Прекъсване при дъждовно време.
- PavlinPufi
- Автомобил: VW PASSAT 1.9TDI PD
- Двигател: ATJ-2000
Прекъсване при дъждовно време.
Колеги колата е VW VENTO 1.8 ABS-бензин.Забелязах че при даждовно време и влажно също колата пали от ряз.При работа на двигателя около 5мин.на място оборотите започват да падат до 200 и гасне.Това е само на бензин сутрин.Обърна ли на газ веднага обортомерът заспива на 900.Моля за съвет.Благодаря.При каране колата определено време на бензин явно при по топъл двигател на свободна пък държи 900 оборота и не мени оборотите.
- nikibol
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прекъсване при дъждовно време.
Здравей.
Изчакай малко да позастуди времето и тогава виж дали отново ще се среща проблема ти.
Когато времето е едно такова междинно смукача не определя точно позицията си.. вкарва повече гориво и.. съответно започва да дави. С мен се получи същото.. и бах тръгнал на ремонт, но.. грешката не се оказа от моят комп.
Изчакай малко да позастуди времето и тогава виж дали отново ще се среща проблема ти.
Когато времето е едно такова междинно смукача не определя точно позицията си.. вкарва повече гориво и.. съответно започва да дави. С мен се получи същото.. и бах тръгнал на ремонт, но.. грешката не се оказа от моят комп.

- boichopavlov
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX 2006
Re: Прекъсване при дъждовно време.
Този проблем най-вероятно се дължи на ламбда сондата. След палене ЕКУ-то дава определено време на сондата да загрее и да започне да отчита. След като времето изтече ЕКУ-то започва да се ръководи от сонтата и ако тя показва богата смес напр. започва едно добро обедняване докато мотора изгасне и обратното-ако показва бедна смес. Това е чест проблем при тоси мотор. Дано да съм бил полезен с инфото 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”