Досаден проблем с чистачките - РЕШЕНО!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Досаден проблем с чистачките - РЕШЕНО!
Днес ми блокира лостчето на чистачките. При подаване на контакт и започва да пръска вода по стъклото и не успявам да го спра. Ако някой колега е имал подобен проблем с това, то моля да сподели как го е поправил.
Последна промяна от nepreklonniq на Съб 07 ное 2009 16:51, променено общо 1 път.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Досаден проблем с чистачките
И колата е......?
Пу да го е.... счупи ми се кристалното кълбо.
Пу да го е.... счупи ми се кристалното кълбо.
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
каквато и да е колата след като е счупена се поправя с нова ръчка 

- znainainai
Не е задължително ремонтират се 

вариант 1:
Сваляш внимателно лостчетата, почстваш всичко до което стигаш. Пръскаш WD40 или със конткатен шпрей и пробваш. Аки не стане ...
вариянт 2: моргата - втора ръка - от 30 до 50 лева.
Аз стигнах до 2 вариант след като го рзглобих и от щипките и хрврвкнаха пружинки и съчми във всички посоки.
успех !
Сваляш внимателно лостчетата, почстваш всичко до което стигаш. Пръскаш WD40 или със конткатен шпрей и пробваш. Аки не стане ...
вариянт 2: моргата - втора ръка - от 30 до 50 лева.
Аз стигнах до 2 вариант след като го рзглобих и от щипките и хрврвкнаха пружинки и съчми във всички посоки.
успех !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е пасат 1.8 1995г.И след като пиша в този форум за пасат, значи не ти трябва кристално кълбо
Колкото до разглобяването - ще го разглобя, но ме притеснява волана с еърбега. И днес като я запалих сутринта и таблото изпуши и изгоря и бушона за чистачките. После си купих ново лостче. Остава само да го сменя. Явно пистите са сериозно нагорели, за да изгори предпазителя
Няма да се мъча да рециклирам старото, още повече че се разглобява на две части - на лостче за мигачите и на това за чистачките. Аз си взех само едната част.
Благодаря!

Благодаря!
- znainainai
Може и без да се ежиш. Има 8 поколения пасати (В1,В2,В3,В4,В5,В5.5,В6,СС) как да знам за кой да ти обясня?
Така сега по същество. Разкачаш + на акумулатора развиваш долната черупка на волана (държи се на две видии) и я свали махни и горната.Като махнеш долната ще видиш буксата на Airbag-ът откачаш я после със шестостен или 5 или 6 развиваш двете болтчета на волана ( от задната страна). ВНИМАТЕЛНО издърпваш към теб Airbag-ът и пак ВНИМАТЕЛНО му откачаш буксата (малка жълта), после със камък 24 удължение и върток развиваш гайката в средата на волана. Изваждаш волана огледай внимателно дали е свободна ролката на лентовият кабел да не се разглоби в ръцете ти като дръпнеш волана. После или със лимбуси (звезда) или със права отвертка развиваш 3-те болтчета на превключвателите разкачаш им буксите и ги изваждаш към теб. Разделяш двата ключа подменяш дефектният и монтираш по обратният ред.
Е това е като питаш за нещо конкретизирай модел година и т.н. Щото сам си казал че те притеснява бега. Аз от къде да знам дали има или няма колата ти Airbag.
Така сега по същество. Разкачаш + на акумулатора развиваш долната черупка на волана (държи се на две видии) и я свали махни и горната.Като махнеш долната ще видиш буксата на Airbag-ът откачаш я после със шестостен или 5 или 6 развиваш двете болтчета на волана ( от задната страна). ВНИМАТЕЛНО издърпваш към теб Airbag-ът и пак ВНИМАТЕЛНО му откачаш буксата (малка жълта), после със камък 24 удължение и върток развиваш гайката в средата на волана. Изваждаш волана огледай внимателно дали е свободна ролката на лентовият кабел да не се разглоби в ръцете ти като дръпнеш волана. После или със лимбуси (звезда) или със права отвертка развиваш 3-те болтчета на превключвателите разкачаш им буксите и ги изваждаш към теб. Разделяш двата ключа подменяш дефектният и монтираш по обратният ред.
Е това е като питаш за нещо конкретизирай модел година и т.н. Щото сам си казал че те притеснява бега. Аз от къде да знам дали има или няма колата ти Airbag.
-
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Може и без да се ежиш. Има 8 поколения пасати (В1,В2,В3,В4,В5,В5.5,В6,СС) как да знам за кой да ти обясня?
Сърдечни благодарности! И всъщност не се "ежа", просто доста пъти вече сме си писали с теб колега и помислих че си спомняш каква е колата! Извинявай, но грешката е моя, че не уточних модела!

- znainainai
Във въпросната ролка стои лентовият кабел. Ако я дръпнеш рязко и някъде е закачила дори и леко може да се отвори и не ми се приказва
А това за помненето нищо лично но немога да помня на всички колите имам много работи за които да мисля едновременно и по някой път съм Out of Order 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Досаден проблем с чистачките - РЕШЕНО!
Смяната на нагорелия ключ на чистачките е успешна! Проблемът е решен!