И така, моят въпрос си има известна предистория, която накратко ще споделя. Преди около месец ми отказаха спирачките (за сефте, но фатално) и ударих една кола. Голфчето беше доста понамачкано, затова и писах тука сигурно 1000 теми вече в раздела 'купува'. След това, с вече смачканата кола, направих няколко теста и установих, че спирачката държи, но педалът дава празен ход почти до кората. Чак при натискане докрай, хваща и то толкова, колкото да намали колата.
Така....закарах колата на тенекеджия като казах в сервиза да погледнат и спирачките. Оправи той колата, отивам днес да си я взема и....спираките държат перфектно и то при положение, че той каза, че нищо не е правил по тях.
Въпросът сега е - ясно е, че ще се кара на диагностика и пълен преглед на спирачната система, но можете ли да ме насочите какво да търсим като проблем.
Забравих да спомена, че си има спирачна течност, сменена е преди около година, а предните накладки смених май месец тази година. Задните дискове не са сменяни, но не мисля, че може да е от тях. А и не виждам логика в това вензапно оправяне на спирачките...

Проблем със спирачките - ГОЛФ 3, 97 г.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Проблем със спирачките - ГОЛФ 3, 97 г.
След като педала потъва до долу може да е от помпата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами и аз си мисля, че вероятно е помпа, ама защо в момента си работи нормално!?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никой не пише 

- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
И според мен е помпата , ама не мога да си обясня защо сега има а преди това не.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Закарах колата в сервиз на стенд. Дигнаха я, гледаха накладки, барабани и нищо.... Спирачките си работят нормално към момента.
Мисля да я закарам на тест за спирачки след празниците, някой да има друга идея?
Убеден съм, че има някакъв проблем и рано или късно той пак ще се прови. Но не ми се иска да чакам....
Мисля да я закарам на тест за спирачки след празниците, някой да има друга идея?
Убеден съм, че има някакъв проблем и рано или късно той пак ще се прови. Но не ми се иска да чакам....
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега и моита прави същото като твоита като натисна педала само намаля . видях се в чудо. И си мисля от какво е.Дали помпа или задръстено цилиндърче.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Rosenrot вместо да даваш пари за тестове по сервизи си смени помпата(помпата за помпане на гуми както си помпи и изведнъж пропада и после пак си помпа нормално-при теб можеби се е получило точно това).Предполагам добре си огледал цялата система за течове,есва ли е от АВС модула ако има.
ned0109 като натиснеш по силно педала не блокират ли колелата може сервото да е неизправно.Провери ли го?
ned0109 като натиснеш по силно педала не блокират ли колелата може сервото да е неизправно.Провери ли го?
-
- Автомобил:
- Двигател:
като набия рязко спирачка се търка само предно ляво колело
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Спирачките обезвъздушавали.Ако не си сменял спирачна течност до сега я смени.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Привет колега,малко се обърках защото в първия ти пост споменаваш че не си сменял задни дискове?
В четвъртия пост споменаваш че в сервиза сте гледали системата и барабаните били в ред
?
А ефекта един път има,един път няма 90% е от спирачна помпа.Най-вероятно износено огледало на главния спирачен цилиндър и омекнали гумички.Само не се подлъгвай да сменяш гумички-ефекта е временен,а гърбенето по смяната е същото.Ако ти се дават кинти смени помпата,налей нова течност,отвори цифките и надуй казанчето с компресор,ама по полеко.Да ливне отвсякъде бистро-после викай приятел да помпа и си ти
В четвъртия пост споменаваш че в сервиза сте гледали системата и барабаните били в ред

А ефекта един път има,един път няма 90% е от спирачна помпа.Най-вероятно износено огледало на главния спирачен цилиндър и омекнали гумички.Само не се подлъгвай да сменяш гумички-ефекта е временен,а гърбенето по смяната е същото.Ако ти се дават кинти смени помпата,налей нова течност,отвори цифките и надуй казанчето с компресор,ама по полеко.Да ливне отвсякъде бистро-после викай приятел да помпа и си ти

-
- Автомобил:
- Двигател:
да обезвъздоших ги но няма ефект
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Щом си ги обезвъздушил значи няма задръстване в системата,излиза,че и 3те цилиндърчета са блокирали
доста странно.Свали задния барабан и някои леко да натисне спирачка да провериш дали се отварят челустите.Разглоби някое цилиндърче виж кво ще излезе от вътре.В повечето случаи при проблем в цилиндърчетата колелата задържат а при теб обратното незная какво да те посъветвам.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пак се връщам на тази тема. Та значи, не би ли трябвало, ако проблемът е от помпата, да е постоянен, а не един път да има, един път да няма? Аз си мисля, че по-скоро има въздух някъде. Идеята ми е, че не искам да сменям всичко наред. А и доколкото знам помпата не е никак евтина.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
А колата е бензин или дизел???
При всички случай е добре да смениш помпата
- виждаш какви са последиците от неизправни спирачки 
При всички случай е добре да смениш помпата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”