гарнитура на всмукателния колектор голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

гарнитура на всмукателния колектор голф 2

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 19 дек 2009 16:26

Лесно ли се сменя гарнитурата на всмуквателния колектор на голф 2 ПН двигател :drunk :drunk

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: гарнитура на всмукателния колектор голф 2

Мнениеот zdravko_jett » Съб 19 дек 2009 17:15

не е много сложно колега миналата седмица сменах на голф 2ка,освем шестограми на гедоре с приготви и от тези обикновенните Г образните само че по дълги,е естествено ше съобразиш да се побират там де,почистваш добре от стари остатъци по колектора и главата,налагаи и си ти не е много сложно не се притесняваи а и друго освем гарнитурата сменяи и малкото гуменно пръстенче

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 19 дек 2009 17:44

аз от етка си принтирах всичко :) има някаф О-прастен 63/4 и до ботлтовете май трябва да е на канал задалжително под самия колектор май има болтове че аз видях само два от ляво и от дясно... :)

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Officer » Съб 19 дек 2009 17:47

Ами не е сложно стига да имаш необходимия инструмент.Сваляш колектора , почистваш добре остатъците от старата гарнитура по колектора и главата , слагаш новата и си ти.

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Съб 19 дек 2009 18:33

Преди 2-3 дни ми я сменяха.Ако не си го правил до сега по-добре не се захващай.Значи и аз съм с Голф2,за целта ми махнаха карбуратора и после идва другия проблем има 2 болта които са на много шибано място и се отвъртат с помоща на много нерви,огледало и късмет,защото ако не искат да се отвъртят трябва и отдолу изпускателните тръби да се махат за да имаш повече място и сила да ги отвъртиш.На мен ми взе 30 лв за операцията и си игра човека 5-6 часа.

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 19 дек 2009 19:27

ми време място инструменти всичко имам и ако опра да свалям изпускателните тръби ще си сварша още една работа че от там някаде ми съска и си ръмжи леко колата ам гарнитура ли е пак или нещо е изгнило и аз нз :) сваляне качване на карбуратора нямам проблеми само тия болтове ме притесняват :drunk :drunk

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Съб 19 дек 2009 21:48

Успех ти пожелавам,пък и поне другия път вече ще знаеш как се сменя и ще имаш опит,а гарнитурата и гуменото уплътнение към нея са 9,90лв има май и по-евтини,но не знам колко са стока.Смени си и 3-те капачки на всмукателните тръби че сигурно са изгнили и сълзят те са по 1 лв бройката ама им сложи и силикон като ги слагаш че да не ти се налага да ги вадиш и слагаш наново.

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 19 дек 2009 22:01

ivaylito написа:Успех ти пожелавам,пък и поне другия път вече ще знаеш как се сменя и ще имаш опит,а гарнитурата и гуменото уплътнение към нея са 9,90лв има май и по-евтини,но не знам колко са стока.Смени си и 3-те капачки на всмукателните тръби че сигурно са изгнили и сълзят те са по 1 лв бройката ама им сложи и силикон като ги слагаш че да не ти се налага да ги вадиш и слагаш наново.
е то тия капачки не сали когато застанеш пред колата от лявата страна на колектора :)

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Съб 19 дек 2009 22:43

Те са отстрани от лявата страна има 2 и отдясната 1 ще ги видиш като го свалиш колектора-18,2 мм са капачките хубаво ги мери с шублера защото аз 1 взех 18мм и протекоха и после е много кофти когато всичко е монтирано да се мачиш да ги сменяш,18,2 мм и силикон за всеки случай и работата заспива.

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 19 дек 2009 23:12

е те на резба ли са или просто се издърпват предполагам с мн зор :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 19 дек 2009 23:18

ivaylito написа:Преди 2-3 дни ми я сменяха.Ако не си го правил до сега по-добре не се захващай.Значи и аз съм с Голф2,за целта ми махнаха карбуратора и после идва другия проблем има 2 болта които са на много шибано място и се отвъртат с помоща на много нерви,огледало и късмет,защото ако не искат да се отвъртят трябва и отдолу изпускателните тръби да се махат за да имаш повече място и сила да ги отвъртиш.На мен ми взе 30 лв за операцията и си игра човека 5-6 часа.
няма нщо сложно не лъжи народа,няма нужда от никви огледала та да гледаш та да се въртиш само 2та от 6те болта са малко по неудобни но с по дълъг Г образен шестограм и една лула за да въртиш а за да махнеш изпускателните требе да свалиш смукателните не занм с какво ше бръкнеш между смукателен и изпускателен да отвиеш изпускателния такава теснотия е ама на колегата успех и да не се плашиш и ако има въпроси ние сме на среща успех!!!

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Съб 19 дек 2009 23:38

Никого не лъжа просто споделям това за да е по-лесно на колегата,защото преди 2 дни минах през същото нещо и му казвам какви са възможните проблеми и трудностите да е подготвен.Може и без огледало ама трябва на сляпо да нацелваш болта а при положение че досега предполагам не си ги развъртал е по-лесно да погледнеш с огледало и да знаеш къде да се целиш с ключа.А капачките не са на резба,удряш ги с отверката в единия край тя се завърта и я издърпваш с клещите.После като ги набиваш внимавай да не ги изкривиш,най-добре ги набивай с камък 18 колкото е капачката за да не я деформираш.Надявам съм да съм ти помогнал наистина не е трудно ще се справиш и сам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”