Твърда връзка.От къде?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Твърда връзка.От къде?

Мнениеот Prodriver » Чет 10 дек 2009 13:34

Колеги от къде може да се купи твърда връзка за теглене на автомобил?Миналата година имаше в Практикер,но вече няма. :(

Последна промяна от Prodriver на Чет 10 дек 2009 14:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Твърда връзка.Откъде?

Мнениеот shockhead » Чет 10 дек 2009 14:04

Не знам къде се продава, но много лесно се прави в домашни условия само да имаш електрожен. Защо държиш да е твърда връзка. Не е ли по-добре едно ластично въже. Поема ударите при тръгване.

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Чет 10 дек 2009 14:08

въпроса е да поема ударите при спиране.
не знам откъде да се купи такова нещо. чувал съм за него, но не съм го виждал.

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Чет 10 дек 2009 14:14

Представлява тръба с по-голяма дебелина на стената и две уши в двата края за закачане. Никога не ми е хрумвало да си нося такова нещо. То тежи поне знам ли 25-30 килограма и е дълго около 2-2.5 метра. Ако е за лека кола къде ще го побереш.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 10 дек 2009 14:36

абе човека пита за твърда връзка, ти сега ще го убеждаваш колко по-хубаво е с въже...
айде четете преди да пишете пи ако не знаете не пишете

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batececo » Чет 10 дек 2009 14:36

Може да му трябва да тегли някой по магистрала, примерно или да тегли автомобил с не-работещи спирачки...

Доколкото съм чул по магистрала може да се тегли само с твърда връзка, ако теглиш с мека връзка (въже и от сорта) имало глоба 200 лева :cop :woooow:

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Твърда връзка.От къде?

Мнениеот shockhead » Чет 10 дек 2009 15:10

Аха! Не знаех за това изискване. Ами той пита и изчезна, не пише повече за да разясни. Ако е голям зор да намери може да измайсторим.
batmilko написа:абе човека пита за твърда връзка, ти сега ще го убеждаваш колко по-хубаво е с въже...
айде четете преди да пишете пи ако не знаете не пишете

Ти пък какво се опитваш да кажеш! И как твоето включване помогна???

Потребителски аватар
Prodriver
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Чет 10 дек 2009 15:31

Колеги по принцип искам да си купя твърда връзка.Не е спешно.Вчера се вкарах в приключение с един Г4,закъсъл малко след Велинград.Теглихме го петнайсетина километра по завоите след Велинград посока София.Беше доста неприятно изживяване заради проливния дъжд,стръмните завои,тъмнината,умрелия акумолатор и липсата на спирачки и т.н.Щеше да е доста по лесно тегленето а и по магистралата нямаше как да минеме.От пътната помощ ми обявиха безумни цени от 390 до 420 лв. :horror: :screwy Връзката ще я ползвам за такива екстремни ситуации,даже и колесар може би бих купил.Ще мога да помогна и на колеги от форума,изпаднали в нужда.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 10 дек 2009 15:53

Малко ми е интересно как ще теглиш лека кола с твърда връзка.Щом не ти е спешно най добрия вариант е да си я направиш.

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Чет 10 дек 2009 16:37

май повечето от вас не са наясно за каква твърда връзка става въпрос.
като казах, че съм чувал имах предвид, че знам какво представлява:
телескопични тръби, които заемат малко място в багажника и вършат перфектна работа при теглене. някога, някой от пловдив тийм се беше похвалил, че има, но откъде ???

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 10 дек 2009 18:37

В Практикер съм виждал,но сега явно няма :evil:

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Чет 10 дек 2009 18:40

Щом ти се дават пари добре но аз имам съвет за всички които имат нужда от твърда връзка: :012:

Тръби по ваш избор общо 2.5 метра
друга по къса тръба която да влиза в по дългата
болтове броят им зависи на колко ще разделите тръбата но е нужно поне по 4 на съединение
Жаба за теглича

дългата тръба се реже на колкото ви е удобно на 3 или на 2 за по сигурно на всеки край на парчетата се пробиват по 4 дупки 2 по 2 отстрани на тръбата реже се по малката тръба и се нанизва между двете парчета на по широката основна тръба пак се пробива след това с болтовете и готово.
до тук имаме тръба разделена на 2 или 3 и пак съединена чрез по малка тръба закрепено общо с 4 болта.
В единия краи се слага жабата за теглича( има ефтини по 15 20 лв и щогоре биват) в другия край се пробива пак и вече можете да импровизирате дали със планки и болт дали със синджир това си го оставям на вас.
Евентуално ако дърпащата кола няма теглич пак планки с болт или синджир вместо жаба.
ако някои има интерес мога да направя снимки на моя. Системата е изпитана с това се занимавам издърпал съм над 200 автомобила от всякакъв вид дори и Транспортер 3 които тежи 2.5 тона :да:
съжелявам че нямам снимки да ви го покажа

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 10 дек 2009 21:02

batececo написа:Може да му трябва да тегли някой по магистрала, примерно или да тегли автомобил с не-работещи спирачки...

Доколкото съм чул по магистрала може да се тегли само с твърда връзка, ако теглиш с мека връзка (въже и от сорта) имало глоба 200 лева :cop :woooow:

доколкото си спомням правилника за движение по пътищата, на магистрала е забранено тегленето изобщо :!:

Потребителски аватар
Prodriver
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Чет 10 дек 2009 21:13

Zerga3GT написа:...

Благодаря колега,доста добра и ценна информация.Ако имаш възможност да пуснеш снимки и евентаулано ако има да дадеш още разяснения,мисля че темата би била полезна за доста хора.
joro_kem написа:...

Позволено е тегленето по магистрала с твърда връзка и е забранено с мека връзка :!:

П.С.Колегата под мен ме изпревари,докато си допълня мнението.

Последна промяна от Prodriver на Чет 10 дек 2009 21:28, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 10 дек 2009 21:22

joro_kem написа:
batececo написа:Може да му трябва да тегли някой по магистрала, примерно или да тегли автомобил с не-работещи спирачки...

доколкото си спомням правилника за движение по пътищата, на магистрала е забранено тегленето изобщо :!:

Чл. 55

(1) На път, обозначен като автомагистрала със съответния пътен знак, е разрешено движението само на автомобили и мотоциклети, чиято максимална конструктивна скорост надвишава 50 км в час. Движението на други пътни превозни средства, както и движението на пешеходци, воденето на животни и навлизането на автомобили, теглещи пътни превозни средства с гъвкава връзка, е забранено.

Чл. 59

(1) Водачът на пътно превозно средство, принуден да спре поради независещи от него обстоятелства, може да направи това върху лентата за принудително спиране извън платното за движение, като през нощта и при намалена видимост сигнализира спряното пътно превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или включен авариен сигнал. При невъзможност да отстрани повредата и да продължи движението, той е длъжен да вземе мерки за изтегляне на пътното превозно средство от автомагистралата по най-бърз начин.
(2) Пътно превозно средство, получило повреда при движение по автомагистрала, може да бъде теглено с гъвкава връзка само до най-близкия изход на автомагистралата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”