъл според мен да се сменят гумички на клапани,да се сваля ск.кутия за подмяна на семеринг,а ако се повиши разхода и след смяна на марката на маслото тогава да се пристъпи към отваряне на двигателя.Давам прост пример-на колега двигателя похарчваше поносимо масълце и той пристъпи към смяна на гумички,гарнитури и семерини.След ремонта уж от кадърен майстор и оригинални/ако в България има нещо оригинално,нека колегите ме поправят ако греша/части и не малка сума разхода на масло след ремонта се повиши двойно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”