B3 радиатор на парно без климатик
-
- Автомобил:
- Двигател:
B3 радиатор на парно без климатик
Колеги,бихте ли ми препоръчали каква марка радиатор да търся,че моя се спука и е за смяна?Прегледах доста теми по въпроса във форума,но никой не пише после какво радиаторче е сложил.Въпросът ми е към колегите които са препатили от това.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Re: Радиатор на парно B3 без климатик
Аз съм с някакво белгийско.Това ще му е 3-та зима.Миналата есен слагах на един приятел Topran и за сега е ок.На fifcho от форума пък му слагах някакво немско.
Каквото и да тръгнеш да слагаш го огледай хубаво дали има заводска смазка по външната част.Ако има го измии отвън с Меглио, защото после мирише много гадно.
Каквото и да тръгнеш да слагаш го огледай хубаво дали има заводска смазка по външната част.Ако има го измии отвън с Меглио, защото после мирише много гадно.
- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
На един колега монтирахме Topran преди 1,5 година, за сега проблеми няма. 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Аз съм със BEHR/Hella
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
колега потърси първо в раздел "продава"....ще минеш тънко пък може и наа оригинално да случиш 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ако е от евтините т.е. до към 60-тина лв няма нищо читаво.Да,не текат обаче не веят повече от 50-тина градуса.На фона на 70-75 при оригинален радиатор...което е много голяма разлика.
Оригинален обаче струва един камион с пари (300+ лв) което го прави много недостъпен.
Вариантите са два - някакъв евтин - няма много голямо значение какъв точно ще е или втора употреба оригинален.
Оригинален обаче струва един камион с пари (300+ лв) което го прави много недостъпен.
Вариантите са два - някакъв евтин - няма много голямо значение какъв точно ще е или втора употреба оригинален.
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Преди 2 месеца правих операцията по клапите при Ваското 1 и радиаторчето се оказа тотална щета - задръстено отвсякъде. letajantа (
, той си знае защо
) ме прати при доверен човек в ж.к. Дружба (долу покрай магистралата за летището, зад OMV срещу новия мебелен магазин има нов сервизен център с магазин - "Станимир"). Предложиха ми радиатор Nissei или Nissen, не съм сигурен, май белгийски. Васил го сложи и бе приятно изненадан колко добре пасва, грее отлично, изключая първоначалната миризма на мекици и загоряло от смазката по него
Цената бе 40-50 лв и според мен си струва.

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
dimitarpetrov написа:Преди 2 месеца правих операцията по клапите при Ваското 1 и радиаторчето се оказа тотална щета - задръстено отвсякъде. letajantа (, той си знае защо
) ме прати при доверен човек в ж.к. Дружба (долу покрай магистралата за летището, зад OMV срещу новия мебелен магазин има нов сервизен център с магазин - "Станимир"). Предложиха ми радиатор Nissei или Nissen, не съм сигурен, май белгийски. Васил го сложи и бе приятно изненадан колко добре пасва, грее отлично, изключая първоначалната миризма на мекици и загоряло от смазката по него
![]()
Nissens е марката - пълни ментаци са и са китайски...както и марки като International и т.н.
Ама общо взето в ценовия клас от порядъка на 20-60лв няма истински радиатор....всичките работят еднакво и не е каквото трябва да е независимо,че се усеща като горещо...човешката ръка не прави разлика между 50-55 и 70 градуса понеже все е общо взето горещо...ама термометъра не греши

Оригиналния има много повече ламели и като тежест е доста повече от другите.Съответно това води до по-доброто затопляне на въздуха и т.н. Ясно е,че няма да си купуваме радиатори за по 300лв...и аз не бих.Принципно съм работил и с nissens и с International и с Vaico и с AVA и с разни други - все едно е кой точно от тях ще е...май се различават само като цена и като опаковка

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Дайте идея с какво да облепя клапите на пасат Б3. В темите пише за някакво алуминиево фолио и самозалепващ дунапрен, но такива материали не мога да намеря. Мисля си за алуминиево самозалепващо фолио - което е като тиксо и изолация за ламиниран паркет. Дали ще издържат на температурата? Какво лепило да ползвам?
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Моите ги облепих с лейкопласт. Взех ролка от най-широкия и ги минах на кръст. Омотах ги здраво. Лятото я правих тази интервенция и преди около седмица ми се наложи пак да сменям радиаторчето на парното. Клапите не бяха мръднали. Скоро сменях радиаторчето и на друг Пасат, който бе облепен по същият начин и не беше мръднало.
п.п. Тъщата работи в б-ца и облепването ми излезе без пари
п.п. Тъщата работи в б-ца и облепването ми излезе без пари
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ходих в EUROCAR и ми предложиха BEHR-HELLA за 51лв.и NISSEN за 70лв.Последните се оказа,че били датски и оригинално се слагали на VW,което честно за първи път го чувам.А като се рових днес в един популярен руски сайт видях,че братята клапите ги облепят с 3мм.подпаркетна подложка,което си е оригинално стига тя да е достатъчно топлоустойчива.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Behr-Hella в немско струва над 300лв...как го доставят тук за 51...не ми е ясно.
Nissens не се слагат оригинално на нито една кола...
По повод клпаите - аз ги облепям с алуминиево самозалепващо се фолио и няма ядове.Иначе може с каквото се сетиш...подложката за паркет,едно такова порсето,с което се омотават тръбите на домашните климатици (пак самозалепящо се) и т.н. Ламарина с нитове...каквото ти душа сака
Nissens не се слагат оригинално на нито една кола...

По повод клпаите - аз ги облепям с алуминиево самозалепващо се фолио и няма ядове.Иначе може с каквото се сетиш...подложката за паркет,едно такова порсето,с което се омотават тръбите на домашните климатици (пак самозалепящо се) и т.н. Ламарина с нитове...каквото ти душа сака

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес след смяна на радиаторче на парно и ремонт на клапите постигнахме 68 градуса на духалките с "менте" Нисенс.
Сложил съм много такива радиатори и за парно и охладителни и досега нямам нито един проблем с тях.
Сложил съм много такива радиатори и за парно и охладителни и досега нямам нито един проблем с тях.
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Малко ще се отклоня от темата, но да питам:
Колко струва в сервиз смяна на радиатор на парно и ремонт на клапи? Цени на радиатора не ме интересуват, само работата.
Колко струва в сервиз смяна на радиатор на парно и ремонт на клапи? Цени на радиатора не ме интересуват, само работата.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
°niksi° написа:Днес след смяна на радиаторче на парно и ремонт на клапите постигнахме 68 градуса на духалките с "менте" Нисенс.
Ам да...ама навън днес беше 17 градуса.Ако колата има климатик,който работи добре направи си следния експеримент- пускаш климатика да вее и гледаш радиаторчето...точно Nissens при постъпваща на входа му температура от около 1 градус (от климатичния радиатор) вее на духалките около 45 градуса.За сравнение - оригиналния радиатор,който е работил на колата 15+ години вади около 65 при същия тест.
За Nissens хората са споделили опита им с марката - забавно четиво със заглавие " Има ли нещо гнило в Дания - радиатори "Nissens" " -> Цък. .Обърнета внимание на официалния отговор на Nissens за дистрибуцията им на резервни части в Европа и "зоната от Европа,която не е покрита от тяхните доставчици "