Гледам темата лети ,работата пак до Льо ман опряла

,там AFN под прикритие с чип от брезел кърти мифки направо и обезмисля създаването на каквито и да било силови агрегати независимо от горивото им

Тва дизелистите сте не сектанти ,ми нямам думи направо.Дотук никой не виждам да отрича че ТУРБОдизела с директно впръскване е по-икономичен,върви задоволително и е по изгоден при повече километри,кара се по приятно и удобно от бензинова атмосферка на същите коне ,ама пак сте недоволни и се пънете.Кво ся трябва да признаем,че аеФЕН с чип кърти 1.8Т на вървене ли кво ,че да сте доволни ,щото въпроса кой върви повече го повдигате винаги дизел феновете и почвате да намесвате чипове и т.н. .За турбо бензин феновете е ясно за вървене и повече горене кой кой е

? Винаги пропускате момента,че най-силния ви сток ТУРБОдизел е колкото най-слабия сток турбобензин напънат с мижава турбинка на незначително налягане/я някой да погледне ARL с ква турбина е и на кво налягане работи да я докара работата до тея коне/.Прословутия ви ARL само с чип,въобще не може да обади на сток 1.8Т 180 к.с.,да не говорим за по-надутите сток версии от 209 и 225 к.с.При новите е същата работа 2.0 ТДИ не може да се обажда нито срещу 1.8 ТФСИ,да не говорим пък за 2.0Т.Та помислете над това,дали на дизела приоритета му е точно в бързината,максималната скорост ,спортното поведение,или хората търсят прилична динамика близка до атмосферен бензин ,с по-ниски разходи на единица голям пробег.Иначе колегата морфей дето ги разправя тея сигурно си има своите основания,и в неговия случай някой там кавал не му стискало да кажем да дава газ,но причината не е в колата и в разхода,а в стила на всеки водач.Има си хора и с коли по 300 коня си ги карат леко,е аз съм изпреварвал и М3 на магистрала,ма не казвам,че атмосферката на бенве

е по-бавна от моя тръц,нито че човека няма кинти за бенц.Та въпрос на приоритети и сметка е избора бензин/ дизел и няма смисъл да се спори до безкрай да се убеждаваме,така или иначе всеки ще си кара тва което му харесва и може да си позволи.Лично аз ако трябваше да минавам по 30 хил.+ годишно със сигурност ще се примиря с тракането под капака.Засега докато съм в рамките на около 25 хил.годишно и все още мога да си го позволя , предпочитам да карам бензинова кола и да се наслаждавам на песента на турбинката и приятното ускорение.Карайте със здраве и стига сме се дракали за глупости