Е...затова сега вече ми се наложи да разглобявам всичко,да чистя мизерията от радиатора,да си отпушвам иначе течащия конденз (понеже се оттичал ама не на 100%) и да си сменя пробития на 6 места заради гниенето радиатор - на цена 377лв и доставка 10 дни (10 дни колата ми седи разглобена без да може да се позлва понеже си няма табло)....е има ли смисъл да не се направи и това? Нищо няма да му стане на никого да отиде на майстор климатикаджия и да му дръпнат фреона,да си разглоби после всичко,да си смени и изчисти каквото иска и после да се върне да му сменят двата О-пръстена и да се напълни отново системата с фреон и масло...цената вече ви я казах каква е.
По повод клапите - При Пасат В5 и В5.5 са изцяло пластмасови.На А4-ка съм отварял ама от по-старите (2000-та) и си бяха също пластмасови без отвори.
На Поло 2003-та съм отварял - бяха метални с дунапренчета подобно на събратята им от по-старите години...а системата беше Bosch а не Valeo.
Отварял съм и Пасат 2004-та (за радиатор на парното
Иди ги разбери...
Иначе да,на коли до 97-ма може спокойно да се правят само клапите без да се пипа климатика.След 97-ма вече всичко е един общ блок и няма пипане без да се свали и климатика.