Проблем с двигател на Г3
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: Проблем с двигател на Г3
а каква марка масло си сипал ако не е тайна
щом толкова си убеден че е повдигач
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
FivePointeO написа:а каква марка масло си сипал ако не е тайнащом толкова си убеден че е повдигач
Не съм убеден че е повдигач, марката на маслото не го знам, наливно е от варел някакво Германско било
просто питам от какво може да е, защото всеки ти казва различно и всеки иска да отвори двигателя да види какво е, то така неможе да разбере камо ли да я отвори, каточели като я отвори колата сама ще си каже какво и е...- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Провери си налягането на маслото.
При подаване на контакт ( без запалване на двигател ) лампата на маслото мига ли ти ?
При подаване на контакт ( без запалване на двигател ) лампата на маслото мига ли ти ?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
fill написа:Провери си налягането на маслото.
Не съм проверявал налягането на маслото, Лампата на маслото не мига когато дам на контакт, свети си постоянно?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:Свети постоянно като е на контакт или по принцип си свети постоянно!?
Значи когато не запаля колата, а дам само на контакт лампата за маслото свети постоянно с отстаналите лампи (за ръчната спирачка и лампата за антифриза)
-
Mihail_Dimov
- Автомобил:
- Двигател:
Един приятел имаше подобен проблем и се оказа че на бензиностанцията са му наляли слаб бензин и му тракат клапаните. Незнам ако е от това сигуно би осетил но и това е вариант.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Mihail_Dimov написа:Един приятел имаше подобен проблем и се оказа че на бензиностанцията са му наляли слаб бензин и му тракат клапаните. Незнам ако е от това сигуно би осетил но и това е вариант.
Еми незнам колега, аз зареждам от АВАНТИ, винаги имам в резервоара нат 10 литра, за да не прецакам помпата, но при мен се чува едно чаткане при увеличаване на уборотите,като на повдигач но незнам дали е от него, за това пиша тука.
Добра идея е да заредя от друга бензиностанция да видя как ще е
IceHeart написа:Здравейте, имам много странен проблем с колата ми. Значи ония ден смених маслото на 5 хиляди километра, с някакво 10 по 40.
колега,решението ти се крие в самото начало, подчертавам на "С НЯКАКВО 10 ПО 40" купи си "някакво" 15w40 що годе сносно и си свиркай
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
ahhi написа:IceHeart написа:Здравейте, имам много странен проблем с колата ми. Значи ония ден смених маслото на 5 хиляди километра, с някакво 10 по 40.
колега,решението ти се крие в самото начало, подчертавам на "С НЯКАКВО 10 ПО 40" купи си "някакво" 15w40 що годе сносно и си свиркай
Колега разбирам какво искаш да ми кажеш но не е там работата, да сменя маслото и после ако прави така, какфа е ползата 120 лева за масло и колата пак не работи както трябва. Мисля че ново масло на 100 километра каквото и да е не би трябвало от него да прави проблем
като не ти се дават 120лв земи си 4литра наливно х5лв 20лв,даже и филтъра не сменяй като искаш и виж има ли разлика, един приятел щеше да зима браво,което също чаткаше и отишъл в сервиз с колата и момчетата - ми смени маслото и ако се оправи зимай, ако не недей .извода е че я взе
и в момента вс си е 6, поне за сега няма други признаци .
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
ahhi написа:като не ти се дават 120лв земи си 4литра наливно х5лв 20лв,даже и филтъра не сменяй като искаш и виж има ли разлика, един приятел щеше да зима браво,което също чаткаше и отишъл в сервиз с колата и момчетата - ми смени маслото и ако се оправи зимай, ако не недей .извода е че я взеи в момента вс си е 6, поне за сега няма други признаци .
Искаш да кажеш да отидва в сервиз дето сменят масла. Да ми сложат някакво масло да проверят дали е от маслото? И ако не се оправи мога да си сложа пак моето масло? Това леко ми се вижда нереално но ще пробвам... Благодаря за мнението.
-
Mihail_Dimov
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:ahhi написа:IceHeart написа:Здравейте, имам много странен проблем с колата ми. Значи ония ден смених маслото на 5 хиляди километра, с някакво 10 по 40.
Колега разбирам какво искаш да ми кажеш но не е там работата, да сменя маслото и после ако прави така, какфа е ползата 120 лева за масло и колата пак не работи както трябва. Мисля че ново масло на 100 километра каквото и да е не би трябвало от него да прави проблем
Колега какво е това масло за 120 лв. На мене за 90 лв 4 литра кастрол ми предлагаха.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Mihail_Dimov написа:IceHeart написа:ahhi написа:IceHeart написа:Здравейте, имам много странен проблем с колата ми. Значи ония ден смених маслото на 5 хиляди километра, с някакво 10 по 40.
Колега какво е това масло за 120 лв. На мене за 90 лв 4 литра кастрол ми предлагаха.
Еми сега слагах ново масло преди 2 дни, и колата почна да чатка когато загрее, започна ли да я форсирам на място.Когато изкарам пръчката на маслото сякаш няма масло на нея, много е тънко, та сега съм решил да пробвам с друго масло да видя от каде е проблема. Ем ако слагам масло ще сложа нещо по качествено, сложих едно от 50 лева с филтъра и не съм доволен (10 по 40) много тънко и водно ми се вижда явно е менте.
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
ако проблема е найстина от маслото слагай Мотул и готово ^^ ама виж ти си прецени има много изписано из форума за масла и т.н.
аз съм с 10в40 мотул 4100 турболайт засега нямам оплаквания
аз съм с 10в40 мотул 4100 турболайт засега нямам оплаквания
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”