Мнения за VW Caddy Typ 9K

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
michael_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнения за VW Caddy Typ 9K

Мнениеот michael_forever » Съб 05 дек 2009 20:23

Здравейте форумци!Радвам се че съм част от форума.като начинаещ се надявам да науча много неща от вас. Имам 1 питане.Става съпрос за VW Caddy Typ 9K,двуместно фургонче(баничарка),година 98-99. 1.9 Дизелче.
Чудех се дали немога да получа от вас по 1 мнение откъм поддържка,качество,чести проблеми,поведение на пътя,разход на гориво,здравина на двигателя и изобщо какво се сетите за този модел. Съжелявам че нямам снимки надявам се да сложа до няколко дни. :) Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Мнения за VW Caddy Typ 9K

Мнениеот kris11 » Съб 05 дек 2009 20:47

Добра машинка. Не го гони ръждата като Комбото.Евтина ходова част и поддръжка. Не капризен двигател.
Зависи с какъв двигател ще е . Недей очаква чудеса при изпреварване , ако не е с турбо.
Но недей залита към еднотипния им СЕат, че него го хапва ръждат.
Това е работна машинка.
по добр е да е с 1,9 л двигател.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 06 дек 2009 9:45

Крис, и инката не е чак толкова лоша.....една търкалях малко и нямаше и капка ръжда, а си беше дърта и от Германия....може колегата като резерва да я погледне и нея...

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 06 дек 2009 10:19

Карах подобна кола около 1.5 година-Сеат Инка
Скъсах я от каране-100 000+ км и не мръдна... :bowdown

Беше купена малко употребявана от вносителя и нямаше никакви екстри-само задно централно огледало и хидравлика...
Двигателя беше 1.9 чист дизел-64 коня.Дърпа добре,незевисимо пълна или празна е колата.
Градско София 7-8,извън-5-6 на 100.
Тази кола не СПИРА-ако нямаш АБС е доста тегаво.Трябват ти доста добри гуми... :deal
Вземи си кола със следните екстри-задни чистачки,АБС,радио,преграда за купето и средно огледало...
Ходовата част е доста здрава,ако се наложи нещо за смяна е на приемлива цена.
Двигателя е мега здрав-почва да се разработва на 300-400 000 км...
Нашият беше на над 280к и колата не харчеше масло-Само полусинтетика се сипваше...
Ако има нещо друго-питай смело.. :да:

michael_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот michael_forever » Нед 06 дек 2009 17:26

А какво ще кажете откъм здравина и издържливост? Смисъл да ми създава най-малко проблеми и посещения на сервиз.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 06 дек 2009 20:10

michael_forever написа:А какво ще кажете откъм здравина и издържливост? Смисъл да ми създава най-малко проблеми и посещения на сервиз.

Здрава ходова част и евтина. Ако не е грохнл двигателя ше изкара много километри. Няма как да ти се даде мнение без да се огледа колата и да се провери в сервиз.

michael_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот michael_forever » Нед 06 дек 2009 21:14

Да,аз съм наясно че доста неща зависят от конкретния автомобил,но аз питам по принцип някакво общо мнение за Кадито и тенденции. :) Иначе благодаря на всички за мненията

bayilija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayilija » Съб 09 яну 2010 21:31

Ако не е късно за мнение - Купихме за нашата фирма такова Кади, преди година, на 165х.км , 1Y двигател, чист дизел 64кс, не е SDI, 98г, внос от Италия. Никакви проблеми до сега, освен 1 изгоряла подгревна свещ, сменихме и накладки но те са консуматив. Разход в града - 8,5 извън - 5,5. Не е за високи скорости, но върви добре с 90 - 100 ,без да го плашат баирите. Мисля, че при правилна експлоатация това е най-непретенциозния и надежден мотор. Корозии няма , ако не е нарушена боята по други причини. Определено върви и спира по - добре от личния ми Голф2 1,6 75кс. Екстри никакви , само ел. стъкла и централно заключване. По ходовата част никакви проблеми. До сега е изминало 15х.км. Определено смятам, че е практична и безпроблемна работническа кола, доволни сме.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”