Парното на Голф3 не топли
-
- Автомобил:
- Двигател:
Парното на Голф3 не топли
Здравейте,колеги имам Голф3/1.6/101/ с климатик.Парното не искаше да топли,а колата си загрява до 90 градуса и поддържа постоянно тази температура но не топли.Свалих таблото,подлепих клапите и пак същата работа.Втори път свалих таблото смених радиаторчето на парното и пак не топли /ново радиаторче/.Вече не знам от какво може да не топли затова моля помагайте .Колата е с антикоразиционнен антифриз червен на цвят.Също така смених и филтара на копето.
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Re: Парното на Голф3 не топли
На загрял и работещ мотор провери маркучите,които отиват към радиатора на парното. Трябва да са топли.
Щях да предложа да провериш дали не е малко антофриза,но щом си сменял радиатора на парното си сменил и антифриза.
Като смени радиатора - изтече ли нещо то него?
Щях да предложа да провериш дали не е малко антофриза,но щом си сменял радиатора на парното си сменил и антифриза.
Като смени радиатора - изтече ли нещо то него?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Климатика оригинал ли е или афтермаркет(DIAVIA)?
-
- Автомобил:
- Двигател:
климатика е оригинален,и маркучите парят и двата които са за радиаторчето.от старият не изтече нищто, като го промивах на място пак нищо не излезе.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой няма ли да даде друг савет за това парно.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Виж си охладителната система - водна помпа и т.н.
Виж как ти е вързан изпарителя за газта ако имаш такава - много масово се ползват много тяни тройници за антифриза и спада ужасно много дебита за радиаторчето и маркучите парят а топло няма.
Виж как ти е вързан изпарителя за газта ако имаш такава - много масово се ползват много тяни тройници за антифриза и спада ужасно много дебита за радиаторчето и маркучите парят а топло няма.
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
А клапата за топло-студено провери ли я да не е заяла нещо... 

- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
А радиаторчето, което купи оригинал ли е? Защото аз на предишната си кола (Венто АБУ) 3 пъти го сменях докато се усетя
2 пъти купувах ментета и накрая отидох и взех от морга оригинално и си беше ток 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Взех германско за 35 лв.Но и на старото мисля че му нямаше нищо
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Според мене просто неможете да я обезвъздушите хубаво зада и дойде парното.Всеки път като правя нещо по охладителната система на моя гоУф се сблъсквам с отзи проблем.Последния път ми отне повече от час за да появи хубаво парно в купето.Като помощ-помпете здраво маркучите на парното няма значение че парят.
По не приятния момент е ако нещо се развалили където е жилото за топло и студено
По не приятния момент е ако нещо се развалили където е жилото за топло и студено
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата не се ли обезважщожава сама,поне аз знам така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
minchev1 написа:Някой няма ли да даде друг савет за това парно.
обърни внимние на отговорите на zfa159 и xalerrelax там най вероятно ти е проблема
Друг сериозен проблем, при който парното не топли достатъчно е нарушаване на изолацията на въздуховодите. Смяната на режим топло/студено става с една клапа, която е уплътнена с дунапрен( или нещо подобно). С времето този дунапрен се рони на трохи. Ако ти е правило впечатление като пуснеш вентилатора да изхвърля парчета от изолацията през решетките - вероятно там е проблема. При така нарушена изолация дори радиаторчето да е горещо, то въздуха не минава целия през него, т.е. смесват се топъл със студен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
tonyvvv написа:Друг сериозен проблем, при който парното не топли достатъчно е нарушаване на изолацията на въздуховодите. Смяната на режим топло/студено става с една клапа, която е уплътнена с дунапрен( или нещо подобно). С времето този дунапрен се рони на трохи. Ако ти е правило впечатление като пуснеш вентилатора да изхвърля парчета от изолацията през решетките - вероятно там е проблема. При така нарушена изолация дори радиаторчето да е горещо, то въздуха не минава целия през него, т.е. смесват се топъл със студен.
ти май не си прочел въпроса на колегата ми ей така си пишеш
той ясно е написал че е попавил въпросните клапи ...................
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”