Въпрос ЕГР клапан
- lazar8809
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос ЕГР клапан
Колеги на скоро разбрах че не ми работи ЕГР клапана и ми е изолиран чрез вагком.Цената на новия клапан е 370лв.Искам да попитам каква е работата на този клапан и дали да го купувам или да си карам така.Може ли заради този клапан да не ми върви колата добре.Мерси много.Колата е поло 1,4 16в 101 к,с. AFH
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: Въпрос ЕГР клапан
Този клапан прекарва част от отработените газове отново във всмукателния колектор за по ниско замърсяване на околната среда.Караш спокойно и без него !
- lazar8809
- Автомобил:
- Двигател:
Мислта ми е бърка ли по някакав начин работата на мотора.И вървенето едно и също ли е
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
По-добро е без ЕГР-а. Все едно да вървиш в дим-дробовете ще ти вкарват по-малко кислород и ще се измориш по-бързо.А без клапана все едно вървиш в планината сред борова гора и дишаш яко кислород. Без клапана само чист въздух влиза в буталата,и не се омасляват входящите колектори 

- lazar8809
- Автомобил:
- Двигател:
значи с 2 думи тоя клапан е за околната среда само.мерси колеги ще си карам така.аз се бех притеснил че заради това не ми върви колата и само си вталпявам глупости.мерси още веднъж
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
lazar8809 написа:значи с 2 думи тоя клапан е за околната среда само.мерси колеги ще си карам така.аз се бех притеснил че заради това не ми върви колата и само си вталпявам глупости.мерси още веднъж
Ако нямаш угризения на съвестта,че замърсяваш околната среда с изгорели газове (малко повече от кола с активен ЕГР)си я карай така.

ползвай чичко гугал, почети малко за този клапан какво точно прави и каква е задачата му в автомобила.
ако не ти се търси се съгласи с колегите има значение и то важно
ето набързо нещо за него не е катастрофален но ти си решаваш
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... topic=5313
ако не ти се търси се съгласи с колегите има значение и то важно
ето набързо нещо за него не е катастрофален но ти си решаваш
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... topic=5313
- lazar8809
- Автомобил:
- Двигател:
Колега между опел и Фв разликата е голяма дори и в ролята на този клапан.Моля да ми отговарят само хора които са много на ясно с въпроса.. защото всеки който питам казва нещо различно.А точно сега не ми се дават близо 400 лева ако не е наложително.мерси
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Колега това е клапан който не е нужен освем ако не си член на греен пийс. Той не бърка работата на колата ама грам. Не вървенето на колата не се дължи на него !
- superemo
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти @ lazar8809,
И при мен се прецака тоя ЕГР (три пъти закъсвах с полото, защото тъпият ЕГР зацепваше в отворено състояние и само изгорели газове отиваха до горкото двигателче), благодарение на бат Мишо (механично го затапи) вече 5хил за шест месеца върви кат пушка, да чукна на дървената си глава. И аз в началото си мислех, че върви по малко ама самовношението е голяма работа
. Свети Engine check постоянно (грешка в егр клапана, има си хас да няма) и другото май, че разхода ми се дигна с 0.5 на сто (горе долу). Ж и з някои ден ще го сменя 
A иначе ето малко инфо за тоя ЕГР: http://www.ms-motor-service.com/ximages ... en_web.pdf
Ако нямаш 400лв излишни сега, карай така и си свиркай.
И при мен се прецака тоя ЕГР (три пъти закъсвах с полото, защото тъпият ЕГР зацепваше в отворено състояние и само изгорели газове отиваха до горкото двигателче), благодарение на бат Мишо (механично го затапи) вече 5хил за шест месеца върви кат пушка, да чукна на дървената си глава. И аз в началото си мислех, че върви по малко ама самовношението е голяма работа

A иначе ето малко инфо за тоя ЕГР: http://www.ms-motor-service.com/ximages ... en_web.pdf
Ако нямаш 400лв излишни сега, карай така и си свиркай.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аааа .. ти сигурен ли си че e от него? Мисля че нямакак да се изолира с VAG cOM освен да се направи ... някаква форма на Чип-тунинг!
Принципно ако го запушиш .. няма д аима проблеми! Цялата философия е за доизгаряне на неизгорели газове и намаляване на вредните емисии ... може да ти вдигне малко разхода, но може и да почне да върви по-добре
Принципно ако го запушиш .. няма д аима проблеми! Цялата философия е за доизгаряне на неизгорели газове и намаляване на вредните емисии ... може да ти вдигне малко разхода, но може и да почне да върви по-добре

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Koksan написа:Аааа .. ти сигурен ли си че e от него? Мисля че нямакак да се изолира с VAG cOM освен да се направи ... някаква форма на Чип-тунинг!
да може да се изолира и чрез VAG-com, но той ако е заял отворен кел файда

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
bbboiko2004 написа:Koksan написа:Аааа .. ти сигурен ли си че e от него? Мисля че нямакак да се изолира с VAG cOM освен да се направи ... някаква форма на Чип-тунинг!
да може да се изолира и чрез VAG-com, но той ако е заял отворен кел файда
Може да намалиш действието му, но НЕ МОЖЕ да го изолираш напълно чрез адаптация на канала с VAG-COM! най-лесно е (ако клапана е читав) да направиш адаптация на софтуера и да извадиш маркуча на клапана, който отваря пътя на изгорелите газове.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”