Фарове mk2 - правят каквото си искат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Фарове mk2 - правят каквото си искат

Мнениеот marto_vw » Сря 04 ное 2009 18:30

Значи когато е изгасена колата и пусна фаровете на позиция 1(единично натискане на копчето) се включват габаритите.Като я запаля и пусна на позиция 1 светват късите, а като включа на 2 светват дългите.Така по принцип трябва да светят, но при мен положението е всеки път различно.Пускам като е запалена на 1 позиция и светват габаритите а трябва да стетнат късите.Като включа на 2 позиция 1 път светват 4-те фара, един път двата фара(Колата е с 4 фара отпред).Уж ги гледах кабелите за късо или нещо такова, мерих но нищо съмнително не виждам.
Някой да е имал подобен проблем?Може ли в ключа да е проблема?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Фарове mk2 - правят каквото си искат

Мнениеот pas1.8mi » Сря 04 ное 2009 18:45

Слагал ли си релета на фаровете?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 04 ное 2009 19:12

pas1.8mi написа:Слагал ли си релета на фаровете?

Имаме печеливш познал верният отговор :yeaha:
Към колегата направи си ключа на фаровете със светодиоди и ще си решиш проблема :idea:

Потребителски аватар
vankobass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vankobass » Сря 04 ное 2009 19:26

znainainai написа:
Към колегата направи си ключа на фаровете със светодиоди и ще си решиш проблема :idea:

мдаа Петко днес и аз си сложих светодиод в ключа и сега нямам проблеми :да: , а само с релета не се оправи, в диода му е майката mhihi

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Сря 04 ное 2009 20:17

Ами мисля че нямам релета.Поне аз не съм слагал.Имам един зумер за забравени светлини и толкова :mrgreen: .

znainainai написа:
pas1.8mi написа:Слагал ли си релета на фаровете?

Имаме печеливш познал верният отговор :yeaha:

Колега за какво да слагам светодиоди.Разясни малко, че още немога да стопля :dummy:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Сря 04 ное 2009 20:20

marto_vw написа:Ами мисля че нямам релета.Поне аз не съм слагал.Имам един зумер за забравени светлини и толкова :mrgreen: .

КОлега имал съм подобен проблем заради самия ключ на фаровете ,може и да подлежи на оправяне :Mr Green Fun ,но най сигурно се оправя с нов! :wink:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 04 ное 2009 20:26

Когато се сложат релета на фаровете през крушките в ключа на фаровете прави паразитна верига и вместо габарити на първа позиция на ключа светват късите :wink:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Сря 04 ное 2009 20:42

marto_vw написа:Значи когато е изгасена колата и пусна фаровете на позиция 1(единично натискане на копчето) се включват габаритите.Като я запаля и пусна на позиция 1 светват късите, а като включа на 2 светват дългите.Така по принцип трябва да светят, но при мен положението е всеки път различно.Пускам като е запалена на 1 позиция и светват габаритите а трябва да стетнат късите.Като включа на 2 позиция 1 път светват 4-те фара, един път двата фара(Колата е с 4 фара отпред).Уж ги гледах кабелите за късо или нещо такова, мерих но нищо съмнително не виждам.
Така както си изложил проблема :roll: ,честно не виждам нищо нередно ,или аз не те разбирам!Първа позиция на ключа е винаги за габаритите независимо дали си на контакт или не,а на втора позиция се вклюват по принцип късите ,освен ако последно не си дърпал лосчето за дългите и си карал на тях! :wink:

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Сря 04 ное 2009 21:08

ivkata написа:
marto_vw написа:Значи когато е изгасена колата и пусна фаровете на позиция 1(единично натискане на копчето) се включват габаритите.Като я запаля и пусна на позиция 1 светват късите, а като включа на 2 светват дългите.Така по принцип трябва да светят, но при мен положението е всеки път различно.Пускам като е запалена на 1 позиция и светват габаритите а трябва да стетнат късите.Като включа на 2 позиция 1 път светват 4-те фара, един път двата фара(Колата е с 4 фара отпред).Уж ги гледах кабелите за късо или нещо такова, мерих но нищо съмнително не виждам.
Така както си изложил проблема :roll: ,честно не виждам нищо нередно ,или аз не те разбирам!Първа позиция на ключа е винаги за габаритите независимо дали си на контакт или не,а на втора позиция се вклюват по принцип късите ,освен ако последно не си дърпал лосчето за дългите и си карал на тях! :wink:

Колега при мен не е точно така.Първа позиция ми е за късите.Втора са дългите.Може би предишния собственик да е барал нещо.В началото си работеха както трябва, но от известно време, рядко го прави, но светят както си искат.А ти за кое лостче говориш за дългите?

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 04 ное 2009 21:13

колега лоста за мигачите освен да включва тях има и дърпане към теб към волана,при което сменяш къси/дълги.
пробвай и пиши какво става.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 04 ное 2009 21:16

znainainai написа:Когато се сложат релета на фаровете през крушките в ключа на фаровете прави паразитна верига и вместо габарити на първа позиция на ключа светват късите :wink:

ааа затова ли като сложиш релетата и от фарове върна само на габарити, релетата си държат на фарове :banghead: м@ке му и трън mhihi

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Сря 04 ное 2009 21:24

zdravko555 написа:колега лоста за мигачите освен да включва тях има и дърпане към теб към волана,при което сменяш къси/дълги.
пробвай и пиши какво става.

То май от това ще да е колега.Аз за сефте чувам че от там се сменят къси дълги.То затова на някой пешеход като му присветна с лостчето после се чудя какво става :banghead: :don't worry
Утре все пак ще пробвам да видя дали е от това и ще пиша :)

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 04 ное 2009 21:38

ааа колегааа :beat_butt2 ,как не знаеше бе mhihi
не се обиждай, тука сме да се учим не да се ругаем. винаги има какво да се научи

първа степен на кошчето е за габарити
втора е за фарове

от лоста избираш къси или дълги светлини да използваш
като върнеш от копчето на пътвата степен и остава на такива на каквото си карал

агати го написах ако има нещо неяно питай :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”