ПТП и Автокаско

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
C-3PO
Автомобил:
Двигател:

ПТП и Автокаско

Мнениеот C-3PO » Вто 12 яну 2010 10:57

Дайте съвет какво да правя: :?
Снощи участвах в ПТП. Виновен бях аз - като се включвахме в движението по един булевард, при потеглянето ударих колегата пред мен,понеже гледах назад за идващи автомобили :banghead: (Не знам дали той пък не беше ударил спирачки заради този пред него... но това няма значение). Та огледахме пораженията - в тъмницата която беше на неговата кола не изглеждаше да има и драскотина, а на мойта имаше малко отчупена пластмаса от номера. Решихме, че няма причина да се разправяме с протоколи, КАТ и т.н. и се разделихме по живо, по здраво. По-късно обаче, на светло, се оказа че бронята заедно с фаровете е хлътнала 2-3cm навътре и не ми се отваря предния капак :banghead: :banghead: :banghead:
Колата има автокаско, но нали не попълнихме двустранния протокол за ПТП... и сега се чудя какво да правя. Дали да разкажа на застрахователя какво се случи в действителност или да се опитам да представя пораженията като паркинг щета (все едно някой ме е треснал и е офейкал).

Не съм си имал до сега много зимане-даване със застрахователите, та ще съм благодарен ако има някой с повече опит да ми светне лампата ;)

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: ПТП и Автокаско

Мнениеот Dead man » Вто 12 яну 2010 11:00

Щета на паркинг ??? :roll:

Примерно... :012:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 12 яну 2010 11:01

определено щета на паркинг. иначе ще ти трябва протокол

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 12 яну 2010 11:05

Ходил си на кафе, и като си се върнал... О чудо, колата ми е ударена. На мен найстина ми се случи така лятото, и никой нищо не ми каза. Нямах протокол от КАТ, само моите думи и подпряна кола. След това ми обясниха че предимно работят с паркинг щети, и че няма проблем.

C-3PO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот C-3PO » Вто 12 яну 2010 11:17

По невнимание съм пуснал темата два пъти.
В другата има следното предложение "Пишеш в обяснението при застрахователя, че вместо назад си тръгнал напред на паркинга и си ударил стената пред теб".
Въпроса е дали застрахователите покриват паркинг щети причинени по невнимание от страна на застрахования - удар в стена, драскотини от някой стълб, дърво...?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 12 яну 2010 11:28

C-3PO написа:По невнимание съм пуснал темата два пъти.
В другата има следното предложение "Пишеш в обяснението при застрахователя, че вместо назад си тръгнал напред на паркинга и си ударил стената пред теб".
Въпроса е дали застрахователите покриват паркинг щети причинени по невнимание от страна на застрахования - удар в стена, драскотини от някой стълб, дърво...?

ако си ударил ти друга кола ще ти искат протокол от КАТ. ако някой те е ударил без твое присъствие - не.
протокол от КАТ = протокол + акт (от опит го знам)

C-3PO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот C-3PO » Вто 12 яну 2010 12:08

vw_golf_4_tdi написа:
C-3PO написа:По невнимание съм пуснал темата два пъти.

ако си ударил ти друга кола ще ти искат протокол от КАТ. ако някой те е ударил без твое присъствие - не.
протокол от КАТ = протокол + акт (от опит го знам)

Ясно. Но вариянт ли е
C-3PO написа:"Пишеш в обяснението при застрахователя, че вместо назад си тръгнал напред на паркинга и си ударил стената пред теб".
. Т.е. покриват ли щети ако на паркинга блъсна стена, одраскам се в стълб и т.н.

Потребителски аватар
eewf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eewf » Вто 12 яну 2010 12:16

Момчета, не се излагайте! Застрахователите не са вчерашни. От удар в стена/стълб до такъв в кола има огромна разлика в драскотините и следите по ламарините.
Пишеш, че си я намерил така и приключваш въпроса. Колкото повече обяснения даваш, толкова по-зле.

Поздрави: eewf :да:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Вто 12 яну 2010 12:17

Ами нали за това се плаща каско.Иначе има ГО,за случаите когато някой те удари.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 12 яну 2010 13:43

определено щета на паркинг !

а отсносто стени и т.н. - служебния камион го ударих в един клон на едно дърво(карусерията му де) , отидохме заведохме щета както си му е реда (в смисъл писахме какво се е случило наистина )и сега чакаме да платят сумата от ремонта.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 12 яну 2010 13:51

Ти при всички положения ще трябва да лъжеш но по добре кажи че е станало на паркинг.Аз си подпрях колата в колче и написах самата истина и ми платиха.Колега по горе е написал че тези на огледите не са от вчера и могат да те хванат че ги лъжеш че си я подпрял в стена и да не ти платят.

Потребителски аватар
Momot
Автомобил: Passat 1.9 tdi
Двигател:

Мнениеот Momot » Вто 12 яну 2010 13:54

joromnt написа:Ходил си на кафе, и като си се върнал... О чудо, колата ми е ударена. На мен найстина ми се случи така лятото, и никой нищо не ми каза. Нямах протокол от КАТ, само моите думи и подпряна кола. След това ми обясниха че предимно работят с паркинг щети, и че няма проблем.

:да:

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Вто 12 яну 2010 14:06

Колега пиши, че си спрял някъде в тясна уличка и този пред теб като е тръгвал те е ударил и си готов. Какви стени, какви дървета mhihi

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Вто 12 яну 2010 15:18

emohrisstov написа:Колега пиши, че си спрял някъде в тясна уличка и този пред теб като е тръгвал те е ударил и си готов. Какви стени, какви дървета mhihi

:applause: :applause: и аз така мисля, че е най-удачно :)
ПП: А ако те хванат, че лъжеш става лошо heavy metal zork

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 12 яну 2010 15:34

ако си ударил стена или дърво може да искат да им покажеш обекта за да снимат следите и по него.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”