Черни сажди около джантите
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Черни сажди около джантите
От един месец съм с нова кола Golf IV 1.6SR
и тепърва разучавам колата. Вчера като и се радвах видях, че на предните джанти има нещо черно като сажди и от вътрешната част на тазовете. Това сигнал ли е за проблем в спирачките или че вече са за смяна. Като карам няма проблем със спирачките дори са супер спрямо предната която нямаше ABS. Не скърца или стърже нещо при спиране диска има малък ръб. И това е предимно на предните гуми. И другото коете ме притеснява е преди 2 дена давах назад и изпуснах съединителя и се чу някакво странен удар 4е удари нещо на желязо и колата изгасна но звукът беше по-силен от това когато преди съм изпускал съединителя. Иначе след това съм изминал 20 км без проблем. и назад няма проблем гледах от долу не ми изглеждаше да се е откачило нещо няма и теч.
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мисля че е не повече от 2 мм но това черното ме притесняваше понеже на предната кола не съм обръщал внимание и сега като нова кола всички ми прави впечатление. А възможно ли е понеже съм с тасове да се зъдържа а не от самата струя на въздиха да пада по време на движение? И тасовете имат ли някакъв плюс освен естетика?
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kamus11 написа:това черното е ,че си с хубави накладки
Вярно е.
По въпроса с тасовете съм мислил доста и съм стигнал до извода ,че са важна част от обурудването на автомобила.Предпазват лагерите и каретата от боклуци,пазят джантите от нараняване при отскачащите камъчета от гумите,законтрят болтовете на джантите,предотвратявайки саморазвиването им,естетика.Това се отнася само за оригиналните тасове към дадена марка и модел кола.
-
Richo_8000
- Автомобил:
- Двигател:
- reactiven
- Автомобил:
- Двигател:
npachovski написа:За саждите няма какво да се притесняваш колега това са от фородовия диск когато натискаш спирачките има триене и от там хвърчат тези сажди, а колкото до ръба зависи за какъв ръб говорим ако е много голяма разликата не е добре смисъл ако има 5-6мм не е добре работата ама хич
кой феродов диск колега? / може би имаш предвид накладките/ по спирачната система незнам да има феродов диск
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
junakov написа:Richo_8000 написа:Тези "сажди" са от накладките - може би караш повече градско и повече ползваш спирачки...
тези сажди са графитени затова са мазни на пипане и се мият трудно , качествените накладки са така не се притесняваи
по-добре да имаш "черни сажди" отколкото спирачките ти да пищят като сестри Кушлеви на народно надпяване,а дисковете да са издълбани като тракийска могила след иманярско нашествие!
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
TheFreeRider
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Черни сажди около джантите
Съжалявам, че изравям темата от дълбините на форума, но не успях да намеря логичния завършек на тази тема - а именно - как най-лесно се премахва въпросната мърсотия от джантите. В частност - за алуминиеви такива. Тамън влизам от вън, досега чистих джантите с Meglio, станаха чудесни, но тая чернилка не успях да я махна. Има ли някакъв препарат, който би помогнал в случая? Може да се чегърта с нещо остро, но джантата ще се надраска зверски...
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Еми бил си на прав път колега, ама то само с препарат не става!
Трябва и малко търкане с четка, ама не много твърда.
Продават се по магазините такива - четки за джанти, аз имам и я взех за 4-5лв.
Има и препарат за джанти специално за тая мърсотия и става само с плакнене, обаче май е скъпичак и според мен не си заслужава!
Трябва и малко търкане с четка, ама не много твърда.
Продават се по магазините такива - четки за джанти, аз имам и я взех за 4-5лв.
Има и препарат за джанти специално за тая мърсотия и става само с плакнене, обаче май е скъпичак и според мен не си заслужава!
-
TheFreeRider
- Автомобил:
- Двигател:
Ок, ще потърся такава четка, идейно е. Случайно сещаш ли се името на препарата за джанти?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”