Проблемс работата на двигателя VW 3 TDI
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемс работата на двигателя VW 3 TDI
Проблемът е следния - Вчера както си карах по магистралата 110 км/ч и бях на скорост изведнъж ми огасна колата. Намалих и включих на 4-та и тя пак запали и никакъв проблем. След 20-тина км. отново така, но не можа да запали на скорост. Просто върнах ключа и след това я запалих. Не мога да си обясня защо прави тези проблеми. А и въобще не дава признаци, че ще угасне - нито присецва преди това, нищо. Просто както си карам гасне. Карам я вече 1500 км. откакто я взех и сега за пръв път прави тези номера. Всичко е сменено по нея - филтри и т.н. Опасявам се дали няко датчик не е дал грешна информация на компа. Вие как мислите?
ГАСНЕНЕ
Колега и аз имах подобен проблем /карам Октавия1,9 тди/. Оказа се , че имам студена спойка в едно реле /ако не се лъжа което управлява дизела/. Ходих при Мишо от Горубляне и той го оправи.Преди да отида при него обиколих доста сервизи, но без резултат. Адреса го има във фен клуба на Ауди.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера се върнах от ремонт, защото на последък взе да ми гасне по-често в движение, а и започна да не пали - индикацията за подгревните свещи на таблото на изгасваше при контакт и естествено не палеше. Майстора ми каза, че проблема може да е от ключа, защото не е оригинален. Но като отвори кутията на бордовия комп'тър под капака се оказа, че предния собственик си е играл доста с него. Имаше лошо направени спойки, скъсани писти - явно си е правил чип тунинг човека. Така, че внимавайте кати си взимате кола, да ли няма оставени "следи" от разбирачи по компа ви.
Golf 3 TDI
SMEL е прав.Напълно възможно е проблема да идва от тръбите на турбото.При високи обороти започва да свисти,/тъй като налягянето става по-голямо и ако те са спукани или разместени изпускат.Това дава грешка на компютъра/ По принцип при това положение пада мощността на колата/не върви добре/,но е твърде вероятно в комбинация с някакъв друг проблем да изгасне или да прекъсне.Друга много вероятна причина може да бъде помпата.Най-добре отиди на диагностика,за да си сигурен.Действай,защото тая кола си заслужава. 

Върни се в “Дизелови агрегати”