Голф 4 1,8 ГТИ-150 к.с. или Голф 1,9 ТДИ - 131 к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 4 1,8 ГТИ-150 к.с. или Голф 1,9 ТДИ - 131 к.с.

Мнениеот dragozow » Пон 23 ное 2009 7:38

че и Формула1 трябва на нафта да минат

От няколко години в състезанията Льо Ман властват селкостопанските машини в лицето на Ауди и Пежо. Иначе автора да си прецени колко ще кара годишно. Бензин с газ е по-евтино от дизел в момента. Преди да купя моя гледах един Highline с метан, спря ме само че имаше бутилка 80 кг в багажника, а чаках бебе и багажника ми трябваше. Та тоя с метана гореше към 5-6 лева на 100 км.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 23 ное 2009 7:56

morfei1 написа:Теми от такъв род винаги избиват към едно и също, състезания на 400м, адреналин, въглища и пушаци и хилядя простотии.

Обяснимо е. Средна възрастовата граница във форума е доста ниска. mhihi

Безмислено е да убеждаваш хора, коя кола как гори и върви, като повечето нямат дори и винетки (с изключение на седмична, като ходят един път на морето или балкан).

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 23 ное 2009 9:22

morfei1 написа:
Интересно ми е средния радход как го гледате. Пълните до горе, занулявате си бордовия и до следващото фулиране - смятате и сръвнявате със бордовия на MFA2 ? И пак да попитам засичали ли сте колите си с GPS, защото има и TDI-ки дето си пълнят километражите, ама с отклонения 20 - 30км в повече?

Аз разхода го засичам като напълня резервоара, карам 300-400-500 км, пълня пак до горе и после смятам, по-сигурно няма от това ;)
Иначе относно GPS-a досега не съм си сверявал километража с него, но ще взема един от служебните да видя при 200-220 какво отклонение дава километража, че ако видя при 240 как е, пак ще ме поченете че няма как да ги вдигна mhihi

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пон 23 ное 2009 9:40

При мен има разлика между GPS-а и километража 3-4 км/ч.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пон 23 ное 2009 11:10

Гледам темата лети ,работата пак до Льо ман опряла mhihi ,там AFN под прикритие с чип от брезел кърти мифки направо и обезмисля създаването на каквито и да било силови агрегати независимо от горивото им mhihi mhihi :BBQ Тва дизелистите сте не сектанти ,ми нямам думи направо.Дотук никой не виждам да отрича че ТУРБОдизела с директно впръскване е по-икономичен,върви задоволително и е по изгоден при повече километри,кара се по приятно и удобно от бензинова атмосферка на същите коне ,ама пак сте недоволни и се пънете.Кво ся трябва да признаем,че аеФЕН с чип кърти 1.8Т на вървене ли кво ,че да сте доволни ,щото въпроса кой върви повече го повдигате винаги дизел феновете и почвате да намесвате чипове и т.н. .За турбо бензин феновете е ясно за вървене и повече горене кой кой е mhihi ? Винаги пропускате момента,че най-силния ви сток ТУРБОдизел е колкото най-слабия сток турбобензин напънат с мижава турбинка на незначително налягане/я някой да погледне ARL с ква турбина е и на кво налягане работи да я докара работата до тея коне/.Прословутия ви ARL само с чип,въобще не може да обади на сток 1.8Т 180 к.с.,да не говорим за по-надутите сток версии от 209 и 225 к.с.При новите е същата работа 2.0 ТДИ не може да се обажда нито срещу 1.8 ТФСИ,да не говорим пък за 2.0Т.Та помислете над това,дали на дизела приоритета му е точно в бързината,максималната скорост ,спортното поведение,или хората търсят прилична динамика близка до атмосферен бензин ,с по-ниски разходи на единица голям пробег.Иначе колегата морфей дето ги разправя тея сигурно си има своите основания,и в неговия случай някой там кавал не му стискало да кажем да дава газ,но причината не е в колата и в разхода,а в стила на всеки водач.Има си хора и с коли по 300 коня си ги карат леко,е аз съм изпреварвал и М3 на магистрала,ма не казвам,че атмосферката на бенве mhihi е по-бавна от моя тръц,нито че човека няма кинти за бенц.Та въпрос на приоритети и сметка е избора бензин/ дизел и няма смисъл да се спори до безкрай да се убеждаваме,така или иначе всеки ще си кара тва което му харесва и може да си позволи.Лично аз ако трябваше да минавам по 30 хил.+ годишно със сигурност ще се примиря с тракането под капака.Засега докато съм в рамките на около 25 хил.годишно и все още мога да си го позволя , предпочитам да карам бензинова кола и да се наслаждавам на песента на турбинката и приятното ускорение.Карайте със здраве и стига сме се дракали за глупости :beer

Потребителски аватар
kocho_pushacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocho_pushacha » Пон 23 ное 2009 12:49

morfei1 написа:@kocho_pushacha, на дядо ти старият Хлопела може и да пуши mhihi

Сложи бензинец на самолета и излез малко от Сандански да видиш малко свят и да не говориш като селски бек mhihi

Ах колежке вместо непрекъснато да обиждаш виж се ти кви уникални смешки говориш :063:
Лесно е като няма какво да кажеш да убиждаш и да плюеш
Искам и нещо друго да ти кажа лично на теб щото такова тъпо парче като теб не съм въждал, че ти когато видиш толкова свят колкото мен аз ще си купя една от тия бързите дизеларки отново(защото вече имах такава :wink: )

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Пон 23 ное 2009 14:33

vw16v написа:Та помислете над това,дали на дизела приоритета му е точно в бързината,максималната скорост ,спортното поведение,или хората търсят прилична динамика близка до атмосферен бензин ,с по-ниски разходи на единица голям пробег.

Прав си, щото ако приоритета му беше в мощността и бързината щяхме да гледаме S65 дизел, а не битурбо бензин... Обаче всеки си има гледна точка, щото и на мен ми се кара рс4, ама като няма с кво да му напълня резервоара къде отивам едва ли не...За дизела е явно, че е по-бавната кола, то е ясно, ама за сметка на това има качества, които бензинката ги няма.

Потребителски аватар
niko_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niko_77 » Пон 23 ное 2009 15:32

Май вече се ориентирах по темата и мисля тези дни да ходя да си поръчам една Q7 V12 TDI да си ме вози икономичко. Ще си тракам с нея на воля и евтинко, пък нека да не върви с тез 500 коня :lol:

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 23 ное 2009 15:56

niko_77 написа:Май вече се ориентирах по темата и мисля тези дни да ходя да си поръчам една Q7 V12 TDI да си ме вози икономичко. Ще си тракам с нея на воля и евтинко, пък нека да не върви с тез 500 коня :lol:

Ако не те хванат поръчай едно R8 5.2FSI Quattro за мене ;)

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Пон 23 ное 2009 15:59

Оф , да му се невиди и в крайна разликата на година ви е има няма 100 лева. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Събирайте си ги 10 години и си купете друг голф ...
Баси чудото , баси споровете. Той човека ще се отчая накрая и ше си земе опел. Поне там сичките са за ГСИто ...

Потребителски аватар
kocho_pushacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocho_pushacha » Пон 23 ное 2009 18:18

DarkOneBg написа:Оф , да му се невиди и в крайна разликата на година ви е има няма 100 лева. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Събирайте си ги 10 години и си купете друг голф ...
Баси чудото , баси споровете. Той човека ще се отчая накрая и ше си земе опел. Поне там сичките са за ГСИто ...

mhihi И тук всички са за ГТИ-та(без 1-2-ма) пък виж какво стана :talk:
Истината е че и дизела и бензина си имат своите предимства, инак едните щяха да са излишни.Всеки си преценява какво иска и какво му трябва.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 23 ное 2009 18:26

@niko_77, не си я вземай тази пушеща печка дето трака като трактор mhihi .

@kocho_pushacha, каквото повикало това се обадило. От уважение към останалите членове, ще спра да се яда с теб :wink: . Спокойно може да се чувстваш победител в махленсия спор, който водихме, даже може да организираш и един банкет в Сандански, послучай триумфа ти над "Трактор" обществото mhihi .

Потребителски аватар
kocho_pushacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocho_pushacha » Пон 23 ное 2009 19:17

morfei1 написа:@niko_77, не си я вземай тази пушеща печка дето трака като трактор mhihi .

@kocho_pushacha, каквото повикало това се обадило. От уважение към останалите членове, ще спра да се яда с теб :wink: . Спокойно може да се чувстваш победител в махленсия спор, който водихме, даже може да организираш и един банкет в Сандански, послучай триумфа ти над "Трактор" обществото mhihi .

Ще ме счупиш от смях колега morfei1 :063:
Ти на мен не ми казвай какво да направя, аз редовно си правя карнавалчета :drinking: , май на теб ти трябва едно банкетче примерно в Сандански mhihi (незнам защо всички тука идват).А за спора, да махленски е, поне аз спорех за нещо а ти гледаше само да дразниш и да се заяждаш(сам си го каза)
И все пак спора ражда истината mhihi

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 23 ное 2009 20:06

@kocho_pushacha, в интерес на истината спора не ражда нищо добро, освен простотия. Дискусията ражда истината. Тука дискусия липсваше, както и във всяка тема подобна на тази.

Аз се посмях, дано и ти да си направил същото :да:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 24 ное 2009 12:55

Мога ли малко и аз да се намеся :

Първо до колегата с темата :

Колега,ако караш малко,както си написъл,си вземи 1.8 Т. Кефът да караш 150 коня е неземен.Вярно че си похарчва,ама щом не караш много поне да ти е забавно.
Нямам нищо против 131 коня дизела,но такъв двигател се взима,ако караш поне 35000-45000 на година.Тогава има сметка.

Второ :

Голф 4 с 1.8 Т е по-бърз от такъв с 131 коня дизел.Няма какво да спорите.
Обаче 150 коня бензин срещу 150 коня дизел нещата са на кантар.На драг са равни-и на 400 метра и до около 190-200.След това 20 клапана на бензина си оказват влияние и бензина е отпред.

Трето :

Не знам колко са верни скоростомерите на Голф 4,но преди карах 1.8 без турбо и 125 коня.
Правил съм му 245 км/ч по данни от таблото.Карах с 100 октана от Шел и стандартни 15ки.

Четвърто :

Стига с тия спорове бензин срещу дизел. Бензинът е за спортните и бързи коли,а дизелът е икономия.
Вярно има и дизели който вървят,но са доста малко-но ги има...

Пето :

Всяка кола върви,всичко си зависи от водача и...

Живи и здрави.

Най-важното е :БИРАТА ДА Е СТУДЕНА.... :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”