въпрос за акумулатор
- murkata
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за акумулатор
Как мога да замеря пусковия ток на акумулатора.Мисля че е проблемен защото акумулатора си свети зелено (лампичката) тоест го бива обаче парвото палене е много мъчително.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за акумулатор
а колата ти каква е
двигател?
и кое му е мъчителното на първото палене?
не върти бързо стартера ли?
или трудно пали?
а акумулатора каква марка е и колко е голям
от кога почна да ти прави проблеми?
акумулатора се мери с товарна вилка
двигател?
и кое му е мъчителното на първото палене?
не върти бързо стартера ли?
или трудно пали?
а акумулатора каква марка е и колко е голям
от кога почна да ти прави проблеми?
акумулатора се мери с товарна вилка
-
boi4eto
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,а да не би да ти е проблема стартера?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Всичко може да е , но според мен освен нещата от горните две мнения на колегите , провери (почисти и стегни) всички връзки по плюсовия кабел от акумулатора до стартера , а също така всички кабели по масата - от клема минус , през шаси на автомобила до двигателя ... Клемите на акумулатора - най-напред
разбира се .
- murkata
- Автомобил:
- Двигател:
сички тези работи сам проверил стартера е наред клеми и др. сичко е наред проблема е в пусковия ток обаче незнам как да го замеря
колата е голф 4 1.9 ТДИ 90 коня ALH , а акумулатора е някакъв български, необслужваем е ,характеристиките му са 12V 72 Ah 380 DIN 640A
Не го знам кога е слаган така я купих с него и незнам дали изобщо отговаря за модела.
Проблема е от скоро и само при първо палене после явно се зарежда ли не го знам дори цял ден да седи след това още докато я чукна и пали , обаче поседи ли повече от 20 часа и мъка.
А дали ако го заредя ще се оправи или направо да се насочя към НОВ !!!
колата е голф 4 1.9 ТДИ 90 коня ALH , а акумулатора е някакъв български, необслужваем е ,характеристиките му са 12V 72 Ah 380 DIN 640A
Не го знам кога е слаган така я купих с него и незнам дали изобщо отговаря за модела.
Проблема е от скоро и само при първо палене после явно се зарежда ли не го знам дори цял ден да седи след това още докато я чукна и пали , обаче поседи ли повече от 20 часа и мъка.
А дали ако го заредя ще се оправи или направо да се насочя към НОВ !!!
- monstera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако имаш възможност да измериш напрежението на акумулатора с мултицет, в момента в който въртиш стартера - не трябва да пада много под 12V. А и също обърни внимание след като запали дали е около 14.5V - това значи, че се зарежда добре. Щом след първото палене няма проблем, най-вероятно акумулатора е почнал да се скапва и след повече от 20 часа се разрежда прекалено много.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
акумолатора се мери с товарна вилка по горе колегата е написал. имат я там кадето продават акумолатори
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Пробвай да го заредиш нищо негубиш.Ако караш само градско на къси разтояния особенно сега с включени светлени акумолатора много трудно си възвръща капацитета да не каже ,че е невъзможно.Тди-то е малко капризно на тази тема ,няма ли хубава акумолатор да го развърти почва да пали трудно.
- milmar
monstera написа:... в момента в който въртиш стартера - не трябва да пада много под 12V.....
Другото си е така колега : като запалиш колата трябва да е 14,2-14,5 V , с фарове , парно ... трябва да е 13,8 - 14,4 V , но като завърти стартера е нормално да пада и под 10 V
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
murkata написа:Как мога да замеря пусковия ток на акумулатора.Мисля че е проблемен защото акумулатора си свети зелено (лампичката) тоест го бива обаче парвото палене е много мъчително.
Пусковия ток или стартов ток е величина която дава производителя на акумулатора.Тя е максимално възможната и се отнася за нов, добре зареден акумулатор. Колко ток дърпаш при сутрешното палене зависи от състоянието на акумулатора, на стартера и самия двигател. За да премериш този ток ти е необходим шунт и миливолтмер разграфен в Ампери. Това е единствения начин за мерене на големи стойности на прав ток.
Напоследък по магазините има токови клещи, които можели да мерят прав ток. Не съм ползвал такива и не зная може ли да им се вярва.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
murkata написа:Как мога да замеря пусковия ток на акумулатора.Мисля че е проблемен защото акумулатора си свети зелено (лампичката) тоест го бива обаче парвото палене е много мъчително.
Тая лампичка не е лапичка, а едно зелено топче върху един конус. Когато гъстотата на електролира е достинала стойност, която отговаря на зареден акумулатор топчето застава на върха на конуса и го виждаме през прозрачна PVC пръчица. Когато акумулатора е разреден топчето потъва и застава от страни на конуса => гледайки през пръчицата вижадаме електролита и клетката под него и изглежда черно. По принцип този индикатор мери електролита само в една от 6-те клетки. Какво става в другите 5 не е ясно - може да имаш мъртва клетка и пак де е зелен. Отделно точността на този индикатор е относителна.
Мирка, а ти подгрвните свещи проверил ли си дали работят всички?
п.с. Нито Мобат, нито Искра правят 72Ah необслужваеми акумулатори.
- milmar
vladovelin написа:...
Напоследък по магазините има токови клещи, които можели да мерят прав ток. Не съм ползвал такива и не зная може ли да им се вярва...
Амперклещи за постоянен ток има и още как
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”