Термодатчик или стъпков електромотор или ламбда сонда?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Термодатчик или стъпков електромотор или ламбда сонда?

Мнениеот ba4eto_85 » Сря 20 яну 2010 19:27

Накратко когато е студена и тръгна от първа започва да прекъсва и гасне.Същата работа е и на празен ход,затова се колебая кое ще е проблемно термодатчика или стъпковото електромоторче за празен X.А и още един въпрос какво индикира жълтата лампа (означението и е двигател и една стрелка)Преди да почне да прави тези номера ми светна по време на път>?Става въпрос за JETTA 1.8 моноинжекцион 89г.

Последна промяна от ba4eto_85 на Пет 26 мар 2010 18:12, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Термодатчик или стъпков електромотор?

Мнениеот pas1.8mi » Чет 21 яну 2010 9:43

Вероятно е темп.датчик! Кода на двигателя RP ли е?

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Чет 21 яну 2010 9:45

Еми още съм начинаещ ако ми кажеш къде да погледна.

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Чет 21 яну 2010 11:18

ba4eto_85 написа:Еми още съм начинаещ ако ми кажеш къде да погледна.

Виж в големия талон на колата какво пише на Р.5, точно под кода на рамата - Е. :beer

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Чет 21 яну 2010 17:53

Значи днес докато карах пак светна лампата в момента в който изключа от скорост гасне.Спрях на място(щотот вече нервите не ми издържаха)свалих кабела от електромотора ,в това време колата работеше все едно се дави след свалянето на кабела оборотите се вдигнаха постепенно ....и закотвиха малко над нормалните закачих кабела за електромотора и пак взе да кашля :D изкарах кабела за термо датчика но пак си кашляше и стигам до извода ,че електромотора прави цялата мизерия.Изкарах го почистих там зъбните колела бутончето със прожинката покарах я малко не прекъсваше на празен ход по сфетофарите.Но преди това изкарах клеймите на акумулатора и май са се изчистили грешките по КОМПА.

И ето въпроса ако пак го направи този номер и го сваля проблем ли ще е да върви така известно време докато събера пари за нов???4 пинов за моноинж. я ша е 140-50лв

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 22 яну 2010 14:49

Изчисти ли двете контактни пластинки в моторчето(контактите)?Ако не си-нищо не си направил! :idea:

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Пет 22 яну 2010 19:14

Зачистих и тях да но бяха почти като нови.Другото което ми направи впечатление ,че под зъбните колела имаше нещо като грес (почти спечена)не съм я махал ....Замерих го моторчето работи,копченцето и него замерих дали дава контакт ОК е.Вече втори ден я карам без да дава проблеми.Само се чудя дали да подмена греста под голямото зъбно колело?????Иначе Мотора е "RP" 004******** и другото не го помня .Днес като правих Г.О. видях номера и се сетих,че някой питаше какво е означението.

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Пет 26 мар 2010 14:45

Здравейте отново,не исках да пускам нова тема затова пиша тук.Вчера смених стъпковия електромотор сега работата е малко по-добре със оборотите.Днес след като запалих колата докато отворих гаража и пак изгасна.Запалих я натиснах газта и ми направи впечатление ,че при по-рязко натискане на газта все едно не пое както трябва бензин и леко прекъсна.Сега като я оставям на празен ход по сфетофари пак леко претриса.Възможно ли е да е нещо от ламбда сондата(била малко бавна),горивен филтър,ще пробвам и бензина да смена (досега сипвах от една бензиностанция мн съмнителна но поне остъпки ми правеха)Дроселова клапа да е зацапана.И ако има някой от Пазарджик да ме посъветва за добър майстор,защото ходих при един вика нищо и няма.
EDIT:Сега като махнах капака на моното видях че има няква жълто-кафява каша същото беше и по капачката на двигателя за маслото.

Потребителски аватар
pesho_sl

Re: Термодатчик или стъпков електромотор или ламбда сонда?

Мнениеот pesho_sl » Пет 26 мар 2010 22:05

Това с кашата по капачката и капака на моното е нормално - получава се като се кара продължително време на газ. Иначе аз съм си извел маркучето на картерните газове под двигателя, за да не се събира тая гнусотия в моното.

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Пет 26 мар 2010 22:35

Да но моята няма газова кра се само на бензин.

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Съб 27 мар 2010 11:48

ba4eto_85 написа:Да но моята няма газова кра се само на бензин.

То май и за бензина се отнасяше, като се кара на къси разстояния, ама не си спомням, какво точно пишеше в една тема.

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Съб 27 мар 2010 15:36

Еми ето резултата сутрин докато е студена гасне със две три изфорсирвания в рамките на минута и се оправя в смисъл пускам газта и държи обороти.Казаха ми да откача ламбдата тази сутрин и нея откачих пак е същия реезултата.Темп дачика като откача при запален ДВГ обор.падат при закачване се вдигат.Колата не пали трудно вече се предавам...............И сутрин като като натисна газта рязко се чува едно препукване и заглъхва като поработи малко всичко после е ОК

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”