Включване на аварийните със задната???

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Включване на аварийните със задната???

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 09 дек 2009 22:50

Колеги,щъкна ми нещо на ума и искам веднага да го направя,но не ми идва на ума как :screwy !!!
Искам като включа задна на Пасата (б4 комби) да се включват аварийните.Помогнете моля ви.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Включване на аварийните със задната???

Мнениеот joromnt » Сря 09 дек 2009 22:58

Паралелен ключ на бутона за аварийните. От датчика за включване на задна, теглиш един управляващ кабел към едно реле, което командва паралелен контакт на бутона от таблото ти.
Малко абстрактно го обясних, надявам се разбра идеята.
Edit: Ами идеята ми е да се използва бутона, който пуска светлините за задна предавка, за управление на верига за включване на аварийните светлини. Не го знам точно какво представлява, но предполагам че няма да е трудно да се изкара от него 12V , който да управляват силовите (нормално отворени)контакти на едно реле. Към контактите включваш два кабела, като може да се включат и направо към бутона за аварийните. По тоя начин ще работи и бутона на таблото, когато го натискаш по желание, без да включваш на задна предавка.
Има някой работи за доосмисляне идеята ми /какво реле ще трябва/, но по принцип сега не се сещам за нещо което да спре идеята.

Последна промяна от joromnt на Сря 09 дек 2009 23:11, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragnev » Сря 09 дек 2009 22:58

това е перфектна идея, даже ако може и да се включи и звуков сигнал като на камионите (например) ще е иделано
които може да даде някакво инфо за инсталация
сигурен съм че ще има много зарибени по идеята - първият ще съм аз

Последна промяна от dragnev на Чет 24 дек 2009 13:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 09 дек 2009 23:01

dragnev написа:това е перфектна идея, даже ако може и да се включи и звуков сигнал като на камойоните (например) ще е иделано
които може да даде някакво инфо за инсталация
сигурен съм че ще има много зарибени по идеята - първият ще съм аз

На бившата ми ЛАДА, когато я взех преди години от Русията, когато Мина на задна предавка, говореше (Внимания Задная Ход) :screwy Всичко ме гледаше като :shock Колега, всичко се прави, просто трябва да имаш познания към електрониката. Пък ако го направиш сам Пускай детайлно снимки та и ние да направим нещо после :да:

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 09 дек 2009 23:02

joromnt написа:Паралелен ключ на бутона за аварийните. От датчика за включване на задна, теглиш един управляващ кабел към едно реле, което командва паралелен контакт на бутона от таблото ти.
Малко абстрактно го обясних, надявам се разбра идеята.

:oops: Не разбрах колега,защото ама много ме няма по жиците!!!

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 09 дек 2009 23:04

[quote="dragnev"]това е перфектна идея, даже ако може и да се включи и звуков сигнал като на камойоните (например) ще е иделно

Това е лесно.Продават се такива крушки с вграден зумър!!!

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 09 дек 2009 23:14

Това е пълна простотия.Да не би да си аварирал като даваш на заден?

Помисли само !?!?! Карам си аз и гледам светят аварийки! Какво си мисля АЗ. Този НЯМА да помръдне! Супер!

ОБАЧЕ ТИ ДАВАШ НА ЗАД(не си ме видял)!!!!!!! Е ПОДЯВОЛИТЕ В МЕН ЛИ ЩЕ ВЛИЗАШШШШШШ?????

Защо не си отговориш на тази въпрос?Помисли за теб.

P.S. Дано не съм зад теб.

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Сря 09 дек 2009 23:20

Е нали ще свети и задната бе колега,какви ги говориш.Много хора карат назад с пуснати аварийни.

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Сря 09 дек 2009 23:20

Я прочетете тука малко! Топлата вода е открита отдавна, колеги :wink: :)
viewtopic.php?f=1&t=68313&hilit=TURNMINATOR
http://drl.hit.bg/turnminator.pdf

Последна промяна от Snejoky на Сря 09 дек 2009 23:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 09 дек 2009 23:21

Vasseto написа:Това е пълна простотия.Да не би да си аварирал като даваш на заден?

Помисли само !?!?! Карам си аз и гледам светят аварийки! Какво си мисля АЗ. Този НЯМА да помръдне! Супер!

ОБАЧЕ ТИ ДАВАШ НА ЗАД(не си ме видял)!!!!!!! Е ПОДЯВОЛИТЕ В МЕН ЛИ ЩЕ ВЛИЗАШШШШШШ?????

Защо не си отговориш на тази въпрос?Помисли за теб.

P.S. Дано не съм зад теб.

Но колега то по тази логика ако няма аварийни човек ще реши,че е още по-малко вероятно да тръгна защото все едно колата е паркирана.Пък и нали заедно с аварийните ще си сввети и светлинаата нна задната.Това е просто за изостряне на вниманието.Всички прицепи са с включени аварийни при маневрираане!!!

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 09 дек 2009 23:22

Малко_Направен написа:Е нали ще свети и задната бе колега,какви ги говориш.Много хора карат назад с пуснати аварийни.

ДА!Дори и аз.Иименно от там ми дойде тази идея.Ззащо да натисккам постоянно копчето на волана като може да се автоматтизира и да стане по лесно!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 09 дек 2009 23:23

А може би като видищ че светят "аварийки" , ще видиш че свети и светлината за задна скорост. Или ти виждаш нещата само като са по 2?
А като видиш "аварийки", не намаляваш ли мъничко скоростта, или приемаш че колата е на трупчета вече?
И друго, ако се изпълнява рискована маневра назад/ маневра на паркинг или просто даваш назад когато е тъмно, не е ли хубаво да се пускат аварийните светлини, без да се прогягаш и да ги търсиш с поглед/не се знае какво може да не видиш по това време/ :?:
Edit: Повечето млади шофьори, биват съветвани от "Учителите си" да включват аварийни светлини когато правят маневра или паркират, а някой направо ги задължават :!:

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Чет 10 дек 2009 21:24

Вързах кабел за датчика на скоростната кутия,намерих под волана коя е клемата за аварийните,НО като вържа кабелите свети но не мига!!!!Сега въпросът е как да замига?!

P.S. Няколко приятееля коити чаткат токовете на колите ми казаха,че съм луд да се занимавам да правя това защото имало шанс да се натовари веригата и да стане някоя беля,но аз искам да го направя така че чакам за още акъл и съвети!!!

Потребителски аватар
Patko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Patko » Чет 10 дек 2009 21:58

ако имаш аларма която да има функцията като отвориш врата да мигaт мигачите си готов, просто с един диод и се закачаш към входа \\\"врата +\\\" а ако искаш да ти мигaт мигачите само когато си на задна без като наистиа си отвориш вратата просто си намери такава ползвана аларма от някои

другото е сам да си направиш мултивибратор от реленца или да си вземеш готов

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 10 дек 2009 22:01

mafiota_a4 написа:Вързах кабел за датчика на скоростната кутия,намерих под волана коя е клемата за аварийните,НО като вържа кабелите свети но не мига!!!!Сега въпросът е как да замига?!

P.S. Няколко приятееля коити чаткат токовете на колите ми казаха,че съм луд да се занимавам да правя това защото имало шанс да се натовари веригата и да стане някоя беля,но аз искам да го направя така че чакам за още акъл и съвети!!!

Това се получава, понеже релето е в самия ключ на таблото вероятно :banghead: И е точно там, само че за съжаление и идея си нямам как изглежда тоя ключ. Трябва да се хакне по накакъв начин. :banghead: Аз казах че има работи за доосмисляне, ама тва не се бях сетил. Ако караше проста кола, щеше да стане тоя номер.

Върни се в “Направи си сам!”