Проблемс работата на двигателя VW 3 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Vertriebler
Автомобил:
Двигател:

Проблемс работата на двигателя VW 3 TDI

Мнениеот Vertriebler » Пон 27 мар 2006 15:31

Проблемът е следния - Вчера както си карах по магистралата 110 км/ч и бях на скорост изведнъж ми огасна колата. Намалих и включих на 4-та и тя пак запали и никакъв проблем. След 20-тина км. отново така, но не можа да запали на скорост. Просто върнах ключа и след това я запалих. Не мога да си обясня защо прави тези проблеми. А и въобще не дава признаци, че ще угасне - нито присецва преди това, нищо. Просто както си карам гасне. Карам я вече 1500 км. откакто я взех и сега за пръв път прави тези номера. Всичко е сменено по нея - филтри и т.н. Опасявам се дали няко датчик не е дал грешна информация на компа. Вие как мислите?

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 27 мар 2006 16:09

Имаш ли CEL (чек енджин)? Изкарай кодовете и ги пусни тук, да ги разтълкуваме.
Друго, за което се сещам, кабелчето на shut-off клапана на помпата. Провери връзката му.

SHOMATA
Автомобил:
Двигател:

ГАСНЕНЕ

Мнениеот SHOMATA » Пон 27 мар 2006 19:08

Колега и аз имах подобен проблем /карам Октавия1,9 тди/. Оказа се , че имам студена спойка в едно реле /ако не се лъжа което управлява дизела/. Ходих при Мишо от Горубляне и той го оправи.Преди да отида при него обиколих доста сервизи, но без резултат. Адреса го има във фен клуба на Ауди.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 27 мар 2006 20:50

Само да вметна пали на стартер(дори и в движвние), че това палене на скорост хич не е препоръчително.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пет 31 мар 2006 21:13

И аз имах такъв проблем-оказа се че при високи обороти дърпа въздух от мъркуча преди горивния филтър. 1.9 ТДИ ГОЛФ3

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 31 мар 2006 22:50

И аз имах такъв проблем.Оказа се че бяха мръсни цоклите на кабелитена помпата.С едно почистване всичко си дойде на мястото.

Vertriebler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vertriebler » Пет 21 апр 2006 8:06

Вчера се върнах от ремонт, защото на последък взе да ми гасне по-често в движение, а и започна да не пали - индикацията за подгревните свещи на таблото на изгасваше при контакт и естествено не палеше. Майстора ми каза, че проблема може да е от ключа, защото не е оригинален. Но като отвори кутията на бордовия комп'тър под капака се оказа, че предния собственик си е играл доста с него. Имаше лошо направени спойки, скъсани писти - явно си е правил чип тунинг човека. Така, че внимавайте кати си взимате кола, да ли няма оставени "следи" от разбирачи по компа ви.

Потребителски аватар
Em_ko
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 TDI

Мнениеот Em_ko » Пет 21 апр 2006 10:10

SMEL е прав.Напълно възможно е проблема да идва от тръбите на турбото.При високи обороти започва да свисти,/тъй като налягянето става по-голямо и ако те са спукани или разместени изпускат.Това дава грешка на компютъра/ По принцип при това положение пада мощността на колата/не върви добре/,но е твърде вероятно в комбинация с някакъв друг проблем да изгасне или да прекъсне.Друга много вероятна причина може да бъде помпата.Най-добре отиди на диагностика,за да си сигурен.Действай,защото тая кола си заслужава. :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”