zdravko555 написа:такива LSD диференциали се монтират масово на BMW-тата, специално за Е36 съм сигурен.
води се диференциал с ограничено приплъзване, вътре на касетата е като много дисков съединител и когато има разлика в оборотите на двете колела се трият тия дискове, въпреки това тия BMW-та трудно се карат зимно време.все с вратите напред карат по крастовищата
LSD е така наречената шпер касета,която се поставя на мястото на сътелитите и планетите.И чрез фрикционите дискови предава движение и на двете колела. Би трябвало и VW да имат дифове с шпер,щом Опел,Рено и Бмв имат.Отворен диф може да се направи по един български начин,но съм го правил само на коли с задно предаване (или такива отделен диф) но карат по много малко км.Това с заваряването на дифа също става,но тогава се появяват много шумове и суркане на гумите при завой.А това при предното ще е много дразнещо и усещането на волана.
Аз лично съм имал кола с предно и шпер(LSD)който помага много при старт,но влезеш ли в завой с газ си продолжаваш на право(а за сняг да не говоря)
.все с вратите напред карат по крастовищата