Съпоставка автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Съпоставка автомобили

Мнениеот kris11 » Вто 12 яну 2010 12:24

Nafta написа:Всички само плювате по Опела, ама никой не каза нищо полезно.
Не взимай екотек - и защо?Защото си чул, че комшията ти на село чул от селския майстор, чийто колега някога ремонтирал преебан екотек?
Що си мислите, че вашите коли нямат система за рециркулацията на изгорелите газове?

Екотрак не ми го хвали. На 62000 км счупи турбо и ЕГР клапан

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 12 яну 2010 12:26

Екотрак от коя година?

Колегата иска да вземе стара астра - 96-7 година.
Новите не ги хваля, защото впечатления нямам.
И значи ли това, че ВСИЧКИ коли с тоя мотор го правят?

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Вто 12 яну 2010 12:50

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:28, променено общо 1 път.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Вто 12 яну 2010 13:13

jims Колко високи са тея данъци на Пасата? В момента плащам 35 лв за полото, а за старото ми поло 91г, ми беше 5 лв данъкът. :mrgreen:

Щом караш астра комби, и не си го махнал досега, значи все пак не е толкоз зян, а? :) Кажи по-конкретно с две думи, от какво се оплакваш, какви порблеми ти създава астрата?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 12 яну 2010 13:31

Данъка зависи от мощността.
До 74кв при наличие на катализатор се ползва 50% намаление.
За пасат 1,8 66кв данъка е 15-20лв. За 2.0 115к.с е около 100лв

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Вто 12 яну 2010 14:59

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:28, променено общо 1 път.

Mihail_Dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mihail_Dimov » Вто 12 яну 2010 15:03

Един комшия опела му - астра за 3 години както беше запазен сега целия е ръждив. Имам един приятел баща му има пасат и трябва да ти кажа 3та зима кара пред блока им като въобще не се кара зимно време и няма грам ръжда.

п.п. Вземай ПАСАТА :да:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 12 яну 2010 16:35

Всяка кола с кусурите си.
Ръжда имам на опела, но ни най-малко не ми пречи - всичко останало е чук.
На мен ми е удобно да се возя в нея.
Отпред ми е екстра, отзад не чак толкова, но се търпи.
Оплаквания лично аз нямам, освен ръждата.
Двигателчето 1.4 моно инжекция - супер!
Нищо, че е по-стар като модификация, до 95 година се слагат.
След това идва фейслифта - който ти е казал, че не ръждясват и те - излъгал те е.
При нежно каране на дълго - слизам под 5 бензин, градско в Софията като има задръствания до 8.
Изключително непретенциозен двигател, много съм доволен.Нищо, че е леко слабичък, ако се държи в обороти лично за мен е доста приятен за каране.
Окачването - също.
Който ме познава знае как и къде я карам, особено летния сезон.
Не е казало мъц, след 6 години експлоатация още е като ново.
Като изключим каретата, които смених още като я купих, друго по предницата не е пипано.

От екотек моторите - само 1.6 16V с код X16XE гори масло.
Това е фабричен дефект и никой не го оспорва.
Ама да ми кажете, че всички екотеци са лайна - е извинете, ама не е така.
Въпросното "Еко" от което всички ви е страх се елиминира по прост начин.
Ако някой се интересува - да вземе и да прочете.
Наблюдавал съм и 1.4 16V мотора - доста е приятен, поне според моя стил на каране.
На Астра G(полицайките) е добре въпреки, че купето е по-тежко от това на старите.

Не мога да си кривя душата - колата си ми харесва и е изключително здрава!
Ама вие да ми казвате - боклук е без въобще да се обосновете...
Знаете си само ръждата, та ръждата. :lol:

И въпреки всичко:
jims написа:като цяло си зависи от конкретния автомобил и как е поддържан преди това.

Така че това, че вие сте попаднали на боклук, колеги, не ви дава абсолютно никакво основание да слагате всяка една кола с марката Опел под общ знаменател.
А сега ме заклеймете, че съм тъпанар и нищо не разбирам :bowdown

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Вто 12 яну 2010 16:57

абе тука стана всеки си защитава своето типично по български и кво ся аз да почна да хваля мегана пред пасата еми не е така макар че карам меган и съм супер доволен от него и астра 1.4 съм карал 3 месеца и е куче имам двама приятели с астри и са много доволни проблем наистина е ръждата но и не е болка за умиране ,колегата ако си намери читав пасат да го взима :да:

topceto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topceto » Сря 13 яну 2010 13:33

меган добре ама фенско ли е майната му тия хора дето са измислили фелациото коли не могат да правят те и марките им такива турците дето викат за реното колата харна ама марката амджик(в превод сещайтее се на какво прилича емблемата)

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 13 яну 2010 15:49

+1 глас за астрата,имам наблюдение върху няколко астри-1.6i 101кс(не е екотек,комби),приятна возия за комби,мястото е напълно достатъчно ако не си над 100 кила,изпреварване до 140 без проблем,мн здрав двигател и ходова част,мн икономичен-5.8л/100 извън и 6,5-7/100 градско,зимата стигна 8 бенз(колата няма газова)данъка малък,астра 1,4ми седан,8/100 градско газ,на бензин не съм я засичал,след 100 изпреварването е малко трудно но за този мотор е нормално,на комбито за 3 години са сменени само карета и амортесиори,на другата само моторче за чистачките mhihi като изключим ръждата,мое лично мнение е че астрата е по-добрия вариянт :да:
пп:бих заменил голфа с удоволствие за астра

ghefa
Автомобил: transporter 3 doka
Двигател: ky 1987
Контакти:

Мнениеот ghefa » Сря 13 яну 2010 16:07

имам корса 1993 купена нова и карана само в бьлгария 1.2 мотор 5 врати на 540000 километра!!!!!!
само масло и бензин
е и ремонт на предница е имало ма рьжди и двигател са супер!
Най добьр приятел под мое влияние си взе нова астра през 2005 до момента 250000 км и е като нова 1.9 сдти
така че опела не е за изхвьрляне
айде сьс здраве

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 13 яну 2010 16:53

Напълно съгласен с колегата Nafta :да:

Астра съвсем не е лош автомобил, НО... Преди 5 месеца ударих един Опел Астра в задницата (за справка - карам Пасат Б3 без нито точка ръжда). Случи се на околовръстното по негова вина и при ниска скорост - старая се да съм винаги внимателен, но нямаше какво да направя. :oops: :cry:

Резултат след удара: 2 драскотини на Пасата - на капака и маската на фаровете. Разглобих всичко по предницата още същия ден в търсене на скрити последици. Не намерих... пластмасовите щипки на фара си бяха здрави (не се наложи и регулиране в последствие), не се получиха луфтове на маската и бронята (въпреки, че първоначално си мислех, че бронята е крива). Драскотините почти не се виждаха и се заличиха идеално с пастиране.
На Астрата багажника й влезна под задните седалки... Крив капак на багажника, много крив калник, броня на земята, счупен стоп... честно казано се уплаших като видях един съвсем лек удар какво може да причини. След като се отместихме вдясно видях колко ръжда е паднала от удара.

Дано някой не реши, че преувеличавам, че на мен още ми държи влага (първото ми ПТП) :dummy: :horror:

Та поуката от филма е, че според мен да караш ръждива кола е като да караш кола от станиол. Ако случайно се случи нещо лошо по абсолютно никакъв начин няма да те запази такова купе. Да не говорим за семейство :horror: Аз лично предпочитам да ходя пеша, от колкото отново да се замисля какво може да последва! Просто за мен ръждата (става въпрос като цяло, защото козметичното скриване не е решение на нищо) е равносилен проблем на нефункциониращи спирачки примерно. Лично бих се доверил на малко консервативното си мислене. Ако ще я караш 1.5 - 2 години и няма грам ръжда никъде - ти си човека. За по-дълго каране или наченки на ръжда аз не бих направил компромис (и това не се отнася само за Астра, а по принцип).

Дано никой не се засегне... не задължавам никого с това мнение. Особено към колегата Nafta - покарвал съм Астра достатъчно за някои изводи - съвсем не е лоша (за разлика от Корса). :да:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 13 яну 2010 17:26

escrime написа:...

Колега при удър всичко е много относително. На мен преди повече от година ми се слу да ударя колата пред мен. Стана с малка скорост защото бях спрял и при потеглянето колата пред мен спря повторно :lol: Първоначално си помислех че пораженията по моята кола ще са повече, но се оказа, че има само няколко драскотини.
Преди няколко месеца ме удариха отзад ( на светофар). Пораженията бяха само по моята кола.
За мен извода е, че от голямо значение е точно къде е се удря колата.

Наистина ръждата не е само козметичен проблем. Знам поне за 2 случая в които на кадет Е (предшественика на астрата) се разчеква предницата mhihi

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Сря 13 яну 2010 19:43

защо от изброените не смениш мегана с ауди 80 Б4,пак около 1995г имат си 2.0 мотор както и дизел 1.9,съпоставим е на здравина с пасата,да не кажем малко по-здрав и на широчина с астрата.Имам наблюдения върху изброените от теб коли,пасата ми най допада,астрата също не е за изхвърляне,но реното не става-двама приятели с рено меган,аз често ги карах,никой доволен :D .За пасата доста можеш да поизчетеш,за астрата лично на мен ми харесва,ръжда има и на пасатите,моя имаше много.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”