Клапи на парното
-
minchev1
- Автомобил:
- Двигател:
Клапи на парното
Здравейте,колара ми е Голф3 1,6 101 коня,95 год.Имам проблеми с парното не може да духа топло,през отворите хварчат донапрени и ми казаха че ми са се скапали домапрените на клапите.Колата има и климатик и два аербега.Ако реша да правя клапите трябва ли да свалям таблото,защото ми казаха че пречело радиаторчето на климарика и трябвало да се източи и той.Може ли да се направят клапите без да се сваля таблото.МОЛЯ помагайте и предварително благодаря.
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
Re: Клапи на парното
Без сваляне на таблото няма как да минеш.Само на Г2 става номера и то без климатаик.А при тебе филма е друг потърси тук viewforum.php?f=11 имаше подробна иструкция със снимки кое как се маха.
- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
...или тук viewtopic.php?t=37409
-
minchev1
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за саветите,но ако може и някой друг да си каже мнението.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сваля се табло и още доста работи след него.
Може да се направи без да се точи фреона, но ако не си го правил си е зор.
Може да се направи без да се точи фреона, но ако не си го правил си е зор.
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
А колко на брои са тия клапи?
Аз за6то мисля че е само една клапа,ако буркам някаде ме поправете(говоря за голф 3 БЕЗ клима)
Аз за6то мисля че е само една клапа,ако буркам някаде ме поправете(говоря за голф 3 БЕЗ клима)
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
една е за топло студено,има и друга за краката и нагоре,и към духалките
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за да се стигне до клапшите задалжитлно се сваля таблото друг вариант няма.не е трудно като задачка на мен ми отнема около час за сваляне час за клапите и около час за качване но сам свалял няколко така че преполагам че ако нямаш какво да правиш за една неделя ще се справиш с цялата хамалогия.
ако се наканиш да го правиш ако искаш мога да ти кажа до колкото мога подробно кое как от каде и какви инструменти ще ти трябват.
ако се наканиш да го правиш ако искаш мога да ти кажа до колкото мога подробно кое как от каде и какви инструменти ще ти трябват.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
един ден работа е не е много, но не е и толкова страшно.
ето какво направих миналата есен,малко се обърнаха снимките но се надявам да различите преди/след
ето какво направих миналата есен,малко се обърнаха снимките но се надявам да различите преди/след

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи от колата но като цяло клапите са 3 или 4 - като 2 от тях са от този тип дето им пада дунапрена, третата е изцяло пластмасова, 4-тата има я на Голф 3 без клима също е от ламаринените, но не е много голям проблем тя.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
точно така 3 клапи има ламаринени тия от снимките и една пластмасова горе за да духа на стъклото и тя не е проблемна. това за моделите без клима
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Може да се мине и без да се сваля климата...ама е хубаво да се свали - ако колата няма филтър при климатичния радиатор картинката е ето такава :

Източването на фреона,свалянето на климатичния радиатор и събирането обратно заедно със зареждането и всичко оскъпява процедурата с около 50-тина лв а това си е една профилактика на системата (която иначе задължително се прави на 2 години) и се сменя маслото на системата и се долива фреон.
Тази мизерия вътре задържа влага,смърди и води до изгниване на радиатора - нов за Голф 3 и Пасат В3/4 е 377лв неоригинален.
Източването на фреона,свалянето на климатичния радиатор и събирането обратно заедно със зареждането и всичко оскъпява процедурата с около 50-тина лв а това си е една профилактика на системата (която иначе задължително се прави на 2 години) и се сменя маслото на системата и се долива фреон.
Тази мизерия вътре задържа влага,смърди и води до изгниване на радиатора - нов за Голф 3 и Пасат В3/4 е 377лв неоригинален.
- Mamaligar
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
Аз съм с климатроник и си правех клапите и радиаторчето. Сваля се задължително таблото и гредата под него. Не е необходимо да се точи фреон или по някакъв начин да буташ климата. Ако искаш питай ще ти обясня.
minchev1 написа:Здравейте,колара ми е Голф3 1,6 101 коня,95 год.Имам проблеми с парното не може да духа топло,през отворите хварчат донапрени и ми казаха че ми са се скапали домапрените на клапите.Колата има и климатик и два аербега.Ако реша да правя клапите трябва ли да свалям таблото,защото ми казаха че пречело радиаторчето на климарика и трябвало да се източи и той.Може ли да се направят клапите без да се сваля таблото.МОЛЯ помагайте и предварително благодаря.
Аз също съм с GOLF3 и преди седмица правих парното, защото имах същия проблем ( духа хладко, хвърчеше вата през решетките ).Закарах я в сервиз и ми взеха сто лева,заради свалянето на таблото. Сега парното е 6
днес ремонтирам същите клапи на Ауди А4 и ще има подобни снимки във тяхния форум но може и тук да пусна !
правил съм много на VW по стари набори и останах разочарован че все още проблемът им не е решен от фирма Валео.Аудито е А4 1.9 TDI
от 2002г.
от 2002г.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”