като подал леко газ се оправяло тресянето и иска да му вдигна оборотите на празен ход как става,като се врътне помпата или като му вдигна горивото вдигане на оборотите на 1з
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
вдигане на оборотите на 1з
търсех в търсачката нищо не излезна,първо да питам колко трябва да са обороите на прзаен ход при 1з дигател,и как ако може да се вдигнат в момента са 902 оборота аз мисля че са нормални ама един приятел ме тормози иска да му ги вдигнем че му тресял волана на място
като подал леко газ се оправяло тресянето и иска да му вдигна оборотите на празен ход как става,като се врътне помпата или като му вдигна горивото 
като подал леко газ се оправяло тресянето и иска да му вдигна оборотите на празен ход как става,като се врътне помпата или като му вдигна горивото - actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
Re: вдигане на оборотите на 1з
Мисля че от жилото на гаста се дигат оборотите, но не съм много сигорен в това по компетентните да кажат
- bay mip
- Автомобил:
- Двигател:
По-напред провери тампоните на двигателя!И не търси жилото!
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaikata_milen написа:търсех в търсачката нищо не излезна,първо да питам колко трябва да са обороите на прзаен ход при 1з дигател,и как ако може да се вдигнат в момента са 902 оборота аз мисля че са нормални ама един приятел ме тормози иска да му ги вдигнем че му тресял волана на мястокато подал леко газ се оправяло тресянето и иска да му вдигна оборотите на празен ход как става,като се врътне помпата или като му вдигна горивото
Oборотите са идеални (само да те корегирам че са 903).
Причината да я търси в тампоните.
actros1846 написа:Мисля че от жилото на гаста се дигат оборотите, но не съм много сигорен в това по компетентните да кажат
От коя страна да се опъне жилото - педала или помпата.

- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
За това имах в предвитnikireflexa написа:По въпроса за оборотите на чистия дизел:много лесно се регулират.На нафтовата помпа има 2 болчета едното ти променя налягането на помпата,а другото свободните обороти.За оборотите ще го познаеш по това, че при свободни обороти,рамото което се дърпа от жилото за газта, е опряло в него.Развийго малко и тва рамо ще се помести(все едно подаваш малко газ).А оборотите ти ще се вдигнат.
П.П. Моя грешка обадих се кадето не разбирам
Извинявам се
Последна промяна от actros1846 на Пон 02 ное 2009 8:19, променено общо 2 пъти.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А прочете ли заглавието на темата?
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
колега тя няма жило а газта тя помпата е електронна,ам той ся в някъв филм е влезнал че са му ниски оборотите и дай да ги вдигнем та дай да ги вдигнем аз също си мился че 902 оборота са добре ама 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
ами като толкос иска вдигни му ги закачаш на Ваг Ком и търсиш кой канал беше че не се сещам
ама след време да не стане те оборотите стиднаха 2000 на ПХ а пак тресе и то заради един тампон.
ама след време да не стане те оборотите стиднаха 2000 на ПХ а пак тресе и то заради един тампон.-
milenski_77
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
actros1846 написа:За това имах в предвитnikireflexa написа:По въпроса за оборотите на чистия дизел:много лесно се регулират.На нафтовата помпа има 2 болчета едното ти променя налягането на помпата,а другото свободните обороти.За оборотите ще го познаеш по това, че при свободни обороти,рамото което се дърпа от жилото за газта, е опряло в него.Развийго малко и тва рамо ще се помести(все едно подаваш малко газ).А оборотите ти ще се вдигнат.
Само за протокола: Не се регулират тихите обороти от този винт, а от един винт с пружинка от страната на помпата към двигателя.
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:ами като толкос иска вдигни му ги закачаш на Ваг Ком и търсиш кой канал беше че не се сещамама след време да не стане те оборотите стиднаха 2000 на ПХ а пак тресе и то заради един тампон.
колега я кажи на кой канал е за да вдигна малко оборотите му че ми писна да ме занимава с тая глупост вече

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
ами не сещам кой беше виж колегата Андонов той по ги знае тея работи
но на мойта като пробвах не се дигнаха кой знае колко май не стигнаха до 1000
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
в адаптация на 2 канал - не ти трябва код за там.
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
утре ще пробвам 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Над 4000 недей пробва , дори и да има тенденция да понамалеят вибрациите
.
.- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:в адаптация на 2 канал - не ти трябва код за там.
киолега днес я закчих ама на 2 канал няма никой.влизам в ENGINE - ADAPATION И КАНАЛ 2 ТАКА ЛИ Е ДАВА МИ ГРЕШКА