Твърда връзка.От къде?
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Твърда връзка.От къде?
Колеги от къде може да се купи твърда връзка за теглене на автомобил?Миналата година имаше в Практикер,но вече няма. 

Последна промяна от Prodriver на Чет 10 дек 2009 14:43, променено общо 1 път.
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Твърда връзка.Откъде?
Не знам къде се продава, но много лесно се прави в домашни условия само да имаш електрожен. Защо държиш да е твърда връзка. Не е ли по-добре едно ластично въже. Поема ударите при тръгване.
- Rabbit
- Зайцевъд
- Автомобил: Audi
- Двигател: BAT 2005
въпроса е да поема ударите при спиране.
не знам откъде да се купи такова нещо. чувал съм за него, но не съм го виждал.
не знам откъде да се купи такова нещо. чувал съм за него, но не съм го виждал.
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Представлява тръба с по-голяма дебелина на стената и две уши в двата края за закачане. Никога не ми е хрумвало да си нося такова нещо. То тежи поне знам ли 25-30 килограма и е дълго около 2-2.5 метра. Ако е за лека кола къде ще го побереш.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
абе човека пита за твърда връзка, ти сега ще го убеждаваш колко по-хубаво е с въже...
айде четете преди да пишете пи ако не знаете не пишете
- batececo
- Автомобил:
- Двигател:
Може да му трябва да тегли някой по магистрала, примерно или да тегли автомобил с не-работещи спирачки...
Доколкото съм чул по магистрала може да се тегли само с твърда връзка, ако теглиш с мека връзка (въже и от сорта) имало глоба 200 лева

Доколкото съм чул по магистрала може да се тегли само с твърда връзка, ако теглиш с мека връзка (въже и от сорта) имало глоба 200 лева

- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Твърда връзка.От къде?
Аха! Не знаех за това изискване. Ами той пита и изчезна, не пише повече за да разясни. Ако е голям зор да намери може да измайсторим.
Ти пък какво се опитваш да кажеш! И как твоето включване помогна???
batmilko написа:абе човека пита за твърда връзка, ти сега ще го убеждаваш колко по-хубаво е с въже...
Ти пък какво се опитваш да кажеш! И как твоето включване помогна???
- Prodriver
- Контакти:
Колеги по принцип искам да си купя твърда връзка.Не е спешно.Вчера се вкарах в приключение с един Г4,закъсъл малко след Велинград.Теглихме го петнайсетина километра по завоите след Велинград посока София.Беше доста неприятно изживяване заради проливния дъжд,стръмните завои,тъмнината,умрелия акумолатор и липсата на спирачки и т.н.Щеше да е доста по лесно тегленето а и по магистралата нямаше как да минеме.От пътната помощ ми обявиха безумни цени от 390 до 420 лв.
Връзката ще я ползвам за такива екстремни ситуации,даже и колесар може би бих купил.Ще мога да помогна и на колеги от форума,изпаднали в нужда.

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Малко ми е интересно как ще теглиш лека кола с твърда връзка.Щом не ти е спешно най добрия вариант е да си я направиш.
- Rabbit
- Зайцевъд
- Автомобил: Audi
- Двигател: BAT 2005
май повечето от вас не са наясно за каква твърда връзка става въпрос.
като казах, че съм чувал имах предвид, че знам какво представлява:
телескопични тръби, които заемат малко място в багажника и вършат перфектна работа при теглене. някога, някой от пловдив тийм се беше похвалил, че има, но откъде ???
като казах, че съм чувал имах предвид, че знам какво представлява:
телескопични тръби, които заемат малко място в багажника и вършат перфектна работа при теглене. някога, някой от пловдив тийм се беше похвалил, че има, но откъде ???
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
В Практикер съм виждал,но сега явно няма 

- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Щом ти се дават пари добре но аз имам съвет за всички които имат нужда от твърда връзка:
Тръби по ваш избор общо 2.5 метра
друга по къса тръба която да влиза в по дългата
болтове броят им зависи на колко ще разделите тръбата но е нужно поне по 4 на съединение
Жаба за теглича
дългата тръба се реже на колкото ви е удобно на 3 или на 2 за по сигурно на всеки край на парчетата се пробиват по 4 дупки 2 по 2 отстрани на тръбата реже се по малката тръба и се нанизва между двете парчета на по широката основна тръба пак се пробива след това с болтовете и готово.
до тук имаме тръба разделена на 2 или 3 и пак съединена чрез по малка тръба закрепено общо с 4 болта.
В единия краи се слага жабата за теглича( има ефтини по 15 20 лв и щогоре биват) в другия край се пробива пак и вече можете да импровизирате дали със планки и болт дали със синджир това си го оставям на вас.
Евентуално ако дърпащата кола няма теглич пак планки с болт или синджир вместо жаба.
ако някои има интерес мога да направя снимки на моя. Системата е изпитана с това се занимавам издърпал съм над 200 автомобила от всякакъв вид дори и Транспортер 3 които тежи 2.5 тона
съжелявам че нямам снимки да ви го покажа

Тръби по ваш избор общо 2.5 метра
друга по къса тръба която да влиза в по дългата
болтове броят им зависи на колко ще разделите тръбата но е нужно поне по 4 на съединение
Жаба за теглича
дългата тръба се реже на колкото ви е удобно на 3 или на 2 за по сигурно на всеки край на парчетата се пробиват по 4 дупки 2 по 2 отстрани на тръбата реже се по малката тръба и се нанизва между двете парчета на по широката основна тръба пак се пробива след това с болтовете и готово.
до тук имаме тръба разделена на 2 или 3 и пак съединена чрез по малка тръба закрепено общо с 4 болта.
В единия краи се слага жабата за теглича( има ефтини по 15 20 лв и щогоре биват) в другия край се пробива пак и вече можете да импровизирате дали със планки и болт дали със синджир това си го оставям на вас.
Евентуално ако дърпащата кола няма теглич пак планки с болт или синджир вместо жаба.
ако някои има интерес мога да направя снимки на моя. Системата е изпитана с това се занимавам издърпал съм над 200 автомобила от всякакъв вид дори и Транспортер 3 които тежи 2.5 тона

съжелявам че нямам снимки да ви го покажа
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
batececo написа:Може да му трябва да тегли някой по магистрала, примерно или да тегли автомобил с не-работещи спирачки...
Доколкото съм чул по магистрала може да се тегли само с твърда връзка, ако теглиш с мека връзка (въже и от сорта) имало глоба 200 лева![]()
доколкото си спомням правилника за движение по пътищата, на магистрала е забранено тегленето изобщо

- Prodriver
- Контакти:
Zerga3GT написа:...
Благодаря колега,доста добра и ценна информация.Ако имаш възможност да пуснеш снимки и евентаулано ако има да дадеш още разяснения,мисля че темата би била полезна за доста хора.
joro_kem написа:...
Позволено е тегленето по магистрала с твърда връзка и е забранено с мека връзка

П.С.Колегата под мен ме изпревари,докато си допълня мнението.
Последна промяна от Prodriver на Чет 10 дек 2009 21:28, променено общо 3 пъти.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joro_kem написа:batececo написа:Може да му трябва да тегли някой по магистрала, примерно или да тегли автомобил с не-работещи спирачки...
Доколкото съм чул по магистрала може да се тегли само с твърда връзка, ако теглиш с мека връзка (въже и от сорта) имало глоба 200 лева![]()
доколкото си спомням правилника за движение по пътищата, на магистрала е забранено тегленето изобщо
Чл. 55
(1) На път, обозначен като автомагистрала със съответния пътен знак, е разрешено движението само на автомобили и мотоциклети, чиято максимална конструктивна скорост надвишава 50 км в час. Движението на други пътни превозни средства, както и движението на пешеходци, воденето на животни и навлизането на автомобили, теглещи пътни превозни средства с гъвкава връзка, е забранено.
Чл. 59
(1) Водачът на пътно превозно средство, принуден да спре поради независещи от него обстоятелства, може да направи това върху лентата за принудително спиране извън платното за движение, като през нощта и при намалена видимост сигнализира спряното пътно превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или включен авариен сигнал. При невъзможност да отстрани повредата и да продължи движението, той е длъжен да вземе мерки за изтегляне на пътното превозно средство от автомагистралата по най-бърз начин.
(2) Пътно превозно средство, получило повреда при движение по автомагистрала, може да бъде теглено с гъвкава връзка само до най-близкия изход на автомагистралата.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”