проблем с оборотите на голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stoqn1
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с оборотите на голф3

Мнениеот stoqn1 » Съб 05 дек 2009 20:36

колега след кото смени тем.датчик откача ли акомолатора за рест.на комп.някаде бях чел че трябва да се откачат клемите от акомолатора за рестартиране.Но може и да греша.Новия ти датчик със същиъ цвят ли е като на стария.

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Съб 05 дек 2009 20:52

да колега със съштия цвят (жълт) а относно компа и без др ми бе6е паднал акумолатора го свалих и цяла ве4ер го оставих да се рестартне .

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Съб 05 дек 2009 21:50

заповядай:

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Съб 05 дек 2009 21:53

благодаря а като цена знаеш ли как е

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Съб 05 дек 2009 21:59

колега не купувай части ,за които не си сигурен,че са за смяна!!не експериментирай,като идеш на добра диагностика ,тогава ще се разбере!!поздрави! heavy metal zork

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Съб 05 дек 2009 22:11

pesho_sl написа:
mirko_81 написа:... вадя въпросния датчик за температурата и оборотите се вдигат слагам го и падат, възможно ли е да менте или е другаде проблема ...

След поредния малък ремонт по охладителната система днес установих, че и аз имам абсолютно същия проблем - ако е такъв. Вадя буксата на загрял двигател оборотите се вдигат на 1100, слагам го и падат на 800-900, но не работи равномерно - сякаш леко се мъчи.
П.П. Сутрин като я запаля, а тя вече пали само на бензин когато е студена - преди палеше директно на газ, и се тресе като трактор.

За смяна на температурен датчик на охладителната или на въздуха съм? И ако може да ми кажете къде се намира този за температурата и дали 1.8 има такъв датчик да го проверя ще черпя една :beer . :)

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Съб 05 дек 2009 22:16

"но не работи равномерно - сякаш леко се мъчи." - колега,сигурен ли си,че не дърпа въздух от някъде?? heavy metal zork

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Съб 05 дек 2009 22:21

overapac написа:"но не работи равномерно - сякаш леко се мъчи." - колега,сигурен ли си,че не дърпа въздух от някъде?? heavy metal zork

Клатих моното никаква промяна в оборотите. Запушвах тръбата която е м/у въздушния филтър и кутията на моното - угасна си. Както е казал колегата слагам - падат оборотите, махам - вдигат се - когато е на газ. На бензин не съм пробвал, но знам, че като е откачен и не пали.
П.П. Сетих се къде е въпросния датчик за външната температура - откачал съм и него - гасне.

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Съб 05 дек 2009 22:31

и на мен ми е ясно че е за диагностика ама дано да случа на добра диагностка както казваш че аман от диагностици (последния път ме прекараха мн и за това съм еи така :horror: като чуя за нея ама няма на къде)

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Нед 06 дек 2009 17:58

и днес ми прави номера даже след вчерашното разбутване на тпс-а сега и при загрял двигател оборотите и са 600 .6те се ходи на диагностика нема утърване.последно ако някой се сешта нешто нека сподели ако ли не пак съм блогодарен на всички които писаха :bowdown
п.п. до кутията за въздушния филтър има някакъв малук датчик на едно маркуче за въздух . като оглеждах маркучите да нямам някъде спукан го чух че трака странно така ли трябва да е ?

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Нед 06 дек 2009 18:02

извади го и го затапи с пръст и наблюдавай за промяна на работата на двигателя/ на един приятел на 4 -ката от него менеше оборотите / това е клапан и ако не работи може да създава проблеми! heavy metal zork

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Чет 10 дек 2009 18:04

6том е клапан не е редно да 6трака (на обороти 6трака6е бързо )не съм пробвал да го запуша вадих му штекера ама нямаше голяма разлика в смисъл имаше ама малка ама то ся и обортите вече и са разбутани така че може и да си прав благодаря ти

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Съб 12 дек 2009 19:36

взех си колата от сервиза но пак е така маистора каза че неможе да разбере къде е проблема. сменил ми е тпс-то с накакво старо и вика пробвай я събота и неделя и в понеделник пак ела.каза ми че влиза мн бензин и я дави. сега четох че при голф4 имат съштия проблем с оборотите и са го решили като са сменили о-пръстени на колекторите на смукателни тръби . дали и голф 3 имат такива моля ако нчкои знае нешто да пише.

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Нед 13 дек 2009 16:20

Тези пръстенчета не са ли за уплътнение за да не смуче въздух. Ако вакуума е ОК защо да ги сменяш. Моето мнение е, че си на път да дадеш много пари и да ти я повредят докрай. Не биваше да пипаш ТПС. Оттам могат да дойдат много други ядове. Когато се проверява ТПС се мери с омметър на крачетата на буксата му докато някой ти натиска педала на газта.
Това с многото бензин............хайде да не говоря, защото до сега и аз не съм ти много в помощ. Все пак има такъв ефект при т.нар. "пикаеща дюза", но колата в този случай е толкова спъната докато я караш, че не може да се обърка. Ти имаш ли проблем с мощността при каране?
Аз си мисля, че щом се оправя след изключване на температурния датчик около него ще да е проблема. Защо не провериш буксата и кабела след нея за слаби връзки?

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Сря 16 дек 2009 19:54

така и не се разреши проблема колеги . 3 дни я гледа маистора каза ми 4е влиза мн бензин, ламбдата си показвала нормално ама нямало кой да го спрял бензина. след около седмица ще слагам газово дано там вси4ко да е наред. засега се отказвам 4е да видим ко 6те стане.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”