проблем с парното на голф 3 1.8 помогнете
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с парното на голф 3 1.8 помогнете
зна4и колеги колата ми е голф3 АБС 1.8ми,парното ми не духа топло и ми намерисва страно,зна4и съм сменил,термостат,и радиатор4е на парното.про4етох доста теми и незнам от какво е?помогнете?може да е от клапите,но зашто ми мерише?а съшто така и лятото ми вдига гратско 102гр,а извън гратско 80гр,можели проблема да е свързан??????
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с парното на голф 3 1.8 помогнете
никои ли не може дами помогне?
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
климатик имаш ли...
-
plamkata86
- Автомобил:
- Двигател:
Ако скоро си сменил радиаторчето на парното е възможно да намерисва от него.А относно топлото обарнал ли си внимание на клапите в какво състояние са.
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
радиатор4ето го смениха преди 9месеца а на клапите незнам маисторите да ли са ги погледнали???а нормалнолие да работи на 100гр грдско?
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
bosyt написа:радиатор4ето го смениха преди 9месеца а на клапите незнам маисторите да ли са ги погледнали???а нормалнолие да работи на 100гр грдско?
100 градуса градско - или датчика на перката е заминал, или първа степен на перката е изгоряла. На един приятел на астрата перката му се включва на 100 градуса и върти като ненормална, т.е. е изгоряла първата и степен.
П.П. Моята преди 2-3 години вдигаше 100 и тогава се пускаше перката, но беше от датчика за самата перка. Мисля, че и ти имаш същия проблем.
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
колега дот4ика го смених на радиатора и проверих двете степъни на перката работят,и пак е съштото вентилатора се вклу4ва окло 95гр?двигатела ми работи грдско междо 95-100гр?а на парното от клапите ли е???
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
bosyt написа:колега дот4ика го смених на радиатора и проверих двете степъни на перката работят,и пак е съштото вентилатора се вклу4ва окло 95гр?двигатела ми работи грдско междо 95-100гр?а на парното от клапите ли е???
Възможно е да се откачило жилото, което върти клапата топло/студено и ти да въртиш ама тя да си седи в положение студено. На стария голф беше така, но беше останала с положение толпло.
Последна промяна от radi_nrj на Съб 19 дек 2009 19:44, променено общо 1 път.
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Тази странна миризма на какво я оприличаваш на изгоряло, на бакелит, на морко (миризмата преди да започне да вали дъжд
) или нещо друго. Може да си провериш филтъра за купето - понеже не съм компетентен в тая област, това е най-лесното което мога да ти препоръчам, ако не си го направил вече. 
) или нещо друго. Може да си провериш филтъра за купето - понеже не съм компетентен в тая област, това е най-лесното което мога да ти препоръчам, ако не си го направил вече. 
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
филтара е сменен на копето и мерише когато завъртя парното на топло,само тогава мерише?а миризмата е като на антефриз и пушек.
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
ОК де! Не ти е голям проблема. Преди месец и моето парно не работеше. В сервиза искаха 80 лева да свалят клапите и да залепят нещо върху тях................. Аз си реших проблема сам за 1 час.
Мисля, че ще успея да помогна, но първо:
1.Температурата на двигателя ти се мени в зависимост от условията в които шофираш ( градско или извънградско)? Ако е така намери си качествен термостат и пак го смени. Този не е добър със сигурност.
2.Когато си оправих парното разбрах, че започва да грее 5 минути след запалването. Стрелката на термометъра още не е отлепила. Това, което искам да кажа е, че проблема не е в това дали температурата на двигателя е 80 или 100 градуса.
3.Ако миризмата се появява след завъртане на копчето и спира след връщането му в изходно положение значи жилото не е откачено и клапата ти функционира.
Мисля, че имаш моя проблем. Клапите са ламаринени. Широки са 1 педя и на всяка има по 3 дупки колкото 1-годишно дете да си провре ръката. Върху дупките има залепен дунапрен. С годините той се къса и излиза през отворите на духалките. Може би си виждал парчета дунапрен там. След като дупките се отворят клапите стават 80% неефективни. Решението е да залепиш нещо върху самата клапа. В сервизите свалят цялото ти табло за да стигнат до тях. До тази, която ти трябва (топло-студено) може да се стигне и без разглобяване на таблото. Мисля,че имам снимки. Сега не съм вкъщи..........когато се прибера ще ги постна и ще ти обясня как става точно. Снимките не са мои. За съжаление като работя не обичам да снимам.
А за миризмата - щом е нов радиатора му трябва време да поогори лака и антикорозионните химикали, с които е обработен.
Чао засега!
Мисля, че ще успея да помогна, но първо:
1.Температурата на двигателя ти се мени в зависимост от условията в които шофираш ( градско или извънградско)? Ако е така намери си качествен термостат и пак го смени. Този не е добър със сигурност.
2.Когато си оправих парното разбрах, че започва да грее 5 минути след запалването. Стрелката на термометъра още не е отлепила. Това, което искам да кажа е, че проблема не е в това дали температурата на двигателя е 80 или 100 градуса.
3.Ако миризмата се появява след завъртане на копчето и спира след връщането му в изходно положение значи жилото не е откачено и клапата ти функционира.
Мисля, че имаш моя проблем. Клапите са ламаринени. Широки са 1 педя и на всяка има по 3 дупки колкото 1-годишно дете да си провре ръката. Върху дупките има залепен дунапрен. С годините той се къса и излиза през отворите на духалките. Може би си виждал парчета дунапрен там. След като дупките се отворят клапите стават 80% неефективни. Решението е да залепиш нещо върху самата клапа. В сервизите свалят цялото ти табло за да стигнат до тях. До тази, която ти трябва (топло-студено) може да се стигне и без разглобяване на таблото. Мисля,че имам снимки. Сега не съм вкъщи..........когато се прибера ще ги постна и ще ти обясня как става точно. Снимките не са мои. За съжаление като работя не обичам да снимам.
А за миризмата - щом е нов радиатора му трябва време да поогори лака и антикорозионните химикали, с които е обработен.
Чао засега!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
shockhead написа:А за миризмата - щом е нов радиатора му трябва време да поогори лака и антикорозионните химикали, с които е обработен.
bosyt написа:радиаторчето го смениха преди 9месеца
Де*а тея химикали, Де*а тоя лак. Радиаторчето е от алуминий и не третирано с антикорозионни простотии. Сменил съм доста и досега е миришело след смяната само в една кола - на нея старото се беше спукало и бехе напълнило въздуховодите с антифриз. или не са ти сменили радиаторчето Или са ти сложили некво и аз незнам какво. А що се отнася до снимки си има цяла тема - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=152266&start=0
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Тази тема viewtopic.php?f=11&t=71586&start=0&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE ще е ти е много полезна колега, ако решиш да си направиш основна профилактика на парното.
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
те ми дадоха старото радиатор4е беше спукано,сменено е със сигорност.а миризмата можели да е?А за миризмата - щом е нов радиатора му трябва време да поогори лака и антикорозионните химикали, с които е обработен.
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де на какво мирише в крайна сметка? И ако вероятната причина е антифриз според опита на колегата radi_nrj, то губи ли ти се антифриз наистина от охладителната система.
А това, което аз предлагам е да избегнете "голямото разглобяване" от посочените теми и снимките вътре. За да Ви стане топло за по-малко от 2 часа е необходимо:
1.Да демонтирате жабката и пластмасовата кора под нея;
2.Ще Ви се открие гледка на въздуховода от вентилатора до кутията с клапите;
3.Точно на снадката преди клапите има 6 скобички, които се вадят с натискане настрани - трябва да се види, трудно се обяснява). Две от тях са на задната страна и не се виждат. Аз не се затрудних да ги откопчея с напипване;
4.Откъм двигателния отсек има една гайка, която държи болт, фиксиращ въздуховода след вентилатора. Много ядове брах докато разбера защо не излиза пустия му въздуховод;
5.Извадете буксата за захранването на вентилатора. Намира се някъде около средата на въздуховода;
6.След като сте свалили скобичките и сте развили болта може безпрепятствено да свалите вентилатора с прикрепения към него въздуховод до клапите;
7.След свалянето му ще видите първата клапа. Тя е за топло-студено;
8.Аз използвах фин мокет и лепило "Прома" за да изрежа парче мокет с големината на клапата и да го залепя върху нея. Малко моя логика - залепих парче и на срещуположната страна на клапата т.е. залепих две парчета едно срещу друго от двете страни на клапата. Мислех си, че когато духа срещу посоката на залепяне може след време въздушната струя да отлепи парчето.
За преместване на клапата от лицевата и опаката страна използвах врътката за топло и студено.
А сега и малко подбрани от мен снимки от подобни теми, ако колегата radi_nrj разреши разбира се:
На първата снимка се вижда до къде трябва да стигнеш за да можеш да работиш.
А това, което аз предлагам е да избегнете "голямото разглобяване" от посочените теми и снимките вътре. За да Ви стане топло за по-малко от 2 часа е необходимо:
1.Да демонтирате жабката и пластмасовата кора под нея;
2.Ще Ви се открие гледка на въздуховода от вентилатора до кутията с клапите;
3.Точно на снадката преди клапите има 6 скобички, които се вадят с натискане настрани - трябва да се види, трудно се обяснява). Две от тях са на задната страна и не се виждат. Аз не се затрудних да ги откопчея с напипване;
4.Откъм двигателния отсек има една гайка, която държи болт, фиксиращ въздуховода след вентилатора. Много ядове брах докато разбера защо не излиза пустия му въздуховод;
5.Извадете буксата за захранването на вентилатора. Намира се някъде около средата на въздуховода;
6.След като сте свалили скобичките и сте развили болта може безпрепятствено да свалите вентилатора с прикрепения към него въздуховод до клапите;
7.След свалянето му ще видите първата клапа. Тя е за топло-студено;
8.Аз използвах фин мокет и лепило "Прома" за да изрежа парче мокет с големината на клапата и да го залепя върху нея. Малко моя логика - залепих парче и на срещуположната страна на клапата т.е. залепих две парчета едно срещу друго от двете страни на клапата. Мислех си, че когато духа срещу посоката на залепяне може след време въздушната струя да отлепи парчето.
За преместване на клапата от лицевата и опаката страна използвах врътката за топло и студено.
А сега и малко подбрани от мен снимки от подобни теми, ако колегата radi_nrj разреши разбира се:
На първата снимка се вижда до къде трябва да стигнеш за да можеш да работиш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”