Дано да има колеги, фенове и практикуващи новия за България спорт Airsoft - симулативни военни игри.
Колебая се между две оръжия и ще ми бъде позено, ако някой има преки наблюдения върху:
http://airsoft-bg.com/index.php?main_pa ... cts_id=203
http://airsoft-bg.com/index.php?main_pa ... cts_id=124
Има ли колеги от форума, фенове на Airsoft
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Има ли колеги от форума, фенове на Airsoft
Здрасти колега,
спортът не е толкова нов
Първото пушкало - М4, е малко по-далекобойно заради няколко сантиметра по-дългата цев.
Второто - Г36, е по-компактно заради сгъваемия приклад и по-пригодно за близък бой.
И на двете може да се направи сериозен ъпгрейд. Разполагат с релси за закачане на аксесоари - мерници, фенери, лазери, сякви други щуротии.
Изборът ти трябва да зависи само и единствено от личните ти предпочитания.
Стрелял съм и с двете, лично на мен Г36 ми пасва повече на ръката.
спортът не е толкова нов

Първото пушкало - М4, е малко по-далекобойно заради няколко сантиметра по-дългата цев.
Второто - Г36, е по-компактно заради сгъваемия приклад и по-пригодно за близък бой.
И на двете може да се направи сериозен ъпгрейд. Разполагат с релси за закачане на аксесоари - мерници, фенери, лазери, сякви други щуротии.
Изборът ти трябва да зависи само и единствено от личните ти предпочитания.
Стрелял съм и с двете, лично на мен Г36 ми пасва повече на ръката.
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Pavel Avtanski написа:стабилни пушки, и D-boys и Jing Gong (това са производителите) са широко използвани в родния еърсофт, без проблем
дето се вика - 1-ва класа китайско качество
само дето напоследък китайските работи чувам, че започнали драстично подобрение в качеството
май на родния пазар още нямаме от тях де
дължината на цевта няма почти никакво значение за далекобойността
има значение при точността
(групираността на изтрелите) като показатели, от българския сайт всичките са горе-долу една работа
1-во
избираш си типа оръжие, който ти харесва на външен вид
2-ро, решаваш колко пари можеш да отделиш за него
и 3-тото е вече търсене
ако не е виждал този сайт, и този може да разгледа:
http://www.stormairsoft.eu/
това е другия български магазин
аз лично бих го посъветвал да си купи оръжие от онлайн сайт де...
по-евтино излизат, доста такива сме купували и няма проблеми
http://ebaybanned.com/
този е много коректен, но
няма голям избор на оръжия, доста екипировка сме купили обаче
и другите 2 "проверени" ще дам тук, но те имат доставка, та цените се надуват с около 30-50$ накрая
http://shop.ehobbyasia.com/
http://www.gunnerairsoft.com/catalog/in ... anguage=en
поправка
до 150 евро са на далавера
над 150 евро... се стига до митница
а тогава дерат
Познат с коментар към темата

Аз ходя на Airsoft, последно бях в гората до Ихтиман и в поделението във Вакарел 
А иначе за оръжията G36 e идеална, като за начало е перфектен вариант. След време ще искаш по-силна пушка.

А иначе за оръжията G36 e идеална, като за начало е перфектен вариант. След време ще искаш по-силна пушка.
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
soxy__ написа:Аз ходя на Airsoft, последно бях в гората до Ихтиман и в поделението във Вакарел
Хъ, може и да сме се виждали тогава

Г36 е много добра за новобранец, който играе за първи път.
feersum написа:soxy__ написа:Аз ходя на Airsoft, последно бях в гората до Ихтиман и в поделението във Вакарел
Хъ, може и да сме се виждали тогава
Г36 е много добра за новобранец, който играе за първи път.
Ходя със Смерч, Илията сигурно го познаваш

- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
Знам го 
Аз до скоро играех с Dead Zone.

Аз до скоро играех с Dead Zone.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос от пълен лаик: за тези оръжия иска ли се някакво разрешително? Много ме изкефиха някои пушкала и бих си купил за да си стрелям на вилата 

- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
eddyman написа:Въпрос от пълен лаик: за тези оръжия иска ли се някакво разрешително? Много ме изкефиха някои пушкала и бих си купил за да си стрелям на вилата
Иска се да имаш 18 години.

Прегледай сайтовете, които колегите писаха по-горе. Има страхотно красиви точни реплики. Аз лично отдавна съм си харесал ето това:
http://airsoft-bg.com/index.php?main_pa ... cts_id=209
Ама ми е мааалко извън бюджета

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за информацията feersum
Още едно въпросче и няма да спамя повече по темата- наистина ли топчетата са толкова безобидни колкото пише в сайта? При скорости 120-140 m/s не трябва ли да боли доста? А пише, че е по- безобидно от пейнтбола.
Мерси!

Още едно въпросче и няма да спамя повече по темата- наистина ли топчетата са толкова безобидни колкото пише в сайта? При скорости 120-140 m/s не трябва ли да боли доста? А пише, че е по- безобидно от пейнтбола.
Мерси!
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
Няма грижа
На мен ми е хоби от половин година вече.
Наистина еърсофт топчетата са по-безопасни, в някои отношения.
Разликата с пейнтболните топчета е в масата. Пейнтболните са по 4-5 грама (някой да ме поправи, ако греша - не съм играл отдавна)
Еърсофт топчетата са между 0.2 и 0.3 грама за стандартна пушка. 120-140 м/сек е дулната скорост на оръжието. Топчетата са страшно леки - на 20 метра губят почти половината си скорост. А обхватът на пушка без ъпгрейди е около 40 метра, на това разстояние само те почуква лекичко. Просто не са достатъчно тежки, за да нанесат поражение.
Разбира се, ако ти изшият един откос от 5-10 метра, си боли. Както и на пейнтбола, де.
Имаме си правила - както и в пейнтбола, не се стреля отблизо. За близък бой си имаме пистолети

Наистина еърсофт топчетата са по-безопасни, в някои отношения.
Разликата с пейнтболните топчета е в масата. Пейнтболните са по 4-5 грама (някой да ме поправи, ако греша - не съм играл отдавна)
Еърсофт топчетата са между 0.2 и 0.3 грама за стандартна пушка. 120-140 м/сек е дулната скорост на оръжието. Топчетата са страшно леки - на 20 метра губят почти половината си скорост. А обхватът на пушка без ъпгрейди е около 40 метра, на това разстояние само те почуква лекичко. Просто не са достатъчно тежки, за да нанесат поражение.
Разбира се, ако ти изшият един откос от 5-10 метра, си боли. Както и на пейнтбола, де.

Имаме си правила - както и в пейнтбола, не се стреля отблизо. За близък бой си имаме пистолети

eddyman написа:Мерси за информацията feersum![]()
Мерси!
Не е много безобидно, задължително трябва да си със защитни очила. А иначе си правят рани, виждал съм и счупени зъби.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Питайте Tyan дали е безобидно.soxy__ написа:Не е много безобидно, задължително трябва да си със защитни очила. А иначе си правят рани, виждал съм и счупени зъби.
vaskoto1 така му насоли задника с една AirSoft-ка, че после не можеше да седне от синки...

/той без да иска де, не знаеше, че има такъв ефект/
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По една казарма ще ви оправи мераците да се правите на командоси.Защо ли я махнаха?Както и да имитират усещането е друго да опукаш 100 патрона с картечницата по мишени номер 8 и 10а.
amikus написа:По една казарма ще ви оправи мераците да се правите на командоси.Защо ли я махнаха?Както и да имитират усещането е друго да опукаш 100 патрона с картечницата по мишени номер 8 и 10а.
Аз нямам мераци за командос, чувствам се по-добре неделя да се пострелям и да потичам в гората, отколкото да лежа вкъщи. За мен това си е хоби и го препоръчвам на хората, до сега не съм чул на някой, който е идвал да не му е харесало.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”