педалът на спирачките пропада
-
sash1980
- Автомобил:
- Двигател:
педалът на спирачките пропада
здравеите колеги имам венто тд спирачките ги няма никакви и педалът пропада сменихму предните накладки помпата на спирачките и на маистор я карах и тои я обезвъздуши и пак сащото като патувам през петрухан и при спускане джантите ми се нагряват и даже пушат а супортите ги раздвижих и пак не иска да спира ходих в няколко сервиза и ми казаха че и сервото и помпата са си ок но не ми я оправят
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: педалът на спирачките пропада
Проверихте ли за течове особенно от задните колелета?
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега а течност доливаш ли? губи ли се?
-
sash1980
- Автомобил:
- Двигател:
няма течове и не доливам капка
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
спирачната помпа е за смяна според заключението, базирано на моите преживявания по повод разрешаването на този проблем. ако си с барабанни спирачки отзад не е лошо да се провери състоянието им.
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
jijibs написа:спирачната помпа е за смяна

-
sash1980
- Автомобил:
- Двигател:
смених я освем да сам взел пак заминалапонеже сложих втора употреба
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
Ако беше пуснал темата в "Дизелов раздел" щеше да имаш повече успех 
Ключова дума в случая е дизел...
Проблемът ти най-вероятно е идентичен с моя...
Сменени са: предни дискове, накладки, пълна профилактика на предни апарати, задни цилиндърчета, спирачна течност, задни накладки... Майсторът каза - помпа. Е, смених и вече сменяна помпа... Сложих оригинална. Ефект - нулев! Няма загуба на течност...
Проблемът 99% е от сервоапарата, който смятам да заменя в най-скоро време.
При мен се получава така, че като карам продължително на високи обороти - педалът се "качва" нагоре за едно натискане
Просто няма какво друго да е...
Сменени са: предни дискове, накладки, пълна профилактика на предни апарати, задни цилиндърчета, спирачна течност, задни накладки... Майсторът каза - помпа. Е, смених и вече сменяна помпа... Сложих оригинална. Ефект - нулев! Няма загуба на течност...
При мен се получава така, че като карам продължително на високи обороти - педалът се "качва" нагоре за едно натискане
- naskogolf
- бърз голфаджия
- Автомобил: Passat B 7 Alltrack
- Двигател: 2 CFG 2014
Вакум помпа.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
и аз това съм го забелазал на моита кола,при по бързо каране педала е по твърд,понякога е мек,де да знам и не харесвам ка спира,аз ли искам много от колата сервото ли се ебава накладки има,1.6 бензинка, само да попитам има м възмойност да взема един серво усилвател от сеат ибиса медела е око 90та не съм сигурен не знам и двигатела колко е та длаи ще стане серво апарата от него
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Smeagol написа:Ако беше пуснал темата в "Дизелов раздел" щеше да имаш повече успех
При мен се получава така, че като карам продължително на високи обороти - педалът се "качва" нагоре за едно натискане![]()
Така ,но е хубава да се провери защото ако бяга вакума някъде по системата може да го излъже.За целта има такива вакум помпи с манометър.С тях по точно може да се провери дали вакума бяга от сервото или някъде по маркучите.Все пак да смениш цяло серво ,а накрая да излезе цепнат маркуч ще е меко казано кофти
Към колега с пропадащия педал.Това почна да го прави преди или след смяната на накладките и колко време мина от тогава.Питам те защото на моя голф след смяна на накладки им трябваше доста време докато олегнат,колата неспираше добре и педала беше доста мек и така около 200 км,навсичкото отгоре и накладките бяха някакви ментаци като натисна 3 пъти спирачките и почват да миришат,но това е друга тема.
- Ventci_abf
- Автомобил:
- Двигател:
от вакум помпата ще стане твърд педала, а от спирачната помпа ще пропада ,защото гумичките пропускат, ако сте обезвъздушили добре
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
Ventci_abf написа:от вакум помпата ще стане твърд педала, а от спирачната помпа ще пропада ,защото гумичките пропускат, ако сте обезвъздушили добре
При мен пропада до едно положене - спирачната помпа е наред. Самото пропадане се дължи на??? Ето този отговор търся

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”