Поредният злощастен пациент

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Re: Поредният злощастен пациент

Мнениеот digo_pl » Чет 03 дек 2009 13:19

vasstop написа:
joker написа:Понякога истината е по-различна от тази която изглежда на пръв поглед....не лекарите,а системата ни е калпава...но сами си я докарахме.Най-точното разследване в случая може да направи само етичната комисия на сътветната районна колегия на БЛС..сезирайте я с жалба....
и не псувайте така лекарите...не сме толкова зли и некадърни...все пак понякога спасяваме човешки живот...за 25 години аз съм спасил поне стотина...а вие дето така ругаете колко сте спасили????
Жокере, уважавам те, но искам да те попитам:
С ръка на сърцето ми кажи - взимал ли си пари за услугите, които предоставяш и слагал ли си в джоба?
Можеш и да не ми отговаряш, ако това противоречи на твоята етика.

joker аз лично съм си спасявал моя и на други хора в колата ми живота, заради необмислени и тъпи постъпки на други шофьори!!! Но там бройката никой не може да я каже!
Според мен, ако ще се намесваш в темта, по-добре дай смислен съвет и то бързо, защото колегата не може да чака, а защо не даже ти да се явиш експерт по случея и да свидетелстваш срещо плевенските си колеги? Не се заяждам, а предлагам решение...
Аз лично на ЛС дадох на Dobromirski много телефонни номера, на различни институции!

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Чет 03 дек 2009 13:48

Дано се оправи .Автора като има възможност да каже как е човека.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 03 дек 2009 14:51

zdrash написа:
batmilko написа:май всеки тук има познат, който е починал от лекарско безхаберие или грешка...
осъден доктор или такъв с отнети права обаче досега май няма

Ми как ще има - те са като циганите - подкрепят се и си покриват свинщините.
Няма по долни гнусари от 90% от "ЛЕКАРИТЕ " в БГ - тва да
печелиш от човешкото нещастие
( и то като рекетираш ) е ... неам думи

A ти щастлив ли отиваш с развалената си кола при автомонтьора?Щастлив ли си когато викаш майстор да ремонтира разбитата ти и протекла баня???........и всички тези майстори най-безобразно те рекетират....Хорското нещастие винаги е било добър източник на печалба...и не е до професия ,а до ценностна система...а нея я създават мама и тати :012: с огромната помощ на обществото...... ние се числим към това общество....така,че да се сърдим на самите себе си.... :oops:

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 03 дек 2009 14:58

joker, не ми отгоори на въпроса?
А в мен възниква и още един... как смееш да правиш съпоставка между човешкия живот и протеклата ти баня, бе?!?!?!?!?! Или толкова много си претръпнал за 25г лекарски стаж, че за тебе дали ще умре човек днес в рацете ти е като да идеш на майстор и той да ти каже ми колатати няма да се оправи и не за друго ми просто не му се бачка днес на майстора!!!
Ние се мъчим да заклеймим корупцията, ти с последното си изказване се обяви твърдо за нея, сега остава да ни кажеш какъв ти е и подмасния хонорар...
Нямам думи!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 03 дек 2009 14:59

vasstop написа:
joker написа:Понякога истината е по-различна от тази която изглежда на пръв поглед....не лекарите,а системата ни е калпава...но сами си я докарахме.Най-точното разследване в случая може да направи само етичната комисия на сътветната районна колегия на БЛС..сезирайте я с жалба....
и не псувайте така лекарите...не сме толкова зли и некадърни...все пак понякога спасяваме човешки живот...за 25 години аз съм спасил поне стотина...а вие дето така ругаете колко сте спасили????
С ръка на сърцето ми кажи - взимал ли си пари за услугите, които предоставяш и слагал ли си в джоба?Можеш и да не ми отговаряш, ако това противоречи на твоята етика.

Този въпрос можеш да го зададеш на някои хора от форума,които са идвали при мен....отговорът им важи и за всички ,които в труден момент са потърсили моята помощ.....
Парите стоят доста далеч от приоритетите на моята ценностна система.....казвам го с ръка на сърцето!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 03 дек 2009 15:02

digo_pl написа:joker, не ми отгоори на въпроса?
А в мен възниква и още един... как смееш да правиш съпоставка между човешкия живот и протеклата ти баня, бе?!?!?!?!?! Или толкова много си претръпнал за 25г лекарски стаж, че за тебе дали ще умре човек днес в рацете ти е като да идеш на майстор и той да ти каже ми колатати няма да се оправи и не за друго ми просто не му се бачка днес на майстора!!!
Ние се мъчим да заклеймим корупцията, ти с последното си изказване се обяви твърдо за нея, сега остава да ни кажеш какъв ти е и подмасния хонорар...
Нямам думи!

Ела да се запознаем и ще ти се появят думи....и не бързай със заключенията,че току виж си сгрешил....но нищо.... случва се!Четеш като полицай....разсъждаваш като полицай...май си полицай....а?

Последна промяна от joker на Чет 03 дек 2009 15:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Чет 03 дек 2009 15:02

Нали написахте на колега номера и места къде трябва да се заяви за ситуацията му. Сега темата прераста в обиждания и спам, предлагам :lock:

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 03 дек 2009 15:03

joker написа:
vasstop написа:
С ръка на сърцето ми кажи - взимал ли си пари за услугите, които предоставяш и слагал ли си в джоба?Можеш и да не ми отговаряш, ако това противоречи на твоята етика.

Този въпрос можеш да го зададеш на някои хора от форума,които са идвали при мен....отговорът им важи и за всички ,които в труден момент са потърсили моята помощ.....
Парите стоят доста далеч от приоритетите на моята ценностна система.....казвам го с ръка на сърцето!

И въпреки това оправда, бездействието и корупцията на лекарите?! Двойнствен си... Не се обиждай, но взимам присърце подобни проблеми на хора, като dobromirski и направо се пукам по шевовете, ако съм безсилен да помогна!

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 03 дек 2009 15:04

Jekera е пич ! Не го хранете човека ! Но найстина с една кола в сервиза се отнасят по-добре от колкото с пациента в болницата. И как няма да е така щом сервизите са много по-добре организирани от болниците. Познавам много хора който покрай болестите си са станали половина лекари. Четат , интересуват се , търсят. Какъв ще е този сервиз в който ще оставя колата си и после щи ме се наложи да ставам половен майстор за да си оправя проблема ? Много ясно че ще сменя сервиза ,но с здравеопазването не е така ! Нямаш избор....плащаш си задължителен месечен абонамент за един сервиз. Как качеството на авто сервизите може да падне на нивото на болниците ? Парви се един голям национален сервиз в който си задължен да си правиш колата и за който плащаш задължителна месечна вноска. Представете си ще настъпи пълна боза и мърлящина в авто услугите ! Ето къде е проблема.

Последна промяна от Stoi на Чет 03 дек 2009 15:17, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 03 дек 2009 15:15

Най-добрият ми приятел е лекар и щом самия той ги упреква непрекъснато за некадърност и корупция...
Един случай, за който четох преди време - много от хората с онкологични забоялавния сами си купуват лекарствата за химиотерапията. Отиваш в болницата, даваш ги на сестрата, тя изчезва някъде и се връща с готова банка. Оказва се, че в някои случаи си прибирали въпросните препарати и изобщо не ги вливали на пациента, обричайки го на сигурна смърт. Такова поведение е сравнимо само с надзирателите в лагерите след 9-ти септември.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 03 дек 2009 15:30

digo_pl, като не познаваш определен човек по-добре не пиши. :да:
Какво нападаш Жокера, все едно той е Министър на Здравеопазването. Много е лесно на клавиатурата :)
Както почти винаги се случва ... и тази тема се Осра, защото е пълно с компетентни хорица.
digo_pl написа:И въпреки това оправда, бездействието и корупцията на лекарите?! Двойнствен си...

Как от форум можеш да разбереш кой, какъв човек е ! Толкова е смешна тази преценка..... mhihi
digo_pl написа:Ние се мъчим да заклеймим корупцията, ти с последното си изказване се обяви твърдо за нея, сега остава да ни кажеш какъв ти е и подмасния хонорар...
Нямам думи!

mhihi И аз нямам думи... :lol:
От това, което цитирах разбирам, че нищо не си схванал от написаното от Жокера. Хубаво е да се четът мненията малко по задълбочено и да се разсъждава върху написаното. :да:

С мъжа ми лично познаваме Жокера. Няма толкова готин човек...човек на първо място. Много добър специалист. Един от малкото останали лекари, които знаят смисъла на Хипократовата клетва.
Но разбира се в темата е писал само един лекар ..и това е той... дай да го нахраним дружно...нищо, че не го познаваме. :screwy

Последна промяна от VW-fenka на Чет 03 дек 2009 15:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 03 дек 2009 15:36

Жокера е готин, нека да не отнася народната "обич" към лекарското съсловие. Но той най-добре знае за каква корупция и каква немърливост става въпрос. Той не може да не знае за каква машина за пари са се превърнали докторите у нас. Може да каже пред колегите тук - да така е, а не да защитава сляпо хората изтрепали сума ти народ. Аз дотук не видях нито един човек писал в темата, който да не е загубил близки хора поради лекарска немърливост. Лекарите трябва да спрат да се защитават сляпо, а като видят грешка на колега да не се снишават като пръднали в рейс, а да кажат: Човека умря щото колегата беше на литър водка и му срязал нещо друго и забравил половината инструменти в стомаха на човека. Докато не се появи контрол все така ще бъде. Жокерче съгласи се, че съм прав. Или си на принципа гарван, гарвану око не вади.

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 03 дек 2009 15:48

VW-fenka написа:digo_pl, като не познаваш определен човек по-добре не пиши. :да:
Какво нападаш Жокера, все едно той е Министър на Здравеопазването. Много е лесно на клавиатурата :)
Както почти винаги се случва ... и тази тема се Осра, защото е пълно с компетентни хорица.
digo_pl написа:И въпреки това оправда, бездействието и корупцията на лекарите?! Двойнствен си...

Как от форум можеш да разбереш кой, какъв човек е ! Толкова е смешна тази преценка..... mhihi
digo_pl написа:Ние се мъчим да заклеймим корупцията, ти с последното си изказване се обяви твърдо за нея, сега остава да ни кажеш какъв ти е и подмасния хонорар...
Нямам думи!

mhihi И аз нямам думи... :lol:
От това, което цитирах разбирам, че нищо не си схванал от написаното от Жокера. Хубаво е да се четът мненията малко по задълбочено и да се разсъждава върху написаното. :да:

С мъжа ми лично познаваме Жокера. Няма толкова готин човек...човек на първо място. Много добър специалист. Един от малкото останали лекари, които знаят смисъла на Хипократовата клетва.
Но разбира се в темата е писал само един лекар ..и това е той... дай да го нахраним дружно...нищо, че не го познаваме. :screwy

Просто ще изспамя... Говори си каквото искаш, мен не ми е до jokera в тази тема, а до Dobromirski. Все едно нищо не миказа, но не ми се обяснява защо го мисля. А и jokera добре ме оцени, като ме попита дали съм полицай, не беше нужно и ти да го правиш. Ако на него му се упре можа и има нужда от помощ, гарантирам ти, ще съм първия изтичал. Аз дадох моята помощ на Dobromirski на ЛС. Другото вече е излишно!

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Чет 03 дек 2009 15:54

embi4a написа: на принципа гарван, гарвану око не вади.

трудно е да предадеш някой колега с който си работиш продължително време... обаче както вече казах лекари са хора с максимална отговорност и трябва да имат кураж да съобщат за грешките на колеги щом има такива, обаче всичко зависи от човека, както са писали в темата много зависи от мама и тати, само че по едно време трябва да се сещатш добро ли правиш или вече зло!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 03 дек 2009 16:11

Мисля, че нападате човек, който с нищо не е заслужил такива нападки, напротив!
Не веднъж се е доказвал като отличен професионалист и много отговорен човек!

Защо не бил признаел... какво? Какво се е случило с бабата на комшийката, дето я объркали докторите в Каспичан ли??!
Нима очаквате от него да вземе становище по случай, за който няма абсолютно никаква информация?
Хайде стига!
Темата стана хранилка за човек, който не заслужава подобно отношение!
Дано кандидат-дядото на Добромирски се оправи бързо!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”