Стартера не върти
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Стартера не върти
Таа колеги на Поло 1.9 Д (аеф) му се случи хубава случка-при потегляне "някой" забравил да натисне съединителя и стартера завъртял на скорост, след което просто отказва да върти, колата подгрява и на дърпане пали без проблем, но ... Та някой ако се е сблъсквал с подобно нещо или пък ако може да намери wiring diagram ще съм много благодарен

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Стартера не върти
Колега,стартера продължил ли е да върти след запалването на автомобила на скорост.Първо си провери за хлабъви кабели,или окислили.Има и малко груб начин с почукване по стартера,с нещо за предпочитане дървено,ако са залепнали четките евентуално да направи контакт след интервенцията.Другото е сваляне и преглед за евентуални щети.apa6o написа:Таа колеги на Поло 1.9 Д (аеф) му се случи хубава случка-при потегляне "някой" забравил да натисне съединителя и стартера завъртял на скорост, след което просто отказва да върти, колата подгрява и на дърпане пали без проблем, но ... Та някой ако се е сблъсквал с подобно нещо или пък ако може да намери wiring diagram ще съм много благодарен![]()
- apa6o
Лошото е, че колата майка ми тогава я е карала и това беше станало на една бензиностанция в София и чак към 7 вечерта можах да видя колата и беше доста гадно на минус хх градуса и тъмно, но уж нямаше откачени или хлабави кабели, а колата не е запалила на скорост, само е завъртяла, след което никаква реакция повече
Лошото е, че времето е отвратително, иначе одавна да сме го свалили стартера
А проверих контактния ключ да не дава фира, защото на друга кола така стана и от тогава пали с копче, но не е от него и за това ми се иска ако може отнякъде диаграма на кабелите 
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
по стартера има 1 или 2 букси зависи от модела с тьнки кабели за дизел маи е една та вадиш буксата и даваш директен + от акумулатора ако заварти провлема е инсталациятя ако не стартера деистваи и пиши
- apa6o
Проблема се оказа соленоида
Взеха ми 36 лева за частта, 25 лева за работата и това е 
Върни се в “Дизелови агрегати”