Golf mk2 " Fire and Ice " ???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Golf mk2 " Fire and Ice " ???

Мнениеот Сашо Белята » Съб 21 ное 2009 19:42

Драги колеги бих желал да ми кажете какви са ви мненията, впечетленията, опасенията или общо взето какво ви е мнението за модела на Golf mk2 " Fire and Ice ".Предложиха ми такава кола с мотор - 1,8 8v GTI - 102кс.Доста е запазена.Колата е в Австрия и в момента не се кара.Не е карана от 1година.Причината е Голф мк6.

С протекция заради притежание на приятел... цената ще се оговаря но близо към 3800 лв.Добре ли е като цена за този модел.Салона е запазен, всичко и е ок , оригиналния цвят тъмно лилав металик.

Сега е ваш ред ... думайте !

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf mk2 " Fire and Ice " ???

Мнениеот Милослав » Съб 21 ное 2009 20:04

Красивица е :)

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 21 ное 2009 20:07

Имаме ли снимчица на въпросната двойчица или не :roll:

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Съб 21 ное 2009 20:07

да хубава е но трябва доста да е запазена а и е 112 коня не 102 пусни някоя снимка ако имаш да я видим

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 21 ное 2009 20:21

Kолеги тази вечер няма да стане със снимките, тъйкато колата я гледах на персонален комп на 56 годишен мъж който няма скайп и няма как да ги получа тази вечер.Утре ще ги смъкна с флашката и ще кача някоя друга.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 21 ное 2009 21:32

Салона е грозен(мое мнение) особено като избелее иначе са готини,обаче ми се виждат много парите и регистрация и да я докараш... :roll:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 21 ное 2009 21:41

kaiser666 написа:Салона е грозен(мое мнение) особено като избелее иначе са готини,обаче ми се виждат много парите и регистрация и да я докараш... :roll:

Ами по думите на бащата колата е мн запазена , гледана , глезена , братми живее в Швейцария и до края на седмица ще отиде да я види колко е стока и да поговорят точно над тоя въпрос " парите ".И на мен ми се виждат много за мк2, въпреки че има стоковици които си заслужават парите до стотинка.Ако и тази е такава и се стигне до пукупка ще ги дам до стотинка с надежда замалък коментар преди да налея основите ...

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Съб 21 ное 2009 22:48

И на мен ми се виждат бая парите за MK2 - кола на 20 години.. :roll: С всичко ще ти излезе 5 бона - глезена - колкото и да е глезена според мен ще трябва подмяна на ремъци, ролки, филтри, масла и др. най-малкото за твое собствено спокойствие. Успех!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 21 ное 2009 22:53

Fire and Ice не нищо особено, просто един от моделите Г2.
Ако е наистина много запазен автомобил, може и да си заслужава. Просто трябва да се види състоянието на автомобила.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 22 ное 2009 0:56

:lock: благодаря

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 22 ное 2009 9:33

Много скъпо, бай Семо. Това е 20-годишна кола... :screwy Бих предпочел запазен екземпляр Мк3 с климатроник от последните години на производство, ако ще е VW за толкоз пари. Щото като й направиш пълно обслужване и с докарването може и 5к лева да ти излезе, за мен са прекалено за такава кола, ако ще да е на реални 50 000км...

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Нед 22 ное 2009 10:05

На МК2 в сток състояние и по точно ГТИ модели цената ще се вдига с всяка изминала година както в Европа така и тук при нас в БГ.Модели като Edition one ,Edition blue ,а и Fire&ice са много ценни и вече рядко срещани и цените им може да са далеч повече от това което си написал,спокойно може да ги видиш на цена от 3500-5000 евро.Относно твоя въпрос за модела според мен си заслужава тези пари ако автомобила е много запазен и всички отличаващи го елементи от другите модели са запазени.Както салон ,джанти и ГТИ пакета.А най често срещаните мотори на този модел са 90к.с. и 107к.с.Успех.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 22 ное 2009 11:12

Че ще се видга ще се вдига,ама говориме за в момента. За тия пари може да намери запазено g60 в българия или пък да си вземе корадо което си мисля,че с годините цената му ще се вдига повече от на голфа.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 22 ное 2009 11:34

О не G60 в никакав случай, немога от 70 коня да се кача на 160 тря постепенно.Нямам нужния опит.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 22 ное 2009 11:54

Друго предложение. Обичаш ли си Джетата? Ако е така за тези пари можеш да я възстановиш и да я си я направиш изцяло по твой вкус. Мотор - дизелак от Мк3 1Z или AFN, бензинов - всеки вариант на 16-волтов мотор от Мк2 и Мк3. Не знам всъщност каква е целта ти - да караш заводска кола или да притежаваш рядко срещан автомобил? При заводските коли това е възможно донякъде с лимитираните серии. Другият вариант е къстъм автомобил. Къстъм колата има едно огромно предимство пред заводската такава - кефът от нещо, което си сътворил сам с двете си ръце. Няма да ти давам линкове към теми във форума, но съм сигурен, че с когото и да говориш от хората като: alpine, sashobas, freesoul, Лъвчо, yori, leonardo_vd, EliPavlova и останалите (ако съм пропуснал някой, моля да бъда извинен) ще ти кажат същото. Кеф цена няма... 4000 - 5000 хиляди лева не са малко пари, с тях можеш да си направиш колата практически почти като нова, да подобриш спирачките, окачването, да си вземеш прилични джанти с чисто нови гуми, да й подмениш мотор, скорости, да й сложиш климатик/климатроник, ABS, подгрев на седалките и много други такива благинки и когато всичко това придобие завършен вид ти гарантирам, че ще си много по-доволен, отколкото ако седнеш в някой запазен екземпляр излязъл от завода. Ако въпросната кола струваше да кажем 2000 лева (с докарване и разходи по нея)бих те посъветвал точно обратното, но в случая не е така. Не знам какво ти е семейното положение, колега, но ако си без деца, а колата ти трябва за всеки ден можеш да си купиш някоя двувратка поло или голф от форума за 1000 лева, с която да се придвижваш докато си правиш всички тези неща, които изброих по твоята.
Та в заключение - ако аз бях на твое място и исках да похарча вече събрани едни 4000 лева за кола набор 198х не бих търсил запазен екземпляр изобщо, просто ще си направя един як къстъм на моята (или ако нямам ще купя подходяща за целта) и ще:
1. си реша проблема с бъдещи ремонти по нея
2. си начеша крастата да имам кола, която нямат много хора същата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”