Здравейте на Всички и предварително благодаря за помоща!
Притежавам ГОЛФ3 1,9 ТДИ (90к.) 96г месец 10 - при мен е от малко над 2 години, изминати 60 000 км. Проблема ми е със скоростната кутия.
Миналата година зимата започна едно чукане идващо от към педалите, което премина за 1 седмица. И от тогав не се е обаждало. До преди месец когат започна масово чукане. Ходих при майстори двама ми казаха че е скоростна кутия, но ми препоръчаха да си сменя маслото на СК. Смених го дадох 80 лв за Кастрол(специално за VW), чукането спря за около седмица в градска обстановка тръгнах за София (отново същото чукане)(принципно съм от Пловдив). Отидох при друг майстор който ми каза че не е от скоростната кутия а е от вътрешното каре, смених го дадох 85 лв и за него, но колата просължава да чука и сега съм я спрял от движение. Също така при скорост от 50-60 км.ч. колата почва да е нестабилна цялата играе на ляво и дясно. Разбирайки малко с мисля че е нещо от диференциала, но не съм сигурен!
Моля за съвети, предложения за майстори, мнеиния и др.
Скоростна кутия - ГОЛФ3 1,9 ТДИ (90к.) 96г месец 10
-
mg design
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скоростна кутия - ГОЛФ3 1,9 ТДИ (90к.) 96г месец 10
Колега, моя съвет е да отидеш при някой майстор и вдигнете цялата кола.Завъртете една по една предните гуми,огледайте и на двете полуоски външните и вътрешното каре което не си сменил,вижте балансьора на дългата полуоска дали е здрав.Ако някое от каретата не е здраво би трябвало да прещраква.Не бързай със скоростната кутия.Преди няколко години имах същия проблем с едно vw и диагнозата която ми дадоха всички "майстори" при които ходих в Пловдив и то в доста реномирани сервизи бе скоростна кутия. А проблема го открих сам - вътрешно каре.
-
tonipenev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скоростна кутия - ГОЛФ3 1,9 ТДИ (90к.) 96г месец 10
Благодаря колега, за мнението и си много прав, при мен се оказа външно каре - макар че преди това ми бяха казали вътрешно - излезе че е външно нищо общо със скоростната кутия. Заведохаме при един майстор във Куклен само като пробва колатата каза че е външно каре 100 % - преди малко я взех всичко е ок !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”