Значи проблема се реши по следния начин...така както и предположих че може да стане....Извадих стрелките и ги поставих на точните им места.И малко по-конкретно..
1. За оборотомера....стрелката трябжа да сочи точно срещу нулата
2. За километража....намирате някои колега кито е като с вашата кола и които не е барникал по километража ...и го карате да кара пред ва сас примерно с 80 км....вадите стрелката и я слагате точно на 80 и...воала готово!Знам че има и отметка къде да бъде стрелката но не се съобразих с нея но в краина сметка тя си сочеше точно срещу отметката.
3. За темературата на водата...Мерите в казанчето с термометър и колкото ви показва премествате стрелката вътре на уреда
4. За бензина начина е аналогичен...Карате докато изгорите горивото и после наливате 17 или 35 литра бензин....премествате стрелката и всичко е ок.
Да допълня.....това става при условие че няма други повреди по таблото т.е по самите уреди..иначе всичко е толкова лесно и бързо.По горе описания начин при мен сега имам точни уреди и съм спокоен защото знам колко гориво имам,колко ми са оборотите ,колко ми е температурата на двигатела и не на последно място с каква скорост карам.Дано да съм помогнал с нещо.Понякога сложните проблеми имат елементарно разрешение.