Проблем с шибидаха на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Проблем с шибидаха на Голф 3

Мнениеот Th3_Storm » Сря 14 окт 2009 14:37

Колеги проблема е следния вчера след дъжда които валя в Бургас си се качвам в гошко(Голфа)и забелязвам че от дясната страна на самата стелка има една локва вода.На предния дъжд пак стана така и помислих че е отпред над двигатела нали ма една пласмаса която се маха и там стои филтара за парното и понеже беше задръстена с боклуци я изчистих и си помислих че сичко е ок но уви не е така.Днес погледнах как са там нещата само че там сичко е ок чисто като бял ден.Но забелязах че от едната ми страна люка е повдигнат нагоре а отдругата е прибран плътно(ако искате може да направя снимки и да видите за какво точно ви говоря)и понеже видях че има капки по дясната врата вазможно ли е от самия люк да е и как може да прибера и дясната страна да оплатни и тя.Благодаря предварително.Че напрао не ми се мисли зимата ко ши правя. :обичам ви :cry: :cry:

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Проблем с шибидаха на Голф 3

Мнениеот apa6o » Сря 14 окт 2009 15:49

:)

Последна промяна от apa6o на Сря 14 окт 2009 17:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 14 окт 2009 16:56

От люка и да влезе вода си има улук, който събира водата и по едни тръбички, се изтича извън колата. Предните тръбички не излизат директно на вън, а специялно тази лявата свършва точно до ел, таблото на колата и там влиза в едно гумено "коляно", което изкарва водата при пантите на вратата от където тя си изтича на земята. Има 2 варианта:

1. Коляното е пълно с боклуци и от него водата се връща в колата.

2. Тръбичката изобщо не е вкарана в прословутото коляно и изсипва водата директно на пода.

Потребителски аватар
DJU
Автомобил: GOLF MKIII
Двигател: PB 1992

Мнениеот DJU » Сря 14 окт 2009 17:53

radi_nrj написа:От люка и да влезе вода си има улук, който събира водата и по едни тръбички, се изтича извън колата. Предните тръбички не излизат директно на вън, а специялно тази лявата свършва точно до ел, таблото на колата и там влиза в едно гумено "коляно", което изкарва водата при пантите на вратата от където тя си изтича на земята. Има 2 варианта:

2. Тръбичката изобщо не е вкарана в прословутото коляно и изсипва водата директно на пода.

:да: :да: това са вариантите преди няколко дена аз имах същия проблем едната трабичка не беше вкарано в гуменото коляно ;)

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Сря 14 окт 2009 17:58

Да именно точно долу до вратата имаше капки само че дясната врата там кадето се намира говоритела на вратата и какво точно трябва да гледам там????

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Сря 14 окт 2009 17:59

DJU написа:
radi_nrj написа:От люка и да влезе вода си има улук, който събира водата и по едни тръбички, се изтича извън колата. Предните тръбички не излизат директно на вън, а специялно тази лявата свършва точно до ел, таблото на колата и там влиза в едно гумено "коляно", което изкарва водата при пантите на вратата от където тя си изтича на земята. Има 2 варианта:

:да: :да: това са вариантите преди няколко дена аз имах същия проблем едната трабичка не беше вкарано в гуменото коляно ;)

Колега ще можеш ли да ми обясниш по подробно на лично какво точно си направил за да не влиза водата в купето.

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Сря 14 окт 2009 22:05

А пък аз ще ви кажа , че не са само това вариантите , уважаеми колеги ;) , защото и при мен има теч и най-после го хванах от къде е , тръбичките ми са си здрави , бяха запушени - отпуших ги (продухах ги с помпата) , но теча пак си го има . Оказа се пуска по малко вода от самото оплътнение където се залепя към самото стъкло на шибидаха, и от там малко по малко ми се събира вода и особено в завой или като набия спирачките ми се "стоварва" на главата или на пасажера до мен ( в зависимост от завоя :D ) и дори забелязах , че чак тавана ми в близост до сенниците е започнал да се отлепя , а да не говоря за тапицерията на пластмасовия капак на люка вътре в купето .....него просто вече го няма ... от влагата :(

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Сря 14 окт 2009 23:21

И сега последно колеги какво да гладем моля ви кажете че не искам докато си карам в държда и да си отварям чадъра в колата :banghead: :banghead: :cry:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 15 окт 2009 8:45

VW GOLF3 написа:А пък аз ще ви кажа , че не са само това вариантите , уважаеми колеги ;) , защото и при мен има теч и най-после го хванах от къде е , тръбичките ми са си здрави , бяха запушени - отпуших ги (продухах ги с помпата) , но теча пак си го има . Оказа се пуска по малко вода от самото оплътнение където се залепя към самото стъкло на шибидаха, и от там малко по малко ми се събира вода и особено в завой или като набия спирачките ми се "стоварва" на главата или на пасажера до мен ( в зависимост от завоя :D ) и дори забелязах , че чак тавана ми в близост до сенниците е започнал да се отлепя , а да не говоря за тапицерията на пластмасовия капак на люка вътре в купето .....него просто вече го няма ... от влагата :(

това го имаше и при мен, но взех едно ново стъкло от една морга защото никой не се навиваше да залепи старото и съм патрон. Ама това не е причината да ти се мокри мокета долу. Да изсипва на мокета е само запушване или тръбичката просто не е в коляното.

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Чет 15 окт 2009 11:00

Ок колеги днеска ще проверя тези маркучи а това че люка от едната страна буквално си е щръкнал(от дясно) какво да направя с него някакъв вариант за ръчно предърпване от сяка страна или нещо такова има ли????

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Чет 15 окт 2009 11:11

Th3_Storm написа:Ок колеги днеска ще проверя тези маркучи а това че люка от едната страна буквално си е щръкнал(от дясно) какво да направя с него някакъв вариант за ръчно предърпване от сяка страна или нещо такова има ли????

Люка работи ли или не?
Ако работи и ти стърчи можеш да го регулираш.Стъклото се държи за механизма с 4 болта, които са поставени в елипсовидни отвори и позволява да се мърда в известни граници нагоре надолу.
Ако не работи, ней-вероятно ти е счупен някой водач.Може отвътре с отверка да преместищ счупения водач и да затвориш хубаво люка.

Последна промяна от milenski_77 на Чет 15 окт 2009 11:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Clv13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Clv13 » Чет 15 окт 2009 11:14

Май този проблем е силно разпространен.

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Чет 15 окт 2009 15:21

И аз така мисля че този проблем е много разпространен.Така колеги неска отпуших и двете тръбички бяха пълни с кал и мръсотия след като ги изчистих започна да тече малко вода и засега мисля че е добре само че проблема с люка наистина старчи от дясно сега ще пробвам с тези водачи както каза колегата да видим какво ще стане.А като натисна стъклото отвътре и то се мърда защото отпред стърчи нагоре а отзад надолу като чели неможе да се прибере хубаво ли и аз незнам какво е вече да го затворя един път само и да не се занимавам че зимата да не ме изненада някои ден докато си карам и да започне да ми капе на главата.

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Пет 16 окт 2009 15:23

Колеги оправих шибидаха и също отпуших маркучите засега незнам дали ще текне днес превъля леко тука но вътре беше сухо трябва да доиде по силен дужд за да разбера.Мерси на всички които помогнаха. :обичам ви :banana :applause:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 16 окт 2009 15:27

Th3_Storm написа:Колеги оправих шибидаха и също отпуших маркучите засега незнам дали ще текне днес превъля леко тука но вътре беше сухо трябва да доиде по силен дужд за да разбера.Мерси на всички които помогнаха. :обичам ви :banana :applause:

Аз след като я правих тази интервенция отворих шибидаха и наливах с шише в улука и гледах дали ще изтича навън ;) Въртях колата на една бабуна за да може и четирите маркуча да проверя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”