Въпрос за преправяне на кората на едната колонка.

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
VW Golf VR6
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за преправяне на кората на едната колонка.

Мнениеот VW Golf VR6 » Чет 26 ное 2009 21:04

Незнам дали темата ми е за тук... Ако не е нека бъде преместена. Сега за въпроса - искам да си направя колонката подобна на тази. http://uk-mkivs.net/forums/t/202078.aspx Интересува ме най-вече какви матеряли се използват за залепването на стойката за колонката...и ако може някакви тънкости на цялата процедура. Предварително благодаря

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за преправяне на кората на едната колонка.

Мнениеот joromnt » Чет 26 ное 2009 21:24

Ти питаш как да стане тая работа. Имаше такива поставчици за разни стрелкови индикаций готови за монтаж, продават се по сайтовете. Само че ти искаш да залееш едната колонка, а другата кво я чака? Различни ли ще ги оставяш ?

kenedy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenedy » Чет 26 ное 2009 21:55

Потребителски аватар
VW Golf VR6
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW Golf VR6 » Пет 27 ное 2009 6:59

Вече съм си купил стойката но е черна и има малко луфтове и не ме кефи и искам да стане като едно... стане ли ще и дам за тапициране всичките няма да са различни... А сега ако може помогнете..

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 27 ное 2009 8:42

http://www.sjdiscounttools.com/fus-142.html - Това е модела на това черното лепило. Пише че е гъвкаво, бързосъхнещо лепило за поправка на брони, лепене и покриване на различни пластмасови части по колата.
http://www.handsontools.com/Fusor-114-P ... 20244.html - А това е червеното на цвят, което покрива. Като спецификация е подобно на горното, с тази разлика че пише че е с по-финна структура, и се ползва за последно покритие на различните пластмасови части по автомобила.
Само че ми прави впечатление, че преди да почне залепването конкретния колега, първо е пробил на колонката голям отвор за боост метъра, с след това са направени и малки дупчици, за по-висока якост на залепването. И колонката ми се струва че е мината с финна шкурка :talk:

Rezacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rezacha » Пет 27 ное 2009 10:52

Можеш да си го направиш и по друг начин.
1.Купуваш си една конзола за уреда.
2.Лепиш я за колонката на колата като за целта спояваш двете пластмаси(тази на конзолата за тази на колонката)с поялник(трябва малко сръчност там).
3.След това китваш мястото където си ги споил(със кит за пластмаси)за да се заглади мястото.
4.После с една шкурка заглаждаш мястото си готов да тапицираш.
5.Ако колонката НЯМА да се тапицира, а ще се боядисва на колонката се пръска един шприц кит и след това се шкури с водна шкурка (около 700-800 може и по-финна)след това вече се боядисва.

Потребителски аватар
VW Golf VR6
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW Golf VR6 » Пет 27 ное 2009 17:57

Мерси много за отговорите ще пробвам тия дни да видя кво ще направя... Ако някой друг има нещо да кажи да го направи...

Върни се в “Оптичен тунинг”