Смисъла тук е най-вече как може да си изперем филтъра без да купуваме препаратите от 40-50лв. които за 2-3 пъти ще свършат.А и този филтър съм твърдо решен да му избия парите,а това няма как да стане ако постоянно се купуват скъпите препарати на пройзводителя.
Не ме разбирайте погрешно,но не че няма 50лв.за оригиналните препарати но и на двете коли съм с такива филтри и на финала ще ми излязат златни

Днес реших да отворя филтъра да го прегледам как е че не го бях гледал няколко месеца и на пръв поглед на изглеждаше много мръсен,нооо като го вкарах в банята и го подкарах със слушалката на душа и топла вода се оказа че падна шепа пепеляци и боклуци

Тъй като съм писал че 50лв. за препарати няма да дам го метнах в мивката с топлата вода да съборя едрите боклуци,после го накиснах в един лиген с топла това и течен прах за пране PERSIL за 20-30мин.Съжалявам че не си бях взел някакъв обезмаслител преди това да стане по-лесно,но за следващия път щр съм потготвен.Като се накисна отидох да го довърша и ''О Ужас'',водата в лигена кафява.Извадих го пак на мивката и с четка за зъби си минах всяко каналче от филтъра за всеки случай ако е останал някой боклук.Следва обилно измиване със студена вода пак със слушалката на душа че пръска като миниводоструйка и филтъра стана буквално като чисто нов.
Ето и малко снимки,правени са с GSM-а

А ето тук филтъра изпран,намазан с ВД-40 и изсъхнал