Калибриране на уреди на таблото на В3 90г.-решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Калибриране на уреди на таблото на В3 90г.-решено

Мнениеот drago_tr » Вто 03 ное 2009 19:46

Здравеите колеги.Благодарение на колегата aliays (евала колега :bowdown супер си :beer )от днес на моя пасат вече си имам табло с оборотомер.Доста изчетох тука теми но....Та реших да питам следното.Като сложих новото табло и на уредите има разлики в показанията от старото и новото табло като говоря за температура,бензин и обороти(за последните няма как да знам защото преди нямах оборотомер но сега при 80км ми показва 2000 оборота а при 100....2500 оборота).За километража няма проблем защото си присадих моя.И въпроса ми е следния как да разбера дали ми показват вярно уредите.Със новите уреди температурата ми е с около 5 градуса по ниска и бензина ми отчита по-малко.За бензина както и да е...не е важно, но за температурата..... Така че с какво да меря ,къде да меря и къде да регулирам за да съм спокоен в това което виждам като показания.

Последна промяна от drago_tr на Съб 07 ное 2009 7:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Калибриране на уреди на таблото на В3 90г.

Мнениеот Теодор » Вто 03 ное 2009 19:55

Не си играй да се опитваш да го калибрираш за да не ти се наложи да си търсиш друго :idea: 5 или 10 градуса не са фатални след като знаеш че има разлика от реалната темп. :wink:

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 03 ное 2009 21:08

Теодор написа:Не си играй да се опитваш да го калибрираш за да не ти се наложи да си търсиш друго :idea: 5 или 10 градуса не са фатални след като знаеш че има разлика от реалната темп. :wink:

отговора ти не ме задоволява :no-no сигурен съм че има начин .Понякога тези 5-10 градуса може да ти изигаят много лоша шега :roll:...например :077:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 03 ное 2009 21:16

Пробвай да презапоиш стабилизатора и кажи дали има промяна :wink:

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 03 ное 2009 21:28

значи под калибриране исках да кажа настроиване на уредите.....тоест сверяване.....кви запоики кви 5 лева.Как да си проверя диствителната температура на двигателя каде да меря....на датчика или в казанчето с термометър....искам като сипя 20 литра бензин и да ми отчита 20 литра бензин..... Като карам със 100 км деиствително да ми отчита 100 км......и т.н.

Последна промяна от drago_tr на Вто 03 ное 2009 21:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 03 ное 2009 21:30

Показанията точно на горивомера и термометъра са пряко свързани с напрежението от стабилизатора.
Ако то заради окисляване е малко по-ниско- показанията и на двата уреда се променят с доста ;)
Запоявай, като ти казва човека! :lol: :lol:

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 03 ное 2009 21:35

radotom написа:Показанията точно на горивомера и термометъра са пряко свързани с напрежението от стабилизатора.
Ако то заради окисляване е малко по-ниско- показанията и на двата уреда се променят с доста ;)
Запоявай, като ти казва човека! :lol: :lol:

Значи идеята е следната.....Аз въобще незнам дали и старото табло ми е отчитало вярно :roll: На кое да вярвам?...затова и питам дали може нещо да се направи.

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Вто 03 ное 2009 21:44

drago_tr написа:значи под калибриране исках да кажа настроиване на уредите.....тоест сверяване.....кви запоики кви 5 лева.Как да си проверя диствителната температура на двигателя каде да меря....на датчика или в казанчето с термометър....искам като сипя 20 литра бензин и да ми отчита 20 литра бензин..... Като карам със 100 км деиствително да ми отчита 100 км......и т.н.

Наполовина сам си отговорил.Сипваш 20 л. бензин и гледаш стрелката, правиш упражнение за луди и връщаш старото табло, съпоставяш двете стрелки на различните табла как са отчитали.Показанието от 20 л. на едно от двете табла ти дава отговор на въпроса, ако разбира се спойките на стабилизатора както са казали колегите са в ред.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 03 ное 2009 21:56

Аз имам няколко по-елементарни идеики и ще ги пробвам утре. 8)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 04 ное 2009 7:53

drago_tr написа:Аз имам няколко по-елементарни идеики и ще ги пробвам утре. 8)

Като ги имаш идейките що питаш?
Това дето си го мислиш е загубена кауза.
Оборотите можеш да ги свериш с допълнителен оборотомер.Примерно аз имам стробоскоп който ми отчита и оборотите на маторя.
температурата я мериш с мултицет и температурна сонда набита в казаня(разширителния съд)
А за съдържанието и количеството в резервоара греда.Показанията са много нелинейни.
heavy metal zork heavy metal zork

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Съб 07 ное 2009 7:50

Значи проблема се реши по следния начин...така както и предположих че може да стане....Извадих стрелките и ги поставих на точните им места.И малко по-конкретно..
1. За оборотомера....стрелката трябжа да сочи точно срещу нулата
2. За километража....намирате някои колега кито е като с вашата кола и които не е барникал по километража ...и го карате да кара пред ва сас примерно с 80 км....вадите стрелката и я слагате точно на 80 и...воала готово!Знам че има и отметка къде да бъде стрелката но не се съобразих с нея но в краина сметка тя си сочеше точно срещу отметката.
3. За темературата на водата...Мерите в казанчето с термометър и колкото ви показва премествате стрелката вътре на уреда
4. За бензина начина е аналогичен...Карате докато изгорите горивото и после наливате 17 или 35 литра бензин....премествате стрелката и всичко е ок.
Да допълня.....това става при условие че няма други повреди по таблото т.е по самите уреди..иначе всичко е толкова лесно и бързо.По горе описания начин при мен сега имам точни уреди и съм спокоен защото знам колко гориво имам,колко ми са оборотите ,колко ми е температурата на двигатела и не на последно място с каква скорост карам.Дано да съм помогнал с нещо.Понякога сложните проблеми имат елементарно разрешение. :beer

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: Калибриране на уреди на таблото на В3 90г.-решено

Мнениеот dj_tuhla » Нед 08 ное 2009 0:25

Ти не си го настройл, а си го разбъзикал. Мога да ти кажа че дори от това как е наместена буксата при включването може да видиш разлики от 3-4 градуса за температурата примерно. Някак си ми се струва странно всички чак уреди да са имали нужда от подобно "калибриране". Освен разбира се ако някой не си е слагал бели или плазмени скали някога, които е махнал преди да ти го продаде. Тогава вероятно е минато през подобна процедура и може и да си направил добре.

Поздрави.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 08 ное 2009 9:30

[quote="drago_tr"
[list][/l

Скоро не бях чел за по-голяма щуротия която някой е направил на колата си mhihi Особенно това с местенето на стрелката на километража в движение :screwy Но щом си вярваш че си направил нещо.
Жив и здрав да си да си караш :beer

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Нед 08 ное 2009 9:53

Теодор написа:[quote="drago_tr"
[list][/l

Скоро не бях чел за по-голяма щуротия която някой е направил на колата си mhihi Особенно това с местенето на стрелката на километража в движение :screwy Но щом си вярваш че си направил нещо.
Жив и здрав да си да си караш :beer

Ами да...вярвам си..Ти опитвал ли си го това за да казваш че нестава? Щуротия...ама всичко работи точно.Резултата е налице...които не вярва...да доиде да види....никого не убеждавам да направи това което съм направил аз. При мен се получи. Малко акъл...ама навреме да ти доиде :да: :beer А колкото до каране аз карам по около 100 км. на ден пасата и никога до сега (вече 20 години)не сам ходил на маистори.Сам си оправям колите . :D

Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Re: Калибриране на уреди на таблото на В3 90г.-решено

Мнениеот illy1977 » Пет 29 юли 2011 20:46

калибровка.........
Някаква глупост.................................

Върни се в “Passat”