Vw или Skoda? Съвети моля
- n1s0
- Автомобил: Vw Polo 6n седан
- Двигател: AEX
Vw или Skoda? Съвети моля
Здравейте на всички!Решено е вече да се сменя колата и съм се спрял на една от тези две марки като моделите са съответно за Vw-Passat и Skoda-Octavia,Superb.Досега съм карал по-скромна кола и не съм запознат с предимствата и минусите на тези модели.Склонен съм да дам 10-15 000 лева като се търси възможно най-новото.За Superb-а е ясно че няма как да се вземе последния,за Octavia-та не съм сигурен,а за Passat-а клоня към някоя 5-ца.Насочил съм се към дизела като тип двигател.Искам да попитам дали си заслужава да се търси някоя от тези коли в чужбина или може да се намерят и в България на прилични цени?Ако някой има опит или лични впечатления за някой от тези модели като поддръжка,возия,проблемни места по нея,гният ли и други такива моля да сподели
Може да дадете съвет освен какъв модел да търся и с какъв двигател си заслужава да бъде(дизелов).Поздрави на всички 
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Vw или Skoda? Съвети моля
За тези пари пасата би трябвало да е Б5.5 не 5ца ( за инфо viewtopic.php?f=6&t=38785). От лични наблюдения мога да кажа, че в Германия вече е доста трудно да намериш евтинко кола... цените са умопомрачителни (пежо 307 комби 2002- 7000евро, голф4 2002- 7000евро и т.н) но тази ми информация е от обикаляне по автокъщите, може би не съм бил в правилните :/.
Един от предпочитаните двигатели на такъв пасат е 1.9тфи, пд, 131к.с. Доста динамичен, икономичен и т.н. има теми във форума доста, ще добиеш представа за поддръжка слаби места и т.н
За шкода нека някой по запознат да каже няколко думи. Но аз мисля, че пасата е по добрия избор
. Защо да си купуваш Iphone replica като можеш да си купиш Iphone
.
Поздрави и успех с избора.
Един от предпочитаните двигатели на такъв пасат е 1.9тфи, пд, 131к.с. Доста динамичен, икономичен и т.н. има теми във форума доста, ще добиеш представа за поддръжка слаби места и т.н
За шкода нека някой по запознат да каже няколко думи. Но аз мисля, че пасата е по добрия избор
.Поздрави и успех с избора.
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Бих заложил на СупърБ, защото лично на мен винаги ми е харесвало да карам кола, която не е на всеки ъгъл.(както в момента е с Аудито ми
)
Супърб си е Пасат като размери, но твърдя, че е дори по-луксозен вътре, особенно при топовите изпълнения.
Лошото на тази Шкода, че не е много разпространенена и доста трудно ще намериш части втора ръка ако ти се наложи.
В този момент прагматизмът в мен надделява и казва - вземи Пасат!
)Супърб си е Пасат като размери, но твърдя, че е дори по-луксозен вътре, особенно при топовите изпълнения.
Лошото на тази Шкода, че не е много разпространенена и доста трудно ще намериш части втора ръка ако ти се наложи.
В този момент прагматизмът в мен надделява и казва - вземи Пасат!
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
Шкода Октавия 1, но с PD двигател!!!
Няма смислъл от по-скъпия Пасат, дори и да е по-комфортен.
Няма смислъл от по-скъпия Пасат, дори и да е по-комфортен.
- n1s0
- Автомобил: Vw Polo 6n седан
- Двигател: AEX
Благодаря за изказаните мнения
Бих искал да попитам,защото се сетих,ако някой може да каже нещо за Audi A4 1.9 TDI или някой от другите дизелови мотори след 2002г.?Забелязах че и те са около 15 000 лева и заради това питам 
Бих искал да попитам,защото се сетих,ако някой може да каже нещо за Audi A4 1.9 TDI или някой от другите дизелови мотори след 2002г.?Забелязах че и те са около 15 000 лева и заради това питам Върни се в “Общи автомобилни дискусии”